markiza4 12.03.06, 18:34 od kiedy zmienić smoczek do butelek Aventu na 1+? Obecnie używam smoczków 0+. Czy oznaczenia te odnoszą się do wieku dziecka, czy do rodzaju pokarmu? Będę wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza9925 Re: smoczki do butelek AVENT. 12.03.06, 19:11 Mój synek nie trzyma się "zaleceń" i zmieniam mu smoczki wtedy kiedy sie tego domaga. Zwykle jeśli juz za wolno leci z butelki, to sie złości i płacze podczas jedzenia. Wtedy juz wiem, że czas na zmiany. Ostatnio zmieniałam smoczek na miesiąc przed zalecaną zmianą, tzn na smoczek dla 3 miesięcznego dziecka w wieku 2 miesięcy. Obserwuj Maluszka i sprawdz jeden smocze. Jeśli je to zmień, a jeśli zacznie sie krztusić, mleczko zacznie sie lać z buzi, to chyba trzeba jeszcze poczekać. Ostatnio mój syn "przerzucił" sie na smoczki dr Browna, które też pasuja do butelek AVENT, ale są znacznie miększe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_rudzinska Re: smoczki do butelek AVENT. 12.03.06, 22:25 Na każdym smoczku znajduje się numer określający przepływ. Każde opakowanie jest w innym kolorze i posiada odpowiedni rysunek ułatwiający dobranie właściwego przepływu. 1 dziurka 0 m-cy+ MINI 2 dziurki 1 m-cy+ WOLNY 3 dziurki 3 m-cy+ ŚREDNI 4 dziurki 6 m-cy+ SZYBKI 1 szczelina 3 m-cy+ TRÓJPRZEPŁYWOWY W smoczku trójprzepływowym ze szczeliną przekręcając butelkę dostosowuje się przepływ pokarmu do potrzeb dziecka: wolny, średni, szybki. Odpowiedz Link Zgłoś