Dodaj do ulubionych

mleko modyfikowane?

11.11.06, 22:02
Moja córcia właśnie skończyła roczek. Do 10 mies. karmiłam piersią, potem nie
wystarczało to mojemu głodomorkowi i dokarmiałam Nan-em. Teraz dostaje Nan-
piersią już nie karmię. Mam pytanko jak naprawdę jest z tym mlekiem
modyfikowanym? Do kiedy je podawać? Wiem, że wszędzie piszą, że do 3 roku
życia, ale czy to nie jest wymysł firm produkujących mleko, żeby sprzedaż
rosła? Przeciez kiedyś nasze mamy i my nie piłyśmy tego tylko od krowy. Czy
można podawać dziecku juz teraz mleko UHT? Wytłumaczcie proszę i wypowiedzcie
się na ten temat, bo nie chcę dziecku zaszkodzić i nie wiem co robić.
Pozdrawiam i dziekuję za podpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: mleko modyfikowane? 11.11.06, 22:05
      wiesz co ja bylam ostatnio w przychodni i mi taki jakby pediatra powiedzial ze juz moge zaczac malej wprowadzac mleko krowie (ma 6, i 9 dni) nie rezygnujac z modyfikowanego jednak powoli zastepujac, ale mieszkam w UK-inaczej tu sie dzieci chowa:)
      • joannar7 Re: mleko modyfikowane? 11.11.06, 22:07
        jak inaczej? Może lepiej? Dlaczego są różnice? I jakie?
        • olimpia_b81 Re: mleko modyfikowane? 11.11.06, 22:18
          po pierwsze-moje dziecko juz dawno je pomidorki, spaghetii(sloiczki), pomarancze, ser cheddar,mozarelle, kalafior,cebule.doradzaja delikatne solenie jak dziecko nie chce jesc.
          no i z tym mlekiem mnie zastrzelila.poczekam jeszcze, a jak co to zamowie z farmy zeby nie bylo z supermarketu.
          co do roznic pozostalych-zimny chow(wiesz chyba o co chodzi-bez skarpetek a w kurtce zimowej-ja tak nie nosze ale czapeczke i skarpetki dopiero od wrzesnia mloda nosi-a mieszkam nad morzem, plaza 300 m od domu i wieje jak cholera-zero choroby, raz miala katar-na wakacjach w polsce, suchszy klimat).
          • 111a4 Re: olimpia_b81 11.11.06, 22:24
            maz pracuje w UK. zawsze opowiada mi o tym jak tam sie dzieci ubiera. I tak jak
            mówisz - kurtka zimowa i bez skarpet. zawsze nas to zastanawia.
            • joannar7 Re: olimpia_b81 11.11.06, 22:26
              jak to bez skarpet??? moja babcia to najlepiej piórami po same uszy przykryła
              już we wrześniu :)
              • olimpia_b81 Re: olimpia_b81 11.11.06, 22:30
                hehe, ja bylam w Polsce we wrzesniu to mi dziadek na skarpetki dla corki dawal.
                no tak, bez skarper sa dzieci-moja w kombinezonie:)ale moim zdaniem to przesada a poza tym oni wszedzie autem jezdza i na spacery nie chodza to dzieciom nogi nie maja czasu zamarznac i odpasc.
                ale ogolnie ten zimny chow to moim zdaniem ok sprawa-hartujesz dziecko,mi polozna jak Mloda miala 2 dni kazala wyrzucic rozek-lepiej niech zmarznie niz sie przegrzeje.tylko tez z umiarem uwazam.
    • kitka05 Re: mleko modyfikowane? 11.11.06, 22:35
      Ja ostatnio na stronie www.twojadieta.pl wyczytałam że mozna mleko krowie wprowadzać po skończeniu roku.
      • eliszka25 Re: mleko modyfikowane? 11.11.06, 22:39
        mi pediatra powiedziala, ze przez pierwszy rok zycia dziecku nie powinno sie
        podawac zwyklego mleka krowiego.
    • mika_p Re: mleko modyfikowane? 11.11.06, 23:30
      Mleko krowie w stosunku do modyfikowanego to więcej białka, więcej sodu, mniej
      węglowodanów itd. Jako mleko podstawowe jednak lepsze bedzie modyfikowane, ale
      nalesnika czy budyn taki jak dla ciebie możesz powoli dziecku dawac - nieduzo,
      nie za często, ostrożnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka