20.01.2005m 21.10.08, 11:23 Dokarmiam moje dziecko mlekiem modyfikowanym i używam wody Żywiec Żdrój którą gotuję przez około 5 minut.Chyba nie powinnam tego robic bo wytrąca się osad - nie mam pewności.Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soniiia Re: gotować wodę żywiec??? 21.10.08, 19:06 lepiej rób mleko na wodzie Gerbera. Odpowiedz Link Zgłoś
cherrylee79 Re: gotować wodę żywiec??? 21.10.08, 19:27 kup wode Gerbera - jej jedynej nie trzeba gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: gotować wodę żywiec??? 21.10.08, 20:22 Wytrącanie się osadu podczas gotowania wody to zupełnie normalny stan.Ja też używam Żywca i też gotuję.Jak raz u rodziców kupiłam inną wodę to też miała osad po gotowaniu.Niedługo mam zamiar przestać gotować a tylko podgrzewać do odpowiedniej temp. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyszton_kasia Re: gotować wodę żywiec??? 21.10.08, 20:23 ja wodę Żywiec nigdy nie gotowałam, a mała też nie miała żadnych problemów z brzuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jawajkus Re: gotować wodę żywiec??? 22.10.08, 13:24 Popieram. A poza tym warto czytać etykiety i rekomendacje producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
tepe0 Re: gotować wodę żywiec??? 22.10.08, 21:20 ja używam filtra Brita do zwykłej wody z kranu, i ją gotuję. zero osadu, nawet po 4 latach używania jednego czajnika! Swoją drogą to zastanawiam się czy to nie jest chwyt marketingowy firmy, która pisze że jedynie Gerbera nie trzeba gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: gotować wodę żywiec??? 23.10.08, 11:05 Witam, Osad nie jest szkodliwy - to składniki mineralne Odpowiedz Link Zgłoś
marta.patocka Re: gotować wodę żywiec??? 24.10.08, 13:13 woda z kranu przefiltrowana filtrem Brita po zagotowaniu 5 min też daje osad. To chyba wytraca się kamień. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Inne pytanie 24.10.08, 15:38 Ponieważ sporo razy widziałam jak woda mineralna w supermarketach real, makro itp. typu gerber jest przechowywana w 30 stopniach w szczerym słońcu, lub w ujemnej temperaturze (na opakowaniu napisane jest żeby chronić ją przed promieniami słonecznymi i przechowywać w chłodnym miejscu, a na niektórych w temperaturze od 4 do 20 stopni), w związku z tym mam pytanie czemu taka woda jest lepsza od kranówki?? Przecież w plastiku w 30 stopniach rozwija się mnóstwo bakterii. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola01 Re: Inne pytanie 24.10.08, 16:30 przegotowana woda z kranu nie jest szkodliwa dla doroslego czlowieka, ale zeby byla zdrowa, to juz raczej nie... a dla dziecka tym bardziej. niestety mamy w kranach straszny syf (zalezy oczywiście od ujęcia i nowoczesnosci stacji uzdatniania wody).a dla dezynfekcji- jest chlorowana (bo to najtaniej), bleee. badalam na laborkach nie raz naszą krakowską wodę i wiem co tam w niej pływa... Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Inne pytanie 24.10.08, 16:43 kmyczek napisała: > Ponieważ sporo razy widziałam jak woda mineralna w supermarketach real, makro > itp. typu gerber jest przechowywana w 30 stopniach w szczerym słońcu, Nie wiem jak u Ciebie,ale u nas w Gdańsku żaden hiper ani supermarket nie mają okien.A więc nie stoją w słońcu. lub w > ujemnej temperaturze (na opakowaniu napisane jest żeby chronić ją przed > promieniami słonecznymi i przechowywać w chłodnym miejscu, a na niektórych w > temperaturze od 4 do 20 stopni), to prawda.Tak pisze. w związku z tym mam pytanie czemu taka woda > jest lepsza od kranówki?? Przecież w plastiku w 30 stopniach rozwija się mnóstw > o > bakterii. Temu ja wodę gotuję.Niezależnie od tego jakiej jest firmy. Jak mali skończą rok przestanę gotować.Ale kranówki nie daję,bo nasza to się tylko do mycia i prania nadaje :(( Odpowiedz Link Zgłoś
niewid-oczna Re: Inne pytanie 24.10.08, 20:36 Ja gotujewode z kranu i jest ok. Niema co przesadzac. Odpowiedz Link Zgłoś