Dodaj do ulubionych

nauczyc 8m. butli

29.08.08, 16:01
Witam, jestem zdruzgotana moja corka skonczyla 8m. i do tej pory niemalze byl
wylacznie cyc. Chce koniecznie przejsc na butle, dla usystematyzowania karmien
ale ona nie chce zadnego mleka poza moim. Prosze nie piszcie, ze powinnam
jeszcze karmic, chce to jak najszybciej zakonczyc i bardzo rposze o rady
JAK???!!!! Czy naucze ja na smoczku 0-3m? czy powinnam dac wiekszy smoczek.
problem jednak w tym ze zwiekszego leci i ona strasznie sie denerwuje-bo nie
podchodzi jej smak mleka. probowalam juz bebiko, bebilon i nan. Czy istnieje
mleczko modyfikowane ktore ma najbardziej nautralny smak.
Obserwuj wątek
    • krzyszton_kasia Re: nauczyc 8m. butli 29.08.08, 20:30
      cze,
      ja na twoim miejscu zrezygnowałabym z butelki a zaczęła uczyć z niekapka lub z kubeczka.
      • kasi.ek Re: nauczyc 8m. butli 30.08.08, 12:49
        ja miałam ten sam problem!!i rozwiązałam go, narazie jeszcze nie do końca ale
        mamy małe sukcesy.mój syn ma 10 mies i teżnie chciał butli pod żadnym
        pozorem.ale udało się, zrobiłam tak:dawałam mu herbatkę z normalnego kubka i
        pokazałam że przelewam do butelki.potem dałam mu ją do zapoznania się, pobawił
        się smoczkiem jak moim sutkiem:) i włożył do buzi, więc ja szybko przechyliłam
        butelkę i zaczęło lecieć i pije.ale zanim tak nam się udało to robiłam 2 mies
        róznych podchodów...narazie pije herbatki i soki, kaszki ani mleka mod. nie chce
        z butli, ale wczoraj przez cały dzień nie dostał mleka mojego, a na wieczór
        ściągnęłam do butelki i dodałam kleiku i potem do snu jeszcze bezpośrednio
        cyc.dziś planuję tak samo.zamiast cyca często podtykam mu a to owoca, a to
        kanapeczkę wczoraj dostał nawet naleśniczka kawałek, oczywiście mięsko warzywa
        na obiad, soczki no i herbatka.narazie odstawiam w dzień tylko.w nocy i rano
        dostaje cyca.bo radykalnienie odstawiam, bo więcej byłoby z tego problemów niż
        pożytku...
        • olanik Re: nauczyc 8m. butli 30.08.08, 20:30
          Mam ten sam problem, mój synek również nie chce jeść żadnego mleka
          modyfikowanego, przemycam mu je więc w kaszkach i podaje łyżeczką. Pierś
          niestety je już tylko raz w nocy, w dzień w ogóle nie chce, więc podaję mu zupki
          deserki oraz inne dania a kaszki dwa lub trzy razy dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka