marittka76 23.11.05, 12:23 Panie doktorze mój prawie półroczniak uwielbia warzywa - wcina 2 słoiczki zupki naraz. Czy taka porcja jest za duża? powinnam ją zmniejszyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marittka76 Re: ile ml zupki? 23.11.05, 12:23 dodam że jeden słoiczek ma około 130 g Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: ile ml zupki? 24.11.05, 09:05 Podłączam się pod pytanie (mam nadzieję, że mogę :)). U nas skończone 5 miesięcy - jeden słoiczek to zdecydowanie za mało, podaję mu mleko dodatkowo, ale zastanawiam się czy nie dawać dwóch słoiczków. Mały ma b. duży apetyt, nie da się oszukać herbatką ;) waży ponad 8 kg mierzy ok 74 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
marittka76 Re: ile ml zupki? 24.11.05, 10:15 no jasne że możesz :)) u mnie z kolei ostatnio nie chce mleka-zje jedynie butlę po południu, a tak to jest walka o każdy łyk( ostatnio jeszcze jako tako toleruje mleko z łyżeczki, bo z butli wypije 30 ml). Myślę ze to przez zeby, bo kiedys apetyt mu dopisywał. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: ile ml zupki? 24.11.05, 23:53 Sprawdzaliśmy kalorie mleka i zupki i ogólnie mniej wychodzi na jeden posiłek (jeżeli chodzi o zupkę). Młody obrobił dzisiaj słoik w 5 minut i awantura. Tym razem udało mi się go uspokoić, ale bez sensu to trochę :/ A może by tak samemu coś ugotować? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: ile ml zupki? 29.11.05, 06:47 Nie ma powodu do zmniejszania dawki. Odpowiedz Link Zgłoś