rossa20 21.02.06, 10:04 brakuje mi naturalnego mleka kupilam wczoraj bebiko na noc dalam malej a rano najadla sie z cycka i zwymiotowala wydaje mi sie ze to mleko modyfikowane saiedzialo jej w brzuszku, moze jest jakies lepsze mleko w proszku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiakal Re: jakie mleko dla noworodka 21.02.06, 10:29 Hmmmm trudno powiedzieć z jakiego powodu Twoje maleństwo zwymiotowało ale gdyby to miało być po mleku modyfikowanym to nie "przesiedziałoby" w brzuszku przez całą noc. A poza tym nie wiadomo czy zwymiotowało Twoim mlekiem czy tym sztucznym. To się dzieciom zdarza i nie od razu musi oznaczać, że mleko było niewłaściwe. A mleka modyfikowanego jest mnóstwo rodzajów i trudno doradzić, które będzie najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
quin Re: jakie mleko dla noworodka 21.02.06, 10:47 Może jednak warto dalej karmić piersią. Laktacja jest pobudzana wtedy, kiedy dziecko ssie. Najlepszym sposobem, aby był pokarm jest przystawianie maleństwa do piersi. Poszujaj jakiejś poradni laktacyjnej i zadzwoń, może otrzymasz fachową poradę, co robić. Naprwdę warto karmić piersią!!!! zajrzyj tu: www.laktacja.pl/ albo www.rodzicpoludzku.pl/po_porodzie/karmienie.html w Fundacji jest telefon laktacyjny, ponadto w szpitalu św. Zofii w Warszawie jest poradnia, zadzwoń koniecznie, jeśli jesteś z Warszawy poproś, żeby ktoś do ciebie przyjechał, to troszkę kosztuje, ale bedzie tańsze niż bebiko. Pozdrawiam i życze cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 quin 21.02.06, 11:10 No, chyba że dziecko się odwodni, gdy nadgorliwa mama będzie je przetrzymywać "tylko na cycusiu" i trafi do szpitala. Wtedy taka mamusia, która posłucha rad nawiedzonych doradców laktacyjnych, popatrzy sobie na dzidzię leżącą pod kroplówką z wenflonem w stópce i zada sobie pytanie:"w imięcsego głodziłam włsane dziecko?" W imię chorych lansowanych wzorców i własnych ambicji... Dlaczego laktacyjne oszołomy jesteście takie przeciwne dokarmianiu dziecka, w więc karmieniu mieszanemu? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: quin 21.02.06, 13:14 Dla tak małego dzieciątka polecam NAN HA Sensitiv do kupienia w aptece, jest drogie, ale warto, bo lekkostrawne, przynajmniej przez pierwsze miesiące. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
steffan troszke to niestosowne 22.02.06, 23:10 na tym forum. radziłabym powstrzymac swoje zapędy kaznodziejskie i nauczyc sie, kiedy warto sobie podarować wypowiedź. dziewczyna pytała zupełnie o cos innego. ja polecam NAN HA 1 - u mnie się sprawdził doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: jakie mleko dla noworodka 21.02.06, 10:52 mleko musisz niestety przetestować na dziecku :( jednemu służy jedno mleko, innemu inne. moja za skarby świata nie chciała Nan Ha, Bebika i innych - podeszła dopiero Humana. a może dziecko tylko mocno ulało, a nie zwymiotowało? jak moja córa wymiotowała, bolał ją brzuszek, wierciła sie i bardzo płakała. po "hafcie" natychmiast przeszły wszystkie dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: jakie mleko dla noworodka 21.02.06, 11:16 A w jakim wieku jest dziecko?? Jezeli bardzo małe to najlepiej zapytac pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: jakie mleko dla noworodka 21.02.06, 11:22 Lepiej zapytaj pediatry to raz. Po drugie jest stosowne forum co się zwie"karmienie butelką"tam również na pytania odpowiada pediatra.Podaję linka forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=632 Odpowiedz Link Zgłoś
elai1 Re: jakie mleko dla noworodka 23.02.06, 09:21 U nas sprawdził się Bebilon 1, mały był na nim od 6 doby życia i wreszcie się najadał, nic się nie działo. Dotąd jest na Bebilonie, ale 2-ce, wchodzi w 8 m.ż. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: jakie mleko dla noworodka 23.02.06, 16:49 Po jednym takim incydencie nie można podejmować decyzji o zmianie mleka. W ten sposób jak znam życie w najbliższym czasie zmieni Pani jeszcze kilka mlek i dalej nic Pani nie będzie wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś