monjar3 25.10.07, 09:37 czym przepajacie wasz pociechy? i ile razy na dzien. moj synek ma 6 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taka_mala_majeczka Re: przepajanie 25.10.07, 09:51 Generalnie dziecko w ciągu całego dnia powinno wypić tyla herbatki ile mleka na jedno karmienie. Moja Mała wypija 90ml mleka więc dostaje 3 razy po ok 30ml wody z odrobiną glukozy. Sama woda jest lepsza ale moja córcia nie chce jej pić. Odpowiedz Link Zgłoś
bubunia1 Re: przepajanie 25.10.07, 12:59 Juleńka ma 3 miesiące ale karmię butlą odkąd skończyła 3 tygodnie. Na początku dawałam herbatkę hipp rumiankową (mozna po 1 tyg) a potem ułatwiająca trawienie i z kopru włoskiego (można po 1miesiącu). Czasami podaje wodę z glukozą ale bardzo rzadko bo w tych herbatkach też jest glukoza. Samej wody nie chce pić - pluje ;) Co do ilości to różnie ale generalnie pije pomiędzy "posiłkami = 150ml mleka" około 100 ml herbatki czyli na dzień wypija od 200 ml do 300 ml. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: przepajanie 25.10.07, 14:31 Witam, Przy karmieniu sztucznym pojenie jest zalecane ( acz nie obowiązkowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś