mmmona1 07.11.06, 09:28 Witam Używamy smoczka nr 2 firmy Avent Czy do kleiku trzeba już zmienic smoczek na 3 Gdzie mogę znaleźc ich opis? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegusie Re: kleik i rozmiar smoczka? 07.11.06, 09:42 obawiam się, że nawet 3 nie starczy Ci do kleiku, chyba, że zrobisz naprawdę żadką mieszankę. Ja w smoczku z nr 1 awentu zrobilam większą dziurkę nożyczkami (tymi z wąskimi czubkami do paznokci), bo tylko przez taka dziurkę dziecko wysysa gęstą mieszankę kleikową- robię wg przepisu na opakowaniu: na 100 ml mleka 2 miarki ( te co z mleka) kleiku. Odpowiedz Link Zgłoś
piegusie Re: kleik i rozmiar smoczka? 07.11.06, 09:44 dodam jeszcze, że 3ka nie ma większych otowrków, tylko większą ilość, tak więc gęstszy posłek będzie je zatykał najnormalniej w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulek2006 Re: kleik i rozmiar smoczka? 07.11.06, 09:50 my swojej kaszki i kleik podajemy przez 3-przeplywowy. je z 3 kreseczek - na 90 ml mleka sypiemy 1 lyzke, ta od mleka, kleiku. kaszki jablkowej sypiemy 1.5 lyzeczki opis dolaczony jest do kazdego opakowania smokow Odpowiedz Link Zgłoś
piegusie magdulek 07.11.06, 10:19 napisz mi prosze czy 3 przepływowy ma kreseczki zamiast dziurek?Czy to jest tyen z oznaczeniem 6+ czy iny? Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: magdulek 07.11.06, 12:14 Są dobre smoczki do kaszek i kleików firmy NUK "do papek" od 0 do 6 mies i od 6 mies w zwyż. Odrazu powiem że nie mam butelek z NUKa tylko z Campol Baby i smoczki pasują do tych butelek idealnie. Jestem zadowolona naprawdę dobre i sprawdzone smoczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moonika26 Re: może łyżeczką? 07.11.06, 13:15 Ja natomiast od razu, tzn. jak synek skończył 4 m. zaczęłam podawać kaszkę łyżeczką, poszło lepiej niż się spodziewałam, myślę, że warto tak spróbować dawać dziecku pierwsze stałe pokarmy, ponieważ jest to zdrowsze dla przyszłych ząbków. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
magdulek2006 Re: magdulek 10.11.06, 10:07 6m+ to oznaczenie smoka z 4 dziurkami. 3-przeplywowy ma oznaczenie 3m+ i na smoku ma 3 oznaczenia |,||,||| kreseczki ustawia sie odpowiednio. ma jedna dziurke. jesli chcesz karmic ||| to kreseczki musza byc przy nosku dziecka. uzywam smokow tylko tej firmy bo maja naturalny ksztalt. byl czas ze karmilam i butla i piersia, wszyscy sie dzilwili, ze dziecko jadlo tez piers. Odpowiedz Link Zgłoś
magdulek2006 Re: magdulek 10.11.06, 14:43 warto chyba dodac, ze | odpowiada smokowi 1m+ || 3m+ ||| 6m+ oczywiscie oznaczenia awentu. Na poczatku bobo jest cale w kleiku, ale potem jedzonko idzie sprawnie! Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: kleik i rozmiar smoczka? 10.11.06, 10:12 ja też polecam 3przepływowy Aventa - synek je mleko zagęszczone kleikiem - nie mamy problemów z zatykaniem smoczka Odpowiedz Link Zgłoś
monia513 Re: kleik i rozmiar smoczka? 10.11.06, 13:49 A ja nie polecam, mojemu synkowi nawet przez 3-przepływowy avent kaszka nie chce przejśc. Mały się tak umęczy ssaniem, że jest zły i nie chce wypić do końca. Dodam, że wcale nie daje dużo kleiku do mleka ( 1 miarka na 180 ml mleka) . Do samego mleka też nie bardzo, jak zmieniłam butelki i smoczki ( na te do kaszki) od razu ulga. Przechwalona ta firma i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: kleik i rozmiar smoczka? 10.11.06, 14:00 ja daję 3 miarki na 210ml mleka i nie mam problemu Odpowiedz Link Zgłoś
mmmona1 Re: kleik i rozmiar smoczka? 14.11.06, 09:57 Rany Jak Wy dziewczyny się organizujecie że macie czas na wgląd do nety ;( Podaje małej Bebiko2R z kleikiem ryżowym. Kupiłam Avent-u smoczek troisty to leci małej za szybko, połowe jej się wylewało kącikami. Ale kupiłam potem do kaszki smoczek krzyżowy firmy campol-a i jest na razie ok, tylko on nie ma tych dziurek na powietrze co Avent i troszkę się zasysa. Dzięki za wszystkie rady. PA. Odpowiedz Link Zgłoś