Dodaj do ulubionych

Enfamil Premium

28.02.06, 10:24
Czy któraś z Was karmi swojego maluszka Enfamilem?
Mała toleruje to mleko bardzo dobrze ,za tydzień skończy 4 miesiące i
wszystko byłoby w porządku gdyby puszka nie kosztowała 25 zł (starcza na 4
dni). Neonatolog który prowadzi moją córkę powiedziała że jest ono
najbardziej zbliżone do mleka matki.
Czy ktoś zna mleko o podobnym składzie(nadmienię że córka była wcześniakiem i
być może dlatego polecono mi to mleko).
Obserwuj wątek
    • gerdzia2 Re: Enfamil Premium 28.02.06, 12:22
      Mój maluszek dziś skończył 4 miesiące i też dostaje to mleko. Zastanawiałam się
      czy nie popełniłam błędu bo dokarmiam małego tym mlekiem.Mąż je kupił kiedy
      miałam kryzys laktacyjny. Nawet nie wiedziałam że jeżeli dokarmiam to są
      specjalne mleka do tego służące. Nawet lepiej bo nie spojrzałam na opakowanie i
      dokładnie nie przeczytałam, że podałam małemu mleko przeznaczone powyżej 4
      miesiąca a miał 3,5 miesiąca. Nic mu nie było i nadal ma się dobrze. Drogie
      jest wiem,ale dziś byłam na szczepieniu i pani doktor też powiedziała że jest
      bardzo dobre i widać że mały jest szczęśliwy więc chyba mu służy. Napisz mi
      proszę czy lekarz kazał ci wprowadzać od 5 miesiąca zupki.Bo moja pani doktor
      powiedziała, że jeżeli dokarmiam to tak jakbym karmiła sztucznie i mogę zacząć
      wprowadzać zupki i soczki i jabłuszko.
      • mokrasa Re: Enfamil Premium 28.02.06, 15:52
        Ja od początku stycznia używam Enfamilu - z może spróbuj nie zmieniać go tylko
        kupować w aptece internetowej (około 20zł za puszkę więc cena robi sie zupełnie
        OK) - www.domzdrowia.pl. Jak zamówisz tam po 5 puszek to płacisz za przesyłkę
        tylko za pierwszym razem, a potem juz bonusy rabatowe pokrywaja Ci koszty
        dostawy. Ja już tam zamawiam chyba po raz 4 czy 5 i wszystko jest OK
    • gracinda Re: Enfamil Premium 28.02.06, 18:35
      Hania skończy 4 miesiące w przyszłym tygodniu. Na razie nasza lekarka kazała
      wprowadzić Enfamil 2 po 4 miesiącu. Odezwę się póżniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka