Gość: precz z zimą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.11, 19:47 czy ktos wie o tanims opale, ludzie metr drewna to jakies 180zł,ogre jak gn****wegiel ponad 700,, jest cos tanszego????prosze o jakies wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oli-f-ka Re: tani opal IP: *.tvgawex.pl 09.01.11, 19:55 Brykiet 30kg 18zł! trzyma jak węgiel...tel 725-032-475 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.11, 20:03 tak to prawda super sie pali i cieplo trzyma nie to co zwykly brykiet. POLECAM tego pana:) ..................ma auto i chetnie dowozi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafcio Re: tani opal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.11, 20:07 nie zawsze dowozi na juz rozwozi po 15 , ja spragniony opalu worek na plecy i cheja do domu 400m, cieplo bylo jeszcze przed rozpalenie jest wiecej jak 30kg albo ja taki cienki tak jak LOLA polecam opal tani i fajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endriu Re: tani opal IP: 46.113.205.* 09.01.11, 22:39 a gdzie można go kopić czy tylko trzeba się telefonicznie umówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keny Re: tani opal IP: *.chelmno.mm.pl 10.01.11, 00:54 eko groszek tylko eko groszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwiiii Re: tani opal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.11, 19:43 ja kupilam ten brykiet, trzeba sie nauczyc nim palic ale jak nauka nie pujdzie w las daje duzo ciepelka(kwotowo wychodzi 2/3 pieniazkow wegla palas w kaflaku no i nie ma brudnego mialu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: tani opal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 19:52 ja ogrzewam dom mułem są to popluczyny wegla i przed wlozeniem do pieca moczy sie go i wrzuca sie praktycznie bloto temperature daje lepsza niz wegiel mieszam go rowniez z mialem a koszt tego mułu to 320-340zl z tym ze w chelmnie go nie kupicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BrudnyHarry Re: tani opal IP: *.tvgawex.pl 13.01.11, 22:55 Ten koleś z tego składu w tym wjeździe kolo lakiernika na Styczniowej ma suchy opał i cenowo też przystępnie, mnie osobiście bardzo podpasował ten punkt ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekka zima Re: tani opal IP: *.tvgawex.pl 18.01.11, 13:49 nie ma mrozow wiec pale wszystkim galazki itp. ale napewno sprawdze ten brykiet narazie wziolem od tego pana drewno tez ma w dobrej cenie 8zlworek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: tani opal IP: *.chelmno.mm.pl 20.01.11, 09:07 Też byłabym zainteresowana paleniem brykietem. Mam piec kaflowy. Ktoś napisał, że trzeba się nauczyć nim palić, to znaczy, że nie pali się jak zwykłym węglem? Jeśli nie to poproszę o jakieś rady? I czy brykietu zużywa się więcej niż węgla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do maji Re: tani opal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.11, 17:24 opd. idzie tyle co wegla tyle ze brykiet jest polowe tanszy, cala filozofia polega na tym iz brykiet mimo ze ze slomy nie zapala sie od zapalki jest mocno sprasowany to dlatego , poprostu nalezy go dosc mocno rozzazyc drewnam tak jak i wegiel PS tanie drewno sosnowe tez ma ten pan na rozpałke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: tani opal IP: *.chelmno.mm.pl 25.01.11, 09:26 A to prawda że piec od niego się "syfi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: tani opal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 11:33 O połowę tańszy??? W którym miejscu? Jeżeli węgiel kosztuje 740 zł/t a ten cudny brykiet 600 zł/t to gdzie ta połowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: tani opal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.11, 17:19 tak no spoko ale ojetosciowo to masz bardzo duzo tego brykietu tez wziolem i jestem mile zaskoczony fakt teraz mrozow nie bylo ale poszlo mi tego bardzo malo tak na tydzien zpalalem worek wegla a tego worek i troche drewna tyle samo wegla jest w worku 50kg a tego brykietu 30kg za 18zl to tydzien grzania mam za powiecmy 20 zl a nie za 40 to polowa jak nic :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: tani opal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.11, 17:58 ja milosnik tego forum wziolem numer do tego goscia, ma on nie tylko brykiet ale i drewo sosnowe do rozpałki nie mialem wiecej jak 100 i powiedzialem ze za taka kwote ma mi przywiesc drewna nie wiem ile metrow ale bylo tego bardzo duzo z godnie z umowa zaplacilem 100 transpotr gratissssssssssssssssssssssss Odpowiedz Link Zgłoś