Dodaj do ulubionych

kleik i rozmiar smoczka?

07.11.06, 09:28
Witam Używamy smoczka nr 2 firmy Avent Czy do kleiku trzeba już zmienic
smoczek na 3 Gdzie mogę znaleźc ich opis? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • piegusie Re: kleik i rozmiar smoczka? 07.11.06, 09:42
      obawiam się, że nawet 3 nie starczy Ci do kleiku, chyba, że zrobisz naprawdę
      żadką mieszankę. Ja w smoczku z nr 1 awentu zrobilam większą dziurkę nożyczkami
      (tymi z wąskimi czubkami do paznokci), bo tylko przez taka dziurkę dziecko
      wysysa gęstą mieszankę kleikową- robię wg przepisu na opakowaniu: na 100 ml
      mleka 2 miarki ( te co z mleka) kleiku.
    • piegusie Re: kleik i rozmiar smoczka? 07.11.06, 09:44
      dodam jeszcze, że 3ka nie ma większych otowrków, tylko większą ilość, tak więc
      gęstszy posłek będzie je zatykał najnormalniej w świecie.
    • magdulek2006 Re: kleik i rozmiar smoczka? 07.11.06, 09:50
      my swojej kaszki i kleik podajemy przez 3-przeplywowy. je z 3 kreseczek - na 90
      ml mleka sypiemy 1 lyzke, ta od mleka, kleiku. kaszki jablkowej sypiemy 1.5
      lyzeczki

opis dolaczony jest do kazdego opakowania smokow
      • piegusie magdulek 07.11.06, 10:19
        napisz mi prosze czy 3 przepływowy ma kreseczki zamiast dziurek?Czy to jest
        tyen z oznaczeniem 6+ czy iny?
        • krokre Re: magdulek 07.11.06, 12:14
          Są dobre smoczki do kaszek i kleików firmy NUK "do papek" od 0 do 6 mies i od 6
          mies w zwyż. Odrazu powiem że nie mam butelek z NUKa tylko z Campol Baby i
          smoczki pasują do tych butelek idealnie. Jestem zadowolona naprawdę dobre i
          sprawdzone smoczki.
          Pozdrawiam
          • moonika26 Re: może łyżeczką? 07.11.06, 13:15
            Ja natomiast od razu, tzn. jak synek skończył 4 m. zaczęłam podawać kaszkę
            łyżeczką, poszło lepiej niż się spodziewałam, myślę, że warto tak spróbować
            dawać dziecku pierwsze stałe pokarmy, ponieważ jest to zdrowsze dla przyszłych
            ząbków. Powodzenia
        • magdulek2006 Re: magdulek 10.11.06, 10:07
          6m+ to oznaczenie smoka z 4 dziurkami.
          3-przeplywowy ma oznaczenie 3m+ i na smoku ma 3 oznaczenia
          |,||,||| kreseczki ustawia sie odpowiednio. ma jedna dziurke. jesli chcesz
          karmic ||| to kreseczki musza byc przy nosku dziecka. uzywam smokow tylko tej
          firmy bo maja naturalny ksztalt. byl czas ze karmilam i butla i piersia,
          wszyscy sie dzilwili, ze dziecko jadlo tez piers.
        • magdulek2006 Re: magdulek 10.11.06, 14:43
          warto chyba dodac, ze
          | odpowiada smokowi 1m+
          || 3m+
          ||| 6m+
          oczywiscie oznaczenia awentu. Na poczatku bobo jest cale w kleiku, ale potem
          jedzonko idzie sprawnie!
    • mamulinka2 Re: kleik i rozmiar smoczka? 10.11.06, 10:12
      ja też polecam 3przepływowy Aventa - synek je mleko zagęszczone kleikiem - nie
      mamy problemów z zatykaniem smoczka
      • monia513 Re: kleik i rozmiar smoczka? 10.11.06, 13:49
        A ja nie polecam, mojemu synkowi nawet przez 3-przepływowy avent kaszka nie
        chce przejśc. Mały się tak umęczy ssaniem, że jest zły i nie chce wypić do
        końca. Dodam, że wcale nie daje dużo kleiku do mleka ( 1 miarka na 180 ml
        mleka) . Do samego mleka też nie bardzo, jak zmieniłam butelki i smoczki ( na
        te do kaszki) od razu ulga. Przechwalona ta firma i tyle
        • mamulinka2 Re: kleik i rozmiar smoczka? 10.11.06, 14:00
          ja daję 3 miarki na 210ml mleka i nie mam problemu
    • mmmona1 Re: kleik i rozmiar smoczka? 14.11.06, 09:57
      Rany Jak Wy dziewczyny się organizujecie że macie czas na wgląd do nety ;(
      Podaje małej Bebiko2R z kleikiem ryżowym. Kupiłam Avent-u smoczek troisty to
      leci małej za szybko, połowe jej się wylewało kącikami. Ale kupiłam potem do
      kaszki smoczek krzyżowy firmy campol-a i jest na razie ok, tylko on nie ma tych
      dziurek na powietrze co Avent i troszkę się zasysa. Dzięki za wszystkie rady. PA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka