aqua.27 03.10.07, 22:05 córeczka ma skończone 4 miesiące. chcę karmić nadal piersią, ale wprowadzić też mieszankę. jakie mleko polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: które mleko wybrać? 03.10.07, 22:41 takie pytanie to najlepiej zadac swojemu lekarzowi, on zna dziecko, samej raczej nie zdecydowalaby sie dac mleka, chociaz do konca nie jestm pewna i gdybym miala sama zdecydowac to chyba nan lub bebiko, bo jak czytam tu na forum bardzo czesto sie pojawiaja Odpowiedz Link Zgłoś
mihalinacz Re: które mleko wybrać? 05.10.07, 09:47 ja polecam bebilony, wszystkie :)) probowalismy i zwyklego i ha i oecnie jestesmy na pepti (ale to na recepte i przy nietolerancji zwyklego mleka). probowamal nana ha, ale mala plula nim i nie chciala go jesc. ciekawi mnie tez jakie jest mleko hipp, ale chyba malo mam z forum podaje to swoim bobasom. monikaa13 ma racje, zwsze lepiej sie poradzic lekarza, jednak jesli bylas u niego sporadycznie i praktycznie nie zna dziecka to mozesz wybrac sama mleko. powodzenia mama marysi Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: które mleko wybrać? 05.10.07, 10:43 lekarz to raczej mało zna dziecko jesli się nie ma problemów i chodzi jednynie na szczepienia dziecko najlepiej zna matka Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_knfl Re: które mleko wybrać? 05.10.07, 11:56 ja musiałam natychmiast przejść na mleko modyfikowane po 4miesiącach karmienia piersią, ze względu na mój stan zdrowia, więc podałam małemu BEBILON. chyba jest najlepszy!? zawiera prebiotyki i ma skład najbardziej zbliżony do mleka matki, jest drogi, ale myślę,że może jednak najlepszy. nan ha próbowałam podawać jak wróciłam ze szpitala, bo był ciąglke głodny, ale klapa! Odpowiedz Link Zgłoś
akalina89 Re: które mleko wybrać? 05.10.07, 13:30 ja też niedawno miałam ten sam problem wybrałam Nan Aktiv 2 choć zastanawiałam się nad Enfamil Premium 2. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: które mleko wybrać? 05.10.07, 20:51 Witam, Proponuje zaczac od mleka z 1. jesli w rodzinie są choroby alergiczne - wskzany jest preparat typu HA Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.27 Re: które mleko wybrać? 08.10.07, 21:49 zaczęłam podawać kaszkę Sinlac, czy mleko powinno być tej samej firmy czy nie ma to znaczenia? (w tym wypadku byłoby to Nestle, np. mleko NAN) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: które mleko wybrać? 09.10.07, 13:23 Witam, Nie ma to znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
ania330 Re: które mleko wybrać? 09.10.07, 17:09 Ja podaje mojej 6 m-cznej corci NAN ACTIVE 2(do tego czasu podawałam 1).Próbowałam wielu mlek i w koncu to jej zasmakowało.Polecam.Moja córcia nie ma po nim problemów ani z brzuszkiem ani z kupkami- wczesniej blo róznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: które mleko wybrać? 12.10.07, 11:32 polecam mleko Enfamil-do kupna w aptece,polecila mi je polozna i lekarz zgodnym hurem,jest najbardziej zblizone do mleka matki- ma bardzo podobne łańcuchy kwasow tłuszczowych ktore pozytywnie wplywaja na rozwój i wzrok dziec.jak karmic sztucznie to juz warto jakies lepsze to mleko kupic dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś