Dodaj do ulubionych

Do eksperta-Nutramigen na Babilon pepti

25.08.06, 16:14
Mój mały nie chce przyjmować Nutramigenu (poprzednie wątki) pediatra przepisał
Babilon aby zmienić,moje pytanie czy stopniowo wprowadzać nowe mleko czy można
podać od razu butelkę?
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Do eksperta-Nutramigen na Babilon pepti 28.08.06, 08:21
      Mozna i tak i tak. Beata
      • betticzka Jeszcze jedno pytanie 28.08.06, 09:07
        Szperając w internecie znalazłam stronę na której wyraźnie jest napisane,że
        przeciwskazaniem do podawania Bebilonu pepti jest wrodzona nietolerancja laktozy
        www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BEBILON&id=111. Co prawda
        nie wiadomo czy mój mały ma wrodzoną nietolerancję laktozy ale przeszliśmy na
        Nutramigen ze względu na nietolerancje, czy zatem podanie tego mleka nie będzie
        błędem????
        • bea-ta Re: Jeszcze jedno pytanie 28.08.06, 09:57
          Wrodzona Nl laktozy jest b. rzadką choroba, zas przy alergii jest najczęsciej
          częsciowa Nl - wtórna - bo jest efektem alergii pokarmowej i uszkadzania przez
          alergen kosmków jelitowych co powoduje w efekcie zmniejszenie wydz. enzymu
          laktazy i co może powodowac częściowoą NL ( dlatego min. wszystkie mleka Ha mają
          z zasady obiżony poz. laktozy), a BP jest mlekiem stosowanym przy częsciowej NL,
          bo ma obnizoną zawartośc laktozy. Zawsze wr. wątpilwości znamienne są objawy -
          wzdęcia, gazy, strzelające kupy, biegunka, przelewanie w brzuszku słyszalne z
          zewnątrz i jesli wystapią są wskazaniem do zmiany mieszanki, zaś najlepiej
          zrobić badanie proste ph stolca i wtedy wiadomo czy jest NL czy nie. Beata
    • bea-ta Re: Do eksperta-Nutramigen na Babilon pepti 28.08.06, 09:59
      Może jak dziecko ma juz 5m warto spróbować mieszankę sojową, bo BP jest niewiele
      lepsze smakowo od NUTRY. Mieszanki sojowe sa bezlaktozowe. B
      • betticzka Jeszcze jedno pytanie 28.08.06, 10:57
        Przepraszam za nawał pytań ale mam ogromne zaufanie do Pani jako eksperta.Mały
        ładnie je Nutramigen z kaszką ryżową z jabłkami (2 łyżeczki)czy mogę mu bez obaw
        ją dosypywać i podawać?Dziękuje za odpowiedź
        • bea-ta Re: Jeszcze jedno pytanie 28.08.06, 11:34
          jesli nie ma zaparć po ryzu i nie ma uczulenia na składniki kaszki to jak
          najbardziej. ważen też aby nadmiernie dziecko nie przybierało na wadze, ale 2
          łyżeczki to niewiele:-)B.
          • betticzka Bebilon 1 czy 2??? 29.08.06, 09:32
            Bardzo przepraszam za umęczanie :-)Właśnie wracam z apteki na recepcie nie ma
            napisane czy ma być Bebilon 1 czy 2 (mały 1 września będzie miał 6
            miesięcy),zaczącć od 1 czy 2 ?.
            • bea-ta Re: Bebilon 1 czy 2??? 29.08.06, 10:24
              Mozna kupić 2. B
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka