luca81 08.03.06, 15:55 Które z nich ma lepszy skład, jesli chodzi o witaminy itp. lub może jest jakieś jeszcze inne mleko wyjątkowo polecane przez Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandra1301 Re: Nan czy Bebilon 08.03.06, 16:07 Zdecydowanie Bebilon. Karmiliśmy małą Nanem 2mce, potem były krzyki i protesty, potem Bebiko Omneo kolejne 2 mce, też krzyki i płacze. Od 5 mca przeszliśmy na Bebilon i .... złote dziecko do mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
marzul Re: Nan czy Bebilon 10.03.06, 20:47 trzeba przetestować mleko na dziecku i zobaczyć jak reaguje. Ja przećwiczyłam nan, nan ha, enfamil, bebiko omneo aż wreszcie doszłam do bebilonu pepti, który najbardziej odpowiada maluchom. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Nan czy Bebilon 10.03.06, 21:35 Z tym, że Bebilon pepti jest dla dzieci "z problemami" i nie nalezy go podawać zdrowym dzieciom. Jest mlekiem bardzo tłustym i ma specjalne zastosowanie (nie na darmo sprzedaje się je tylko w aptece). Moja mała dopóki nie skończyła roczku piła prawie wyłącznie Bebilon (czasami Humanę), potem na zmianę z Humaną 3R z prebiotykami, a teraz już tylko Humanę. Po Bebilonie kupki były takie, jak wtedy, kiedy była na piersi (jej przygoda z butelką zaczęła dię dość wcześnie). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiula.b Re: Nan czy Bebilon 10.03.06, 21:44 Dość długo dawałam Bebilon. Potem (nie pamiętam dlaczego) dałam na spróbowanie NAN2R i mały jadł az mu się uszy trzęsły. Teraz daję na noc NAN2R a w dzień zwykły NAN. Junior zjada o połowę więcej niż Bebilonu, bardzo mu smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mokrasa Re: Nan czy Bebilon 10.03.06, 22:17 Moja mała na- początku była na Enfamilu AR a teraz na zwykłym - Enfamil Premium. To mleko ma chyba skład najbardziej zbliżony do mleka matki - można poczytać o nim na www.karmieniedzieci.pl. JA jestem zadowolona, mała chyba też ;-)). Jedyny minus to cena ale w internetowej aptece można kupić taniej Odpowiedz Link Zgłoś