Dodaj do ulubionych

W mojej bibliotece

06.04.13, 16:36

Tfu nie mojej a tej jednej z której korzystam , zauważyłam ciekawe zjawisko. Szukałam książki Yarbro . Jak szukamy w bibliotece? wg. alfabetu chyba. Problem pjawił się w chwili gdy okazało się że w wielu działach nazwiska pisarzy kończą się na literce w i ani jednej więcej. Patrzę sobie W i koniec. Następne regały tak samo wrrr a gdzie reszta alfabetu?
Pominę już to o czym kiedyś pisałyśmy że szukałam w wielu działach gdyż nigdy nie wiem do jakiego zakwalifikują konkretne dzieło.
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: W mojej bibliotece 06.04.13, 18:50
      jakie to szczęście, że w mojej bibliotece jest dostępny katalog w internecie.
      Aż zajrzałam teraz i sprawdziłam, jest hasło YARBRO CHELSEA QUINN - ale niestety przy obu wymienionych tytułach - info o wycofaniu z księgozbioru...

a było w dziale - Powieść amerykańska - 20 w.
      • moleslaw Re: W mojej bibliotece 06.06.13, 10:45
        Wczoraj sama skusiłam w bibliotece, tej samej zresztą. Szukając wywiadu "Marek Grechuta we wspomnieniach żony Danuty" sprawdziłam nowości, biografie, literaturę polską pomijając całkowicie sztukę gdzie oczywiście książka leżała i czekała sad Jestem genialna po prostu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka