Dodaj do ulubionych

Jakie mleko?

07.02.08, 07:55
Moja córka skończyła trzy miesiące.Od początku była na butli w szpitalu
dostawała Bebiko 1 więc dalej tym karmiłam.Podczas jedzenia prężyła się
płakała i zaczęła robić zielone kupy.Pediatra zaleciła zmianę mleka i zapisała
Acidolak.Kupiłam Nan1 i przez dwa tygodnie było lepiej chociaż kolor kupek
niewiele się poprawił.Od wczoraj znowu powtórka z rozrywki.Ciężko ją nakarmić
Rzuca się na butelkę troszkę pociągnie wypluwa smoczka płacze uspokajam ją
gryzakiem po chwili zamieniam na butelkę i tak w kółko.Na czole ma małą
wysypkę, po kąpieli było to bardzo czerwone potem zbladło.Nie wiem czy mam
znowu zmienić mleko?Kupki są lużne o kwaśnym zapachu w kolorze zielono szarym
z lekką smugą żóltego.Poza tym jest wesoła i śpi dobrze tylko to karmienie....
Obserwuj wątek
    • monik_a_23 Re: Jakie mleko? 07.02.08, 09:09
      Jeśli chodzi o te kupki to moja córka od początku robiła czasem żółte ale częściej zielone i lekarz powiedział że nie ma się czym martwić ponieważ może być duża zawartość żelaza w mleku. Martwić można się wtedy kiedy kupki są czarne bo może być utajona krew. Też zmieniałam kilkakrotnie mleko i najważniejsze jest aby robić to stopniowo bo może pojawić się wysypka lub dziecko może tego niezaakcepktować. Więc jeżeli masz 6 karmień na dzień to pierwszego dnia podaj 5 razy starego mleka i 1 raz nowego. Na drugi dzień 4 razy starego i 2razy nowego i tak aż zupełnie przejdziesz na nowe mleko.Jeśli dziecko nie będzie chciało pić nowego mleka to może spróbuj następne. U mnie udało się za pierwszym razem . Powodzenia.
    • domana.0 Re: Jakie mleko? 07.02.08, 09:57

spróbuj bebilon, to jest naprawdę dobre mleczko- wiesz mi ja przeszłam sporo
      mlek. Najlepszy okazał się bebilon. Jest teraz nowośc bebilon comfort- na różne
      dolegliwości (kolki, zaparcia). Jeśli Twoje dziecko ma wysypkę to najpierw
      wykluczcie alergię.
    • izka_st Re: Jakie mleko? 07.02.08, 22:34
      Proponowałabym Ci spróbować karmić Enfamilem H.A. Diegest. To mleko hipoalergiczne dostępne tylko w aptekach. Nie jest najtańsze ale za to rewelacyjne.
      Polecila mi je położna bo też mialam problem z mleczkiem dla córci. Mleko hipoalergiczne zmniejsza ryzyko alergii. Poza tym proponowalabym podawać Espumisan przez kilka dni aby wyregulować gazy w brzuszku. Możesz też kilka dni podawać Lakcid lub Lacidofil raz dziennie aby odbudować florę bakteryjną po tych nieprzyjemnych stolcach.
      Jeśli zdecydowalabyś się podawać Enfamil to przygotuj się na zielone kupki. W tym przypadku całkowicie normalne bo to mleko zawiera dużo żelaza. Poza tym nie powoduje zaparć.
      Czy Twoja córka nie była przeziębiona?
      Pozdrawiam.
    • barbara.gierowska Re: Jakie mleko? 08.02.08, 00:19
      Witam,
      Proponuje poczekać - moze po prostu boli ja
      brzuszek ?Pomocne moze byc podanie srodków na
      kolkę np Esputicon czy Infacol
      • apkj Re: Jakie mleko? 08.02.08, 05:37
        Dziękuję wszystkim!Przez cały dzień nie chciała jeść jak dostawała butelkę to
        rzucała się na nią pociągnęła parę razy i krzyk.Kupiłam NAN HA i na razie po
        krzyku!Pięknie je...Chciałam ją powoli przestawić na to mleko ale się poddałam
        ,po podaniu NaNa1 był znowu krzyk i płacz.Mam w domu dwóch alergików więc może
        to to?W nocy było słychać jak spokojnie wypuszcza gazy....Pozdrawiam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka