myszka1051 29.11.07, 10:20 kochane jaka mieszanke podajecie dzieciaczkom bebiko czy bebilon bo bebiko ma nie przyjemny zapach jak wylewam mleko(resztke) to chce mi sie wymiotowac a jak jest przy bebilonie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gku25 Re: bebiko czy bebilon 29.11.07, 10:37 Bebilon. Bebiko to syf, moja córa wymiotowała po nim. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_miko Re: bebiko czy bebilon 29.11.07, 12:17 gku25 napisała: > Bebiko to syf, moja córa wymiotowała po nim. Nie uogólniaj. To, ze twoja córka wymiotowała po bebiko, nie znaczy ze to syf. Twoja córka nie jest wyznacznikiem, ale oczywiscie rozumiem Twoją opinię po takiej reakcji dziecka. Bebiko jest slodkie, bebilon przypomina smak krowiego mleka. Wydaje mi się, że bebilon jest bardziej "treściwy", bebiko jest mlekiem jakby lajtowym. Skład mają podobny. Probiotyki tu i tu. Na początku dawałam bebilon, ale pózniej przeszlam na bebiko - w opinii mej znajomej pediatry - łatwiej przyswajalne. Kwestia taka, jak tak naprawde Twoje dziecię zareaguje i w jakim posmakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
abodzek Re: bebiko czy bebilon 29.11.07, 10:41 ja tez od poczatku daje bebilon i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
sba1 Re: bebiko czy bebilon 29.11.07, 11:26 Ja podawałam swojej córci do 1,5 roku Bebilon i byłam zadowolona bo mi nie chorowała. teraz podaje jej aktimelki rano i wieczorem po dwa do buteleczki i też jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś
anita_szostak1 Re: bebiko czy bebilon 29.11.07, 13:44 Moja córcia wsuwała Bebilon ale dla alergików "pepti". Smak miał niespecjalny, ale dla dziecka to akurat nie ma znaczenia, aby było dobrze przyswajane. A rodzic niech nie próbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 Re: bebiko czy bebilon 29.11.07, 13:47 Ja dawałam bebilon i byłam bardzo zadwolona. Synek dobrze trawił, nie chorował, żadnych alergii. Chociaż nie wiem czy to wpływ bebilonu? Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: bebiko czy bebilon 03.12.07, 13:14 witam :) ja natomiast podaję Bebiko Omneo jestem zadowolona i mój synek także. Skład mleka eliminuje ulewanie i zawiera mniejsza ilośc laktozy. Ja jestem zadowolona i nie widze potrzeby na przejscie na bebilon. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: bebiko czy bebilon 03.12.07, 13:26 zaadnicza różnica polega na tym że bebilon ma nukleotydy a bebiko nie. ja daję bebilon Odpowiedz Link Zgłoś
domana.0 Re: bebiko czy bebilon 03.12.07, 17:16 ja karmię bebiko omneo po nim sa zielone kupki o zwykłym bebiku słyszałam że powoduje zaparcia ale każde dziecko jest inne i samemu trza wypróbować Odpowiedz Link Zgłoś