Dodaj do ulubionych

Ford mondeo problem!

IP: 89.231.148.* 21.04.11, 13:41
Witam serdecznie
mam problem
posiadam forda mondeo 1.8 rok.1997
mianowicie ma on problemy z odpalaniem
nieraz odpali normalnie a czasami nie kręci rozrusznik i trzeba czymś metalowym po przewodach od rozrusznika dotykać
tu moje pytanie czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna i ewentualnie jak naprawić samemu ;)
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: vw Re: Ford mondeo problem! IP: *.ip.netia.com.pl 21.04.11, 15:37
      szczotki do wymiany
      • Gość: Kazik Re: Ford mondeo problem! IP: *.tvgawex.pl 21.04.11, 15:42
        Jak nie chce zapalić to najlepiej niebieską finką zetknąć dwa kable na rozruszniku.
        A tak na poważnie to trzeba będzie cały rozrusznik lub przewody wymienić.
        Pozdrawiam
    • Gość: vw Re: Ford mondeo problem! IP: *.centertel.pl 21.04.11, 21:28
      nie wiesz co jest grane i na dodatek sam chcesz to naprawić....powodzenia...
    • Gość: pasjonat Re: Ford mondeo problem! IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.04.11, 21:45
      przy rozruchu zapewne masz dwa czerwone przewody... gruby od aku i cieńszy "sterujący" od stacyjki, podejrzewam że ta właśnie broi!!! W czasie gdy nie będzie chciał kręcić na stacyjke odepnij ten przewód od rozrusznika i sprawdź czy podczas przekręcenia kluczyka pojawia się w nim prąd (miernikiem bądź próbówką)jeżeli nie to najprawdopodobniej broi kostka stacyjki
    • Gość: ff Re: Ford mondeo problem! IP: *.chelmno.mm.pl 24.04.11, 15:26
      Odpowiedziałeś sobie sam:D
      cyt."Witam serdecznie
      mam problem
      posiadam forda mondeo 1.8 rok.1997 "
    • Gość: zetec 16v Re: Ford mondeo problem! IP: *.sb.sd.cox.net 25.04.11, 08:08
      sprawdz glowny przewod od masy, skrzynke bezpiecznikow (zimne luty), stacyjke, jak nie pomoze sprawdz/wymien rozrusznik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka