beatakat 13.07.05, 11:09 Mam pytanie do experta. Czy mogę podać dziecku mleko które nie dopiło w nocy po uprzednim ociepleniu czy wylać i zrobić świeże (Bebiko 1), stało w butelce kilka godzin? Dzieko ma 3 tygodnie. Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazuba Re: niewykorzystane mleko 13.07.05, 11:50 ZAWSZE WYLEWAC! przeczytaj wszystkie informacje z kartonika lub puszki, tam jest wszystko napisane. pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: niewykorzystane mleko 13.07.05, 14:29 WYLAĆ !!! Mleko rozrobione może stać najwyzej 40 min i niedopitego nie wolno powtórnie podgrzewać, bo błyskawicznie namnożą sie bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajtb Re: niewykorzystane mleko 13.07.05, 22:07 no ak ale jakbym chciala oac po np 20 min to mleczko niedopite to jest juz zimne...czyli o ze moze stac 40min to nieważne?trzeba po prostu wylać??? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiawroc Re: niewykorzystane mleko 13.07.05, 23:12 jak stoi 20 minut to podgrzać można Odpowiedz Link Zgłoś
gosiawroc Re: niewykorzystane mleko 13.07.05, 23:11 koniecznie zrób świeże, jest tak ciepło że w mleku z godziny na godzine jest więcej bakterii Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: niewykorzystane mleko 17.07.05, 22:15 Też jestem ciekawa jak naprawde jest z tym mlekiem. Jak leżałam z małą w IMID, raz dziennie ok godziny 11 było zaopatrzenie w mleko na całą dobę. Do lodówki były wstawiane podpisane mieszanki dla każdego dziecka. Jeżeli chciało sie nakarmić malucha to poprostu brało się i podgrzewało w mikrofalówce. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: niewykorzystane mleko 19.07.05, 18:48 Zalecam świeże gdyz oszczędność jest niewielka a ryzyko, zwłaszcza w tak mlodym wieku duże. Chyba, że po przygotowaniu i niewykorzystaniu (dziecko nie mialo go w buzi) trzymała go Pani w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś