Dodaj do ulubionych

Gotowac wodę?

31.07.07, 19:49
Właśnie się dowiedziałam, że muszę swoją 5- tygodniową córeczkę odstawic od
piersi. Czy wodę mineralną też muszę gotowac dla takiego malucha? Słyszałam
gdzieś, że gotowanie minerlanej jest niewskazane, ale nie wiem ile w tym
prawdy.
Syn przeszedł na butle mając 0,5 roku i wtedy mu już minerlanej nie
gotowałam, no ale to było już był duży dzieciak
Obserwuj wątek
    • ula27121 Re: Gotowac wodę? 01.08.07, 12:06
      Karmiłam swoje dzieci od początku butelką i gotowałam wodę z kranu. Jednak moja
      pediatra mówiła, że wodę mineralną należy gotować. Przyznam, ze nie bardzo wiem
      co by jej się mogło stać po przegotowaniu....?
      • jaszag1 Re: Gotowac wodę? 01.08.07, 14:54
        ja synkowi podaje mineralna zawsze gotuje pije Primavere lub Zywiec
        • agata288 Re: Gotowac wodę? 01.08.07, 16:59

podobno gotując taką wode pozbawia sie ją wszelkich wartosci.to tak jakbys
          podala normalną kranowke zagowtowaną.ja od zawsze stosuje wode z kranu bo
          slyszalam ze dziecko ktore pije najpierw butelkową a pozniej przestawiane jest
          na kranowe moze miec jakies dolegliwosci przy zmianie.nie wiem ile w tym prawdy
          ale moj synek od kranowki nigdy nic nie mial. no i zawsze gotuje ją kilka minut.
          • aneta231 Re: Gotowac wodę? 02.08.07, 11:27
            Wode mineralną trzeba przegotowywać - mozna podawac tylko niskozmineralizowana,
            najlepiej z rekomendacja Instytutu Matki i Dziecka np Żywiec, Primavera. Woda z
            kranu nie jest szkodliwa, ale ma za duzo chloru dla niemowlecia dlatego nie
            powinno sie jej podawac, tym bardziej jak sie ma taka wode jak my - po
            wygotowaniu butelki są pokryte białym nalotem, jakby byly wapnem posypane - nie
            mialabym odwagi podac dziecku takiehj wody. Mozna tez podawac specjalna wode
            dla niemowlat firmy Gerber, jej nie trzeba gotowac - my jej uzywamy do
            wszystkiego: mleka, herbatek i jestesmy bardzo zadowoleni. Podobno Humana tez
            ma taka wode, ale powiem szczerze ze jeszcze nie widzialam....
    • adolka1 Re: Gotowac wodę? 05.08.07, 21:28
      mój synek ma 8 miesięcy i do mleka używam wody z kranu. Ale mam pytanie czy
      taką wodę też trzeba gotować 5 min ?
    • beja26 Tak n/t 05.08.07, 23:05

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka