mmroziuk Artur Baniewicz 30.07.08, 11:20 Dobrze napisana polska sensacja - szczególnie "Drzymalski przeciw Rzeczypospolitej" oraz "Afrykanka" i trochę mniej udany "Dobry powód, by zabijać". Teraz wyszły "Kisuny", ale jeszcze nie czytałem... Odpowiedz Link
moleslaw Patricia Cornwell 04.08.08, 13:58 Wszystkie powieści z panią patolog Kay Scarpetta w roli głównej.Tejże autorki coś trochę innego:"Kuba Rozpruwacz - portret zabójcy" Odpowiedz Link
laura-gomez Re: Artur Baniewicz 22.09.08, 18:53 mmroziuk napisał: > Dobrze napisana polska sensacja - szczególnie "Drzymalski przeciw > Rzeczypospolitej" oraz "Afrykanka" i trochę mniej udany "Dobry powód, by > zabijać". Teraz wyszły "Kisuny", ale jeszcze nie czytałem... Też lubię twórcznośc tego pana Ale moim faworytem jest Ken Follett, zwłaszcze za takie książki, jak "Kryptonim Kawki", "Lot Ćmy" i "Człowiek z Sankt Petersburga". Jeszcze lepsze od nich są "Filary ziemi", ale to już powieść historyczna, a nie sensacyjna Odpowiedz Link
marta_monika Re: SENSACJA 07.08.08, 18:15 Zastanawiam sie czy to sensacja czy thiller czy kryminal... Przeczytac warto: Robert Harris "Pompeja", "Vaterland", "Enigma" i "Duch" (chyba sie jeszcze w Polsce nie ukazal). Robert Willson "Slepiec z Sewillii" i "Smierc w Lizbonie", John Fowles "Mag". Odpowiedz Link
papryczka_ag Re: SENSACJA 08.08.08, 13:50 Sensacja przygodowa - Clive Cussler cała seria o Dirku Pittcie. No - prawie cała bo były szmiry. Sensacyjnych za dużo nie znam - bardziej thiller i kryminał. Odpowiedz Link
karmilla Re: SENSACJA 24.11.08, 01:27 Hugh Laurie Sprzedawca broni Na ogół literatura sensacyjne to nie jest to, co lubię. Ale jak przeczytałam recenzję książki, w której napisano, że odtwórca tytułowej roli w serialu dr House, w swojej powieści prezentuje ten sam typ humoru co jego bohater, to nie mogłam sobie odmówić zapoznania się z tym, dotychczas mi nie znanym obliczem brytyjskiego komika. Dodam, że książka jest ładny kawałek starsza niż serial dr House, tylko u nas czemuś dopiero teraz się ukazała. W każdym razie wszystkim miłośnikom specyficznego humoru, a także wartkiej akcji - bardzo polecam Odpowiedz Link