ap77 08.02.08, 18:08 Podawac> Chodzi o zelazo i wit. D . Dostaje tylko ten lek+Furagine. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Cebionmulti przy Nutramigenie? 11.02.08, 15:33 :) zawsze trafię na Twoje posty, jakoś tematy mi pasują co do nutramigenu, moja piła go do 12 miesiąca życia i normalnie dawałam jej cebion multi, najpierw jak była mała 3 krople, potem 5 kropel, teraz 7-10, ale teraz pije bebiko 3 już i ma 14 msc tak mi zaleciła pediatra Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Cebionmulti przy Nutramigenie? 11.02.08, 23:45 Witam, Moze jest póxno ale nic nie rozumiem ? To co w końcu dostaje dziecko : zelazo ?,wit C ,czy cebion ? Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: Cebionmulti przy Nutramigenie? 12.02.08, 11:02 Chodzi chyba o to, czy można podawać Cebion dziecku karmionemu Nutramigenem, czy nie dochodzi do podwajania dawek wit. D czy żelaza, które oba preparaty zawierają :-) Moje dziecko jest na nutramigenie i też dostaje cebion multi. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Cebionmulti przy Nutramigenie? 14.02.08, 13:50 Witam, No tak - prosty pediatra ze mnie i nie wszystko do konca rozumiem ;) Cebion multi www.ipteka.pl/product_info.php/cPath/38/products_id/10383 nie zawiera żelaza,a jesli chodzi o wit D3 to przy dawce 5 kropli dziennie dostarcza on ok 150 jednostek,co nie stwarza istotnego ryzyka przedawkowania. Moze to stanowić wskazanie do niewielkiego zmniejszenia dawki wit D3 w dodatkowo stosowanym preparacie Odpowiedz Link Zgłoś