antosiczek 18.11.06, 14:52 ... tych plastikowych. Bez posiadania specjalnego sterylizatora czy mikrofalówki- da się? W jaki sposób? Jestem w tym temacie zielona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola984 Re: sterylizacja butelek 18.11.06, 14:55 ja raz na jakiś czas gotuje w garnku z wodą tak około 5 minut. Zresztą tak pisze na butelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_wojciechowska Re: sterylizacja butelek 18.11.06, 15:34 Dokladnie, wystarczy umyc, a potem wygotowac. Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: sterylizacja butelek 18.11.06, 18:59 A jak chcesz uniknąć kamienia to sterylizuj na parze w garnku do gotowania warzyw, w sitku do smażenia frytek albo na sitku do kluch na parze:) Odpowiedz Link Zgłoś
sheer.chance Nie musisz sterylizowac 19.11.06, 03:16 Jak dziecko jest terminowe i zdrowe, wystarczy wygotowac butelki i smoczki ok. 5 min przed pierwszym uzyciem. Potem juz tylko myjesz zwyklym plynem i dokladnie pluczesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy.sol Re: sterylizacja butelek 19.11.06, 07:45 ja przy dwojce dzieci po kupnie butelki gotowałam w garnku, a potem myłam płynem i przelewalam wrzatkiem. Tak do ok. 5 mca życia, bo potem i tak bierze wszystko do buzi Odpowiedz Link Zgłoś