Gość: MJ IP: 94.254.229.* 30.03.10, 21:14 Na trynce 3 leża padniete amury takie po 6 lub wiecej kilo i nikt ich nie zbiera z PZW a smród taki ze ho ho i czarna woda. Gdzie jest straż rybacka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Angler Kazik Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.tvgawex.pl 31.03.10, 14:41 Właśnie potrafią tylko pieniądze brać i przyczepić się do Uczciwego wędkarza o niewymiarową rybę. A najgorsze jest to, że chcą nam wisłę zabrać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darmozjady Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 94.254.239.* 31.03.10, 16:42 kase biora a nic nie robią!niedługo karta bedzie 400zł a ryb juz niemal niema tak dbaja o wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędkarz Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 16:40 najlepiej niech jeszcze trynki podzielą na osobne opłaty a jeszcze lepiej każdy gatunek ryby osobne stawki niech zrobią bo kase to każdy głupi może brac za nic a łowiskami to już nikt się nie zainteresuje. wisłę już podzielili SKANDAL!!!! Banda oszustów i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazia Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 18:33 Świerzbi mnie kuźka, kto podrapie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 94.254.215.* 31.03.10, 18:39 lezy tam tez zdechły wegorz cały sztywny wiec moze sie przejdz bedzie jak znalazł dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wedkarz Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.tvgawex.pl 31.03.10, 21:01 Wędkuje od 20lat.Z roku na rok jest coraz gorzej z rybami,bynajmniej u nas.W Bydgoskim opłaty za wody nizinne to 170zl,i jest więcej ryby(bardziej dbają o łowiska),a u nas 290zl SZOK!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 23:06 Faktycznie , Bydgoszcz dba o swoje wody zarybiają je często, opłaty są niższe ,zastanawiam się czy jak większość moich kolegów nie wykupić karty w Świeciu. `To co się u nas dzieje to katastrofa ,Toruń tylko kase zbiera, a wędkarzy mają w ……….. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZW GDANSK Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 94.254.141.* 01.04.10, 10:56 KUPUJAC KARTE W SWIECIU BEDZIECIE MOGLI LAPAC PO STRONIE SWIECKIEJ ALE NA STRONIE CHELMINSKIEJ OD 1.04.2010 NIE MOZNA LAPAC RYB Z KARTA SWIECKA TAK ZADECYDOWALY PZW GDANSK KTORY PRZEJOL PZW TORUN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.chelmno.mm.pl 05.04.10, 21:46 Ty Jajko masz w główce. W ogóle nie jesteś zorientowany więc... jedź za wielką wodę do Świecia. Tam czekają na Ciebie z otwartymi ramionami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wedkarz Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.tvgawex.pl 01.04.10, 13:05 Nie zastanawiaj sie,tylko wykupuj.Ja tak zrobiłem już 2 lata temu i nie żałuje.Fakt strace troche na paliwo,ale mam efekty,i od kilku lat wkońcu rekordy, i klimat w borach super.koledzy idzcie sie przejść na trynki i broch,popatrzeć na te amury i inne ryby,bo na wedce takich ryb to juz tu nie doswiadczymy,no chyba ze opłaty bedą w granicach 500zł,to może wtedy bedą jakieś śladowe zarybienia....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 188.33.39.* 01.04.10, 13:43 to fakt takich ryb nie złapiecie szkoda ze zdechły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.10, 22:45 nie płace pzw, płacę prywatnym właścicielom łowisk od wielu,wielu lat i mam spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 188.33.2.* 08.04.10, 12:32 nawet na klamrach maja fajne wody .a co do pzw to nie wiadomo gdzie i ile trzeba placic to jest normalnie szok ,z roku na rok coraz wiecej i oczywiscie tylko okreg kujawski tak ma. bylem w zeszlym roku w niemczech tam placisz mniej za rok polowu niz tu a niemcy placa jedna skladke na cale zycie i lowia i lowia .ja osobiscie place na prywatnych wodach i to 10 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak slow Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 188.33.149.* 01.04.10, 22:49 niema sesu wykupywac karty!wole dac 10zł i sie pobawic na prywatnych stawach, a nie smierdzace ryby z trynki brochu czy wisły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorak Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.10, 12:10 A gdzie są takie prywatne stawy ? Z chęcią bym pojechał niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 109.243.19.* 02.04.10, 13:12 no właśnie moze podacie gdzie sa te stawy? chetnie bym pojechał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 14:04 No ja też chciałbym poznać fajne miejscówki - oczywiście prywatne łowiska - bo nie mam zamiaru płacić PZW ogromnej kasy i nic za to nie mieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HMM Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 00:02 W PZW BYŁEM PRZEZ OKRES 10 LAT. OD 3 LAT ZREZYGNOWAŁEM Z USŁUG PZW. ZACZĄŁEM JEŹDZIĆ NA PRYWATNE WODY. I JEST REWELACJA. PŁACĘ 10-15 ZŁ. W CENIE JAKĄ DZISIAJ CHCE PZW TO JEST ŚREDNIO 20-30 WYJAZDÓW NA RYBY I KASA SIĘ ZWRACA. BYWA RÓŻNIE JAK TO Z RYBĄ, RAZ WRACAM DO DOMU Z PEŁNĄ SIATKĄ RAZ Z NICZYM. WÓD JEST SPORO: KRUSIN, BARTLEWO, CZARŻE(ZAJE...TE KARPIE), NIEWIEŚCIN I WIELE INNYCH. www.lowiska.pl/?f_nazwa=&f_wojewodztwo=2&Submit2=%26%23187%3B&pokaz=lista_lowisk&pokaz2=lista_lowisk TU JEST LISTA KOMERCYJNYCH W KUJ-POM. POŁAMANIA KIJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HMM Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 00:05 SORKI, TAM BYŁ LING DO WSZYSTKICH TYPÓW. TU MOŻNA POSZUKAC KOMERCYJNYCH TYLKO www.lowiska.pl/index.php?pokaz=szukaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 109.243.145.* 02.04.10, 15:08 Fakt prywatne stawy fajna zabawa ale za 10zł mozna na wisle połapac tak jak ja to zrobiłem dzisiaj, wystarczy przelac na konto RZGW 10zł i mozna łowic przez jeden dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 94.254.158.* 02.04.10, 15:15 mozesz cos wiecej napisac o tym? na jakie konto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 188.33.38.* 02.04.10, 19:57 Prosze bardzo tu jest wszystko wyjasnione jaki i gdzie wpłacic aby wybrac sie legalnie z wedka na wisłe www.kolo_record.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 188.33.38.* 02.04.10, 19:59 aha wisła ma unas dwa okregi 3 i 4 trzeba wybrac za ktory chce sie opłacic 3 od bydzi do mostu a 4 od mostu do grzudziadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 109.243.18.* 02.04.10, 20:06 czyli jak wybiore 3 to moge łapac tez w starogrodzie na kanale za wałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 23:36 Krew mnie zalewa !!,co to znaczy pzw ? zw to się chyba domyślam ale to ,,p’’ nie kumam .My mieszkam chyba w Polsce to dlaczego wykupując kartę w Chełmnie nie mogę jechać połowić za most te 6 kilometrów do Świecia ,czy tam ku… jest zagranica ??? Nie długo każda woda będzie miała swojego prezesa i radę nadzorcza , i każdy z nich będzie musiał mieć pasje 5000 tyś plus oczywiście premię i trzynastkę, a my co rok będziemy płacić coraz większe składki i jakies tam dziwne opłaty , W sumie nie mamy co narzekać bo do karty wędkarskiej nie dopłacamy za paliwo i za autostrady , szok!! kończę chłopaki bo się wykończę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 188.33.101.* 03.04.10, 08:25 MJ jak opłacisz tak jak chcesz (np; okreg 3)to bedziesz mógł łapac od wału do wału , niestety poza wałem juz obowiazują normalne prawa PZW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 109.243.26.* 03.04.10, 08:38 a czy musze mieć karte wedkarską? bo gdzieś mam ale musiałbym poszukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 188.33.101.* 03.04.10, 09:17 Tak karte trzeba miec ,widze ze kolega nieprzeczytał całosci tego co podałem w linku predzej a jedynie przeczytał o samej opłacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 109.243.26.* 03.04.10, 09:21 napisałeś tylko ze po za wałem obowiazują prawa PZW a nic ze w miedzy walu trzeba miec też kartę a rejestr połowu też obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędkarz Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.tvgawex.pl 03.04.10, 17:24 Pozazdrościć tylko wedkarzą z zachodu.Płacą tylko jedną składke,oczywiście kwota mniejsza jak u nas za jeden region,i wedkują w całym kraju.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: 81.219.95.* 03.04.10, 22:50 najlepsze jest to, że: po1) na prywatnych wodach płacisz 5-10 zł /dzień i masz frajdę z łowienia po2) jak jeżdżę na wczasy na mierzeję wiślaną, wykupuję zezwolenie za 18 zł(ostatni rok) i wędkuję na Zalewie Wiślanym bez ograniczeń i wymagania karty wędkarskiej do bólu czyli wiwat PZW , wiwat biurokracja, a to Polska właśnie pozdrawiam wszystkich wojskowych emerytów(moich sąsiadów ) ze strazy wędkarskiej i tym podobnych ludzików ,,a kłusole i tak wam wybierają rybę hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.chelmno.mm.pl 05.04.10, 21:50 Tak tak. A widziałeś te śmierdzące padłe ryby w bydgoskim??? Tam również nie ma już po co jechać. Większość jezior o glębokości do 5m jezt bezrybiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 01:19 I co? Temat ucichł, macie racje brak słów na te pzw , chociaż ktoś tych nierobów powinien zredukować , i założyć PZW czyli jak nazwa wskazuje Polski Związek Wędkarski , jedna opłata i możesz wędkować w całym kraju , tak jak jest w innych krajach. W końcu każdy z nas pracuje i nikt nie siedzi na rybach codziennie i oczywiście nikogo nie stać żeby codziennie jezdzić po innych Województwach .A ten raz w roku na urlopie gdzieś tam ,było by miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 22:21 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudo rybak Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.tvgawex.pl 11.04.10, 14:18 A co to za przyjemność bez sensu ryby łowić -nie pojęte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemozliwe Re: ogromne amury (ryby) na trynce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 06:00 niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś