Dodaj do ulubionych

nutriton kilka pytań

18.08.08, 14:24
Drogie mamy
mam kilka pytań dotyczących nutritonu... Zatem moja 3,5 miesięczna córeczka po każdym karmieniu strasznie ulewa i często nie wytrzymuje 3 godzin do następnego karmienia już po dwóch godz muszę ją znowu karmić. postanowiłam zacząć zagęszczać jej pokarm właśnie nutritonem trochę się boję ponieważ wcześniej miała problemy z kupkami zmieniłam jej mleczko z bebilonu 1 na bebilon comfort (mleko dla niemowląt z tendencją do kolek i zaparć) teraz robi jedna - dwie kupki dziennie. Dodam że daję małej troszkę danonka i zupki tpleruje i jest w porządku. Co myślicie o tym nutritonie w naszym przypadku??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • oskar198 Re: nutriton kilka pytań 18.08.08, 14:38
      witaj,na tym fotum jest watek pt nutriton,ktory sama zalazylam wiec
      mozesz poczytac, a tak w ogole to moj synek ma 2,5 m-ca i tez
      strasznie ulewal,odkad pije mleko z nutritonem ulewa bardzo
      rzadko,natomist zdarza mu sie robic 3-4 kupki dziennie a wczesniej
      robil albo 1 dzieeniie lub na 1 na dwa dni.Mysle,ze mozesz sprobowac
      zageszczac, ja zaczynalam od 1 miarki na 150 ml mleka,teraz daje 2
      miarki rowniez na 150 ml.
      pozdrawiam
    • kasia20t Re: nutriton kilka pytań 18.08.08, 18:44
      jeszcze jedno pytanie nutriton podawać przy każdym posiłku???
      pozdrawiam
      • fairycharlotte Re: nutriton kilka pytań 18.08.08, 21:11
        Ja podawalam mleko z Nutritonem przez ponad pol roku, zageszczalam
        tyle ile jest napisane na opakowaniu (dawkowanie dla mlodszych
        niemowlat), tyle, że córka mi robiła w tym czasie dużo rzadkich kup,
        zwykle były 3-4 dziennie, dopiero po kilku miesiacach odkrylam, ze
        to po Nutritonie.
    • moniazwarszawy Re: nutriton kilka pytań 18.08.08, 21:26
      dla 3,5miesiecznego dziecka danonek??
      • kasia20t Re: nutriton kilka pytań 19.08.08, 09:45
        witaj moniazwarszawy
        zgadza się daję swojej córci po dwie łyżeczki danonka i świetnie toleruje także nie wiem co cię tak dziwi??? zawsze to już coś nowego chociaż troszeczkę
        pozdrawiam
        • mamanadii28 Re: nutriton kilka pytań 23.08.08, 20:07
          biorąc pod uwagę skład Danonków równiez jestem zdziwiona. właściwie
          zdziwiona to mało powiedziane... możesz Kasiu zafundować swojemu
          maleństwu duże problemy z brzuszkiem, zapytaj jakiegokolwiek
          pediatry.
    • katrinsja Re: nutriton kilka pytań 19.08.08, 09:48
      Po pierwsze wydaje mi sie że 3,5 miesieczne dziecko jest za małe na zupki a tym bardziej na danonki!!owszem dopiero teraz kilka dni przed 4 mies mozesz wprowadzac pierwsze owoce i warzywa czyli jablko i marchewke ale nie od razu zupki!

u mnie dziewczyny miały zatwardzenia po nutritonie, robiły dosłownie bobkami, ale to dlatego że nie chciały wogóle pic. Trzeba dużo przepajac i dawac troszke mniej niż jest na opakowaniu, na 180 daje 3 łyżeczki.Później jak mała bedzie jesc normalnie juz obiadki i owoce (a przede wszystkim owoce) to kupa sie unormuje. Moje jak robiły 1 dziennie to teraz robia prawie po każdym karmieniu (maja 7 mies) i tez nie wiem czy to do konca prawidłowe?, ale mleko prawie wogóle odrzuciły, nie chca go wógóle pic w dzień,jedzą wiecej posiłkow stałych typu kasza z owocami, kasza z zupka jarzynowa, obiadek miesny i owoce. Tak doradził nam lekarz, bo cos jesc musza.
    • smolkowicz_a Re: nutriton kilka pytań 19.08.08, 15:37
      DZiewczyno Danonki daje się od 3 ROKU życia!
      • bunia0001 Re: nutriton kilka pytań 20.08.08, 16:51
        Dziewczyny ja też mam pytanie na temat nutritionu. Zastanawiam się na ile wam on
        starcza( w przeliczeniu puszka mleka 400 g ile wam schodzi zagęszczacza)Ja
        używam teraz bebilonu ar i zastanawiam się czy zwykły bebilon i nutrition nie
        wyjdą taniej. Z góry dziękuję za odpowiedz.
        • joasia33 Re: nutriton kilka pytań 21.08.08, 00:39
          Ha, no właśnie prowadzę eksperyment:-). Bebilon AR jest super, tyle, że też
          super drogi i dość trudno dostępny (jedyna przyzwoita cena w Selgrosie).
          Ponieważ syn w weekend był żarłoczny, a byliśmy na wyjeździe i mleko się
          skończyło, kupiłam w sobotę Nutriton i zwykłe Bebiko. Bebiko mam już 3 karton, a
          Nutritonu ciągle dużo:-). Chyba zostanę przy tym zestawie ze względów ekonomicznych.
          • bunia0001 Re: nutriton kilka pytań 21.08.08, 14:35
            O no to fajnie, a jak kupy i te sprawy tak jak po bebilonie ar czy jakieś zmiany
            bo tego się też obawiam.
            • joasia33 Re: nutriton kilka pytań 21.08.08, 18:33
              Powiem tak: mój mały ma hemoglobinę nieco poniżej normy i bierze Ferrum Lek, po
              którym podobno są zaparcia. Podobno:-), bo Dawid potrafi zrobić wielką luźną
              kupę aż po przysłowiowe pachy:-). Zero problemów:-)))
              • kati792 Re: nutriton kilka pytań 21.08.08, 22:07
                Ja kupuję zwykły Bebilon 800gr(37zł)i Nutriton za 22zł.Wychodzi razem
                59zł.Nutritonu wystarcza mi na prawie 3 opakowania mleka,ponieważ daję na
                90ml.mleka 1 czubatą miareczkę,a nie 2,jak piszą na opakowaniu.No i smoczek od
                razu 2.
                • joasia33 Re: nutriton kilka pytań 21.08.08, 23:52
                  Ja używam trójprzepływowego:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka