ona_007 27. Emma i ja- Elizabeth Flock 15.03.12, 12:38 przemująca pozycja... czasem są książki przy czytaniu których wszystko boli - ta do nich nalezy .... Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Psy z Wieży Babel" Carolyn Parkhurst 18.03.12, 22:22 Polecam! Odpowiedz Link
igale1 M.Gutowska-Adamczyk "Cukiernia pod amorem" III tom 19.03.12, 15:33 Teraz Hryciowie Odpowiedz Link
anetapzn Re: L. Tyrmand - Dziennik 1954 26.03.12, 09:37 jane_doe_hej napisała: > Polecam! Nie musisz polecać, sama się przekonalam, ze są super, zostało mi ok. 100str. jutro powinnam zamieścić recenzję na blogu. A wielbicielką Tyrmanda jestem od dawna. Odpowiedz Link
moleslaw do 70 25.03.12, 18:30 Kashore "Iskra" ;A.A.Borelli "Różaniec ratunek dla świata";Hołownia "Ludzie na walizkach";Borowiec "Piosenka spod ziemi";Katz "Dobry pies";Szolc "Połowa nocy";Gromyko "Zawód wiedzma" tom I i tom II;Jędrosz "Zbrodnia nie zawsze doskonała ";Rudzka "Bibliotekarki";"Swięty ojciec Pio" Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Najjaśniejsza gwiazda na niebie" Marian Keyes 27.03.12, 19:20 Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Furie i inne groteski" Marcin Szczygielski 27.03.12, 19:20 Odpowiedz Link
jo-an-na-29 Re: "Złoty Kompas" Philip Pullman 18.03.13, 20:55 Pullman jest geniuszem. Tak pięknej i mądrej serii nie czytałam ani wczesniej, ani później. CO dziwne, czytałam ją tylko raz - boję się powrócić do tego niesamowitego świata I dajmony, cudo Odpowiedz Link
nchyb Re: to juz archiwalny wątek, zapraszam do nowego 19.03.13, 09:50 tak tylko chciałam napisać, że czasem fajnie wrócić do starego watku i powspominać tamte lektury Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Seria niefortunnych zdarzeń" Lemony Snicket 29.03.12, 21:27 część 1 Odpowiedz Link
ona_007 od 28 do 31 30.03.12, 10:44 Pearl S. Buck: Smocze ziarno, N. Cawthorne Życie erotyczne wielkich dyktatorów Opowiadania polskich autorów ( trochę Romualda Pawlaka , trochę Doroty Pasek- Leszy, Shopping, Jan Siwmir- Jest taki kraj, Tomasz Semk - fejsbut,gobliny , Tomasz Mróz - M. , Kosmiczny Edek) - zaliczam jako 1 pozycję . Pilipiuk - Czerwona gorączka . Mam wrażenie ze Pilipiuk zaczyna pisac o tym samym - jak siega się po jego pozcje to mozna w ciemno założyć że głównym motywem będzie albo cofnięcie sie w czasie albo przejście w przyszłość starego ... zaczyna mnie nudzić ... Odpowiedz Link