s77d 01.04.06, 10:03 Do jakiego wieku kształtuje się u dziecka kolor oczu? Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robin2510 Re: kolor oczu 01.04.06, 20:44 słyszałam że do 6 m-cy . Po tym okresie tylko zmienia sie odcień, najczęsciej kolor blaknie. Ale ktoś gdzieś mi mówił że niby do roku a nawet i do 3 lat. Ale z tymi 3latami to podobno chodzi o kolor zielony (z niebieskiego może zrobić się zielony, tak było u córki mojej kuzynki, miała najpierw niebieskie a w wieku ok 2lat zaczęły się robić zielone. W sumie to i mnie ten fakt ciekawi, bo ja mam piwne mąż niebiesko-szare a nasza pociecha granatowo-szare i nic pinego tam nie widać , ma 6,5 m-ca ciekawe czy się jej jeszcze zmienią ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kami_an Re: kolor oczu 01.04.06, 21:22 Ja czytalam,ze do roku,ale niby do tych 3 lat ksztaltuje sie ostateczna barwa i ostrosc wzroku. Tez mnie ciekawi jakie nasza córa bedzie mial, maz ma niebieskie ja brazowo-zielone,a Maj na razie szaro niebieski,aale woklo obwodek zuwazam jakby takie male plamki piwne, orzechowe???Moze jednak po mamie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ha Re: kolor oczu 03.04.06, 10:41 moja córka miała właśnie trzy lata jak ustalił jej się kolor oczu.Przechodziła przez różne odcienie zieleni i dobiła do brązy tuż przed 3 urodzinami.Ja oczy brazowe mąż zielone.Natomiast nasza młodsza pociecha ma 10 mies. i ma nienieściuchne oczęta-ciekawe jak długo?:) Odpowiedz Link Zgłoś
perse1 Re: kolor oczu 02.04.06, 22:24 ja gdzieś czytałam ze do 8 mcy,ale w sumie nie wiem,tez jestem ciekawa,bo kolor oczu mojej Weroniczki nieco mnie zaskoczył,oboje mamy piwne,w obu rodzinach piwne,zieolne i brązowe a moje dziecko piękny grafit a ma juz 9 mcy i raczej się nie zmienia,jacys pradziadkowie mieli niebieskie,moze to sie jakos wymieszało? Odpowiedz Link Zgłoś