Dodaj do ulubionych

dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą?

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.09, 13:35
prezes się stara od kilkunastu lat, i co z tego wychodzi? a to
przeciez taki specjalista.....
Obserwuj wątek
    • Gość: WWL Re: dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą? IP: 89.231.149.* 31.12.09, 14:44
      a co z URSUSEM ?
      • Gość: koniec Re: dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą? IP: 77.255.26.* 31.12.09, 16:24
        podobno ma być likwidacja
        • Gość: dr. Tadzik Re: dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą? IP: 80.51.140.* 31.12.09, 16:55
          kochani Ursus to nie autonomiczny zakład tylko jakiś odział !!! mały
          trybik i jak zakład matka ma problemy to na odstrzał idą właśnie takie
          zakłady ....
    • Gość: Obserwator Re: dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą? IP: *.chelmno.mm.pl 31.12.09, 17:26
      Może wreszcie ktoś z zewnątrz poradzi sobie z tym nierobem i jego przydupasami.
      • Gość: Gumiś Re: dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą? IP: *.chelmno.mm.pl 01.01.10, 10:57
        Zarząd firmy przygotowuje się do ewakuacji,jeden z członków już trenuje skoki
        przez płot.
        • Gość: Franek Re: dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą? IP: 89.231.149.* 01.01.10, 12:20
          Zarząd URSUSA to wybitni specjaliści od niszczenia i wmawiania ludziom, że
          czynią to dla ich dobra. Robole i tak przy wyborach na burmistrza będą głosować
          przeciw sobie z hasłem na ustach "precz z komuną'.
    • Gość: lalka Re: dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą? IP: *.chelmno.mm.pl 01.01.10, 01:04
      dajta se luz z tym panem
    • Gość: mb Re: dlaczego Ursus nie wychodzi na prostą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 13:59
      Oby żyło się lepiej...Komu?
      • Gość: analityk do dr tadzika IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.01.10, 15:49
        kolego jaki odstrzal? o czym ty bredzisz? pewnie tez z ciebie taki
        specjalista od finansow i zarzadzania jak pan prezes,
        jesli spolka jest rentowna i ma dobry model biznesowy to nikt tego
        nie odstrzeli ani nie zlikwiduje, a ucina sie zawsze ropiejace
        konczyny a nie zdrowe czesci, a tutaj widac ze ludzie ciezko
        pracuja, czesc z nich zostala oszukana z akcjami ktore im skarb
        panstwa mial przydzielic z prezesi przejadaja wszystko przez wysokie
        pensje i jeszcze nic z tego ich zarzadzania nie wychodzi, kompletna
        porazka i kompromitacja tych ludzi
        • Gość: Maciek Re: do analityka IP: *.chelmno.mm.pl 01.01.10, 19:48
          Prezydent prawie 40-to milionowego kraju zarabia 13.500 zł a ta "niemota" bierze
          15.000 zł na miesiąc.
          Analityk masz rację - PORAŻKA I KOMPROMITACJA
          • Gość: 15000 zł Re: do analityka IP: 89.231.149.* 01.01.10, 20:27
            macie teraz po co solidaruchy pchali się do władzy na Waszych plecach. Za komuny
            dyrektor M. zarabiał trzy średnie w Ursusie a Teraz? oblicz sobie jeden z drugim
            działaczu Waszej Oświeconej pani "S".
        • Gość: do analityka itp.. Re: do dr tadzika IP: 80.51.140.* 01.01.10, 20:59
          tylko takie rozumowanie jak Wasze stawia to miasteczko za Unisławiem
          , a ja jestem tym z Solidarności mieszkałem i pracowałem w różnych
          rejonach kraju i ciężko tu komukolwiek w tym komunistycznym zagłębiu
          coś zrobić !!!!gdzie wszystkiego się oczekuje z góry , sekretarz da ,
          unia da , itp... przy czym nachapać się idzie a i odpowiedzialności
          zero !!! ludzi zawsze żal !!!! ...... ale w tym mieście Ci zadowoleni
          będą czekać na Kwaśniewskiego albo Tuska ALLLEEE NIIIEEEEE oni
          przyjdą po kasę na kampanię i wasze głosy bo blisko wybory ,,, a WY
          partyzanci z forum CCH Kędzierski beeee, i itd i itd...
          • Gość: 15000 zł Re: do dr tadzika IP: 89.231.149.* 01.01.10, 21:31
            Człowieku co ty fanzolisz, pewnie jesteś jednym z tych co przegrali a mimo to
            uparcie stoisz przy swoim od dawna stanowisku. Nazywa się ten stan FIKSACJA.
            Piszesz że sytuacja polityczna w Chełmnie?. Ursus nie jest zakładem na potrzeby
            miejscowego rynku, więc co ma jedno do drugiego. Chłopie operuj konkretami a nie
            sloganami. Może byś uzasadnił dlaczego masz biedę a mimo to bronisz tych co
            Ciebie i wielu podobnych/tzw mięso armatnie/ wydymali bez mydła. Wiem, wiem
            czujesz się związany emocjonalnie i programowo z tymi u władzy, chociaż szara
            rzeczywistość jest inna, oni po wyborach oleją Ciebie żółtym m..........,
            przypomną sobie że był taki bidula, przed kolejnymi wyborami. Chłopie idz do
            Studzienki, przemyj oczy wodą żródlaną i razem z żoną pomyśl dlaczego was na ni
            nie stać, bo gdybyś zarabiał tyle co Twój idol, może było by Ciebie stać.
            Gamoniu pamiętaj że z Twoim rozumkiem nigdy to nie nastąpi. Czasy kiedy zakład
            wysyłał Ciebie z rodziną na darmowe wczasy, dziecko do przedszkola, po jakimś
            czasie przydzielał darmowe mieszkanie zakładowe już nigdy nie wrócą i to właśnie
            przez takich jak Ty debili.
            • Gość: re Re: do dr tadzika IP: 80.51.140.* 02.01.10, 10:48
              wszystko wiesz !!! i nic .... bo gdyby Twoją filozofię dało się
              gdzieś przekuć to ho ho !!!! czytanie ze zrozumieniem CI się kłania
              piszesz jak pewien nauczyciel co uczył dzieci jak w Poroninie jak na
              Podhalu o Leninie szumiał wiatr ... i mieszkania mi nie daliście , i
              dzieci do przedszkola nie chodziły bo nie znałem tej piosenki j.w i
              nie miałem tej czerwonej legitymacji , za to cieszę się że TY masz
              kompa , porządny samochód , zachodni telewizor , tylko szkoda że nie
              organizują wycieczek dla WAS dzieci sekretarzy do WENEZUELI lub na
              KUBĘ ...ale bez prawa powrotu ....
              • Gość: 100000 Re: do dr tadzika IP: 89.231.149.* 02.01.10, 11:13
                Powiedz w takim razie czy dobrze, że są takie płace w upadającej firmie a dyr.
                ma zawsze odskocznię na inne stanowisko. Jeśli nie pamiętasz lub nie chcesz
                pamiętać to się zastanów, gdzie tu są te szczytne hasła o równych żołądkach itd.
                Wtedy była nomenklatura i dzisiaj jest tyle że ludzie idą na bruk i nikt się o
                nich nie martwi.
                Czyli resumując wtedy było biednie ale nikt głodny nie chodził a
                dzisiaj????????????. Zmienili się tylko decydenci a nam " szarym wyrobnikom
                pozostało tylko klaskać. Pamiętasz zapewne jak kiedyś pisało się hasła
                transparenty itp. a dzisiaj dlaczego robotnicy siedzą w takim Ursusie jak mysz
                pod miotłą. Strach o pracę spowodował, że kolega boi się kolegi.
                Może jesteś z pionu kierowniczego i to jest powód odmiennego zdania, lecz nie
                zapomnij im wyżej tym upadek boleśniejszy a koledzy ręki nie podadzą.
                • Gość: re Re: do dr tadzika IP: 80.51.140.* 02.01.10, 18:09
                  wszyscy mają swoje rację i co z tego ? jakie wnioski ? a ja czekam
                  na propozycję !!!! niech się pokaże odważny- ja to miasto postawię na
                  nogi itd...ale nie bo wy go zniszczycie bo to nie wasz kolega ,
                  członek rodziny , i nie z właściwej opcji, może sami nam przyślą
                  komisarza z Pis PO SLD lub PSL no i na forum będzie na kogo kląć
                  ....i Stolno nas prześcignie !!!! bo szczurów tu nie brakuje , jak
                  nam kolej likwidowali to sza , jak autostradę wytyczali to sza itd
                  robili z tego miasta zadupie , jeszcze szpital ,szkoła muzyczna
                  ,policja też bo z interwencją jadą dłużej niż by z Torunia to co za
                  różnica ? ....zbliżają się wybory i aktywność na forum mądrali
                  wzrasta ,mi tam kitu co niektórzy nie wcisną i WAM radzę nie mówcie
                  mi że np pan Jurczak był naj lub Alabrodziński , CCH promował
                  budując hotel nad morzem a z CCH siła robocza tania siła ...
                  • Gość: 15000 Re: do dr tadzika IP: 89.231.149.* 02.01.10, 19:02
                    Teraz już nie mam wątpliwości kto jest Twoim czarnym koniem na stanowisko
                    burmistrza. Sądzisz,że przy nim się załapiesz? życzę Tobie spełnienia oczekiwań
                    z tym związanych. Jednak uprawiając prywatę nie wciskaj innym jaki to pan M.
                    jest osobą najbardziej kompetentną na ten urząd. Jeśli zaćma nie zakrywa
                    Twojego obiektywizmu w sprawach miasta to po raz, któryś przeanalizuj
                    osiągnięcia Twojego idola i porównaj z osiągnięciami pozostałych burmistrzów.
                    Twoim zdaniem ja nadaję się na Kubę lub Białoruś to w takim razie Ty ze swoją
                    prywatą dokąd chyba do państw trzeciego świata. Prosty chłopie nie znamy się
                    lecz jestem pewny, że Twój prymitywny sposób myślenia lokuje Ciebie w IV lidze
                    tak intelektualnej jak i majątkowej. Sądzę, że jesteś tzw mądralą z przed
                    telewizora, który oglądasz na okrągło ze swoją liczną rodziną a cały sens
                    Twojego życia sprowadza się do udawania kogoś kim nie jesteś.
                    • Gość: all Re: do dr tadzika IP: 77.255.28.* 02.01.10, 22:17
                      Dlaczego ubliżasz człowiekowi,który nie myśli tak jak ty?Jeśli
                      jesteś taki mądry i inteligentny to powinneś zrozumieć ludzi o
                      innych poglądach.Myślę jednak,że jesteś zwykłym chamem bez
                      wychowania.
                      • Gość: 100000 Re: do dr tadzika IP: 89.231.149.* 02.01.10, 22:45
                        Zapoznaj się z treścią korespondencji /całej/ łącznie z Wenezuelą itd.
                        Doktorek operuje sloganami, brak mu jakichkolwiek argumentów, dyskusja na
                        oklepane zwroty prowadzi do nudy. Z tego doktorka to raczej żabka która
                        podstawia nóżkę tam gdzie konie kują. Jak można nie dostrzegać oczywistych dla
                        wszystkich faktów i być tak zaślepionym. Tam gzie bieda zagląda do domu nie
                        można bawić się w Wersal. Jak to wytłumaczyć, że jedni ratują się Prowidentem a
                        inni z państwowego zakładu lekką rączką biora15000,- za nieróbstwo tyko dlatego
                        że jest kombatantem krzywdy robotników Ursusa. Teraz jako syndyk sprzeda resztę
                        nieswojego zakładu, wy na bruk a on na burmistrza z 10000.- pensją. To doktorku
                        jest Twój idol polityczny.
                        • Gość: analityk Re: do dr tadzika IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.10, 20:34
                          nie wdaję się w polityczną czesc tego watku, chociaz to skandal ze
                          na panstwowych spółkach można takie wałki robić - czyli nie zawiele
                          osiągnąć a dostawać kasę jak na prywatnej dobrze prosperującej
                          firmie prawie, i potem jeszcze pier... że należy znieść ustawę
                          kominową aby takim nieudolnym zarządom podwyższyć pensje aby dalej
                          mogli nic nie robić, bo przecież wiadomo kto ich zatrudniał i jakie
                          kryteria tu decydowały, a u nas podobno ten poseł PO z twarzą
                          alkoholika jest lokalnym kadrowym do spółek skarbu państwa, i
                          niewązne czy to PO czy SLD zawłaszczanie majątku naszego współnego
                          dla kolesi dalej się odbywa solidarnie, skandal

a największy skadnal jak taki nieudacznik który tyle lat nic z tą
                          spółką nic nie zrobił i nie ma resztek honoru aby się podać do
                          dymisji i nie kompromitować dalej, i do tego jeszcze jeśli mu mało
                          na tym poletku to jeszcze mota w loklanym samorządzie, wielki
                          strateg od siedmiu boleści, slamazara skończona
                          • Gość: Chełminiak Re: do dr tadzika IP: 80.54.67.* 04.01.10, 18:06
                            Pracowałem kiedyś w Ursusie, i wiem jak to naprawdę szło to
                            wyprowadzanie na prostą. Nieudolne działania i nic więcej. Kończ
                            Waść, wstydu oszczędź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka