Dodaj do ulubionych

ZĘBY!!!!!!!

07.07.06, 12:12
To chyba już. Mój mały(7m-cy i tydziań) trzeci dzień jest okropny. Nie można
go na chwilę zostawić samego bo płacze niemiłosiernie, jest marudny i
naprawdę nieznośny. Nic nie mogę zrobić a jak robię to żoładek mi z nerwów
podchodzi do gardła. Moje pytanie brzmi: jak długo przyjdzie mi czekać na te
pierwsze zęby bo jak długo to chyba się wykończę. Dzięki.
P.s. stosuję żel na dziąsełka ale nie wydaje mi się żeby to pomagało.
Obserwuj wątek
    • diament79 Re: ZĘBY!!!!!!! 07.07.06, 12:44
      Może jest głodny albo upały mu nie sprzyjają? Mój ma 4 więc na temat zębów to
      niewiele wiem.
    • bea-ta Re: ZĘBY!!!!!!! 07.07.06, 14:05
      Nie musza to byc zęby, chyba, że widzisz nabrzmiałe i ropulchnione dziąsła.
      teraz jest okropnie duszno i gorąco a to tez powduje dyskomfort u dziecka tak
      samo jak u nas. Trzeba przewiewnie ubierac, poić wodą i starac się ograniczac
      słońce w domu czy na dworze zwłaszcza w ok. najmocniejszej operacji tj. od 11-15.
      Jesli zaś to zabki, to nie ma zasady. Ja sie b. dlugo meczyłam z zabkującym
      malcem od 4,5 m do 16mz, przerwa i znów od 20 do teraz- wychodza ostatnie 2
      trzonowce. Możesz kupic granulki chomeopatyczne z Dagomedu na zabkowanie,
      zamrozic gryzaka i dac maluchowi, masowac dziąsła szczoteczką, podac viburcol,
      herbatke z melisą, że le jak to wszystko pomagaja niewiele. Z czasem maluchy
      uodparniaja sie na bol wychodzących zebów, ale z tym tez róznie bywa. Takie
      przedlużające się marydzenie daje tez do myślenia w kwestii infekcji- zap. ucha
      środkowego- jak dołaczy niechęc do ssania, tarcie uszkiem o poduche, a
      szczegolnie jak niedawno pociecha miała katar czy zap. gardła, bo Zuśr. to
      powikłanie po tych infekcjach, czasem zak. ukl. moczowego - brak apetytu,
      biegunka, stany podgoraczkowe, ale to wymaga konsultacji z pediatrą. Beata
    • anajka Re: ZĘBY!!!!!!! 23.07.06, 19:00
      w takich sytuacjach trzeba zrobic wyniki moczu, zeby wykluczyc infekcje drog
      moczowych (tak zawsze radzi mi moj pediatra). ostatnio malunia bardzo marudzila
      i robilismy nawet posiew, bo wyszly nieliczne bakteria - dla spokoju
      wykluczylismy zakazenie wlasnie posiewem. u maluchow nie ma co czekac. grozna
      choroba nie zawsze objawia sie temperatura
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka