martyna122 22.10.05, 19:54 Panie doktorze, jak postępować w przypadku przedawkowania? Odstawić witaminę całkowicie? Po jakim czasie wszystko wraca do normy? Dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr-albrecht Re: Przedawkowanie wit.D3 23.10.05, 18:04 Odstawieniepowinno wystarczyć choć na efekty trzeba na ogół poczekać. Zanczne przedawkowanie wymaga specjalistycznego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda773 Re: Przedawkowanie wit.D3 25.10.05, 14:41 A skąd wiedzieć czy przedawkowanie jeste znaczne? JAkie są objawy znacznego przedawkowania i czym grozi nieleczone specjalistycznei? Pozdrawiaski. Odpowiedz Link Zgłoś
falvitka Re: Przedawkowanie wit.D3 25.10.05, 13:42 a jakie są objawy przedawkowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
majowka28 Re: Przedawkowanie wit.D3 26.10.05, 12:41 Podciągnę wątek - bo miałam zadać podobne pytanie. Jakie mogą być objawy przedawkowania? Moje dziecko jest karmione Bebilonem Pepti 1, robionym na wodzie butelkowej. Ostatnio dostał Gasprid na problemy zwiazane z ulewaniem i jedyne co dodatkowo bierze to Wit D3(obecnie 2-3 kr, ale miał 2-tyg kuracje 2x4kr/dzień) i Sab simplex. A zastanawiam się nad przedawkowaniem - bo dużo płacze, wyszły mu dziwne duze krostki na nosie i polikach(które zreszta zrobiły się nienaturalnie czerwone). Wydaje mi się, że to objaw uczulenia, ale na co? Na ciele nie ma nic - poza suchą skórą na łydkach(ale to ma juz od dawna). Odpowiedz Link Zgłoś
martyna122 Re: Przedawkowanie wit.D3 26.10.05, 21:58 U nas objawiło się tak: brak apetytu, zaparcie, ból brzucha podczas jedzenia i niepokój podczas zasypiania, dużo pije, dużo siusia, krostki na buzi też są, ale podobno nie ma związku. Dziśiaj dowiedziałam się, że spocone nóżki i rączki mogą być też objawem przedawkowania, a ja do tej pory myślalam, że niedoboru. Dzisiaj kazano nam odstawić całkowicie D3 na co najmniej miesiąc. Do tej pory Amelia dostawała przez 3 tygodnie 2x5kropli Vigantolu. Żeby stwierdzić przedawk. można zrobić badania w poradni chorób metabol. (czy coś takiego) w CZD w Międzylesiu. Odpowiedz Link Zgłoś