Dodaj do ulubionych

zmiana mleka

20.04.06, 12:27
Proszę o poradę jakie mleko wybrac? Odstawiłam rocznego synka od karmienia
piersią w nocy (karmiłam go piersia tylko w nocy 2-3 razy i rano, a na noc
dostawał butlę z mlekiem Efamil) prosze o porade teraz chcialabym zmienic
mleko enfamil na jakies inne, ale nie wiem ktore wybrac?Synek dobrze
przybiera na wadze, a po odstawieniu od piersi dostaje mleczko ok.19.30 -
210ml, 0.00-60ml,3.00-60ml i rano ok.7.00 60ml.jakie mleko byloby dla niego
najlepsze i podobne smakiem do enfamilu? prosze o rade.
Obserwuj wątek
    • aniab_24 Re: zmiana mleka 20.04.06, 12:40
      Napiszę to co kiedyś usłyszałam od mądrej lekarki: "Noc jest od spania, a nie od
      jedzenia". Moim zdaniem zanim przejdziesz na inne mleko powinnaś wyelminowac
      nocne karmienie. Sama wiem, że jak karmiłam piersia to mój starszy syn często
      sie budził - oczywiscie raczej dla przyjemności, dla kontaktu z mamą, a nie z
      głodu. Podawanie natomiast takich ilości sztucznego mleka wydaje mi się
      przesadą. Mój drugi synus ma teraz 11m. i od dłuższego czasu przesypia calą noc
      bez jedzenia. Zjada wieczorem 210ml, rano 210 i po południu (3 posiłki mleczne).
      Pytałam pediatrę - ta ilość jest ok. Oprócz tego zupki, deserki, owoce, jakieś
      chrupki kukurydziane.
      • aria11 Re: zmiana mleka 20.04.06, 22:43
        jak wyzej, noc jest od spania, kiedy ten zołądek ma czas na "odpoczynek",
        przetrawienie tego wszystkiego. Tym bardziej ze dzieciak ma rok. To dzieciom 4
        -5mc-ym robi sie przerwę nocną conajmniej 6-8 godzinną. Ostatni posiłek powinien
        być ok. 21 a pierwszy po 6 rano.
    • iwona7710 Re: zmiana mleka 25.04.06, 10:54
      moja 7 miesięczna córka jest na Nutramigenie i w nocy budzi się 2-3 razy na
      jedzenie(porcja 120ml),co robić,aby zaczęla przesypiać calą noc? Slyszalam,że
      trzeba zamiast mleka podawać herbatkę,to sie powoli odzwyczai,czy to prawda?
      • iwona_rudzinska Re: zmiana mleka 27.04.06, 00:00
        raczej nieprawda, bo dzieci nie dają się oszukać; musicie mamy same znaleźć
        sposoby na swoje dzieci jak wydłużyć przerwę nocną, a im starsze dziecko tym
        trudniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka