IP: *.chelmno.mm.pl 13.01.12, 17:34
Gdyby zrobili u nas zajęcia byłabym pierwsza :) Dlaczego w tym naszym mieście nic takiego się nie robi?
Obserwuj wątek
    • Gość: cch Re: zumba IP: *.static.sitel.net.pl 16.01.12, 14:40
      Rzuć temat w chdk-u, może ktoś to załapie. Jak jeszcze mieszkałem w cch myślałem o poprowadzeniu takowych zajęć. Wyszło inaczej. Z tego co się orientuję w Świeciu są prowadzone zajęcia z Zumby :) Pozdrawiam
    • Gość: jaa Re: zumba IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.12, 00:56
      z tego co mi wiadomo profesjonalny ukończony kurs zumby ma naprawdę bardzo mało ludzi w polsce . aa i zajęcia są bardzo drogie w bella toruń 50zł/h?? od 3-4 miesięcy takie zajęcia tam są . jesli w toruniu na taki towar jest mały popy to w chełmnie bez sensu . (cały kurs zumby kosztuje okolo 20 tyś pisze o profesjonalnym )
      • Gość: cch Re: zumba IP: *.static.sitel.net.pl 17.01.12, 14:40
        Nie do końca to tak wygląda... Kurs z zumby płaci się w dolarach ok 1000$. W zzasie kiedy zumba wchodziła do Polski, faktycznie ilość instruktorów była znikoma, ze względu na koszty, natomiast teraz liczba ta znacznie wzrosła. Nie ma czegoś takiego jak "naprawdę profesjonalny kurs" bo kurs jest tylko jeden dla zumby ! Zdarza się, że zajęcia prowadzą osoby, które tańczą tzw. łacinę, bo przecież zumba to latynoski fitness, z tym że bardziej utaneczniony z czego nie można czynić zarzutu. Nie wszędzie stawka za zajęcia jest taka sama... W szkołach tańcach ludzie wykupują tzw karnety, co często się wiąże z różnymi promocjami np. dodatkowa godz w tyg. bądź m-c w zależności od szkoły. Większym nonsensem jest myśl typu " skoro w CT nie ma popytu to w cch też go nie będzie" Nie zawsze tak to działa. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać.
        • Gość: cch Re: zumba IP: *.static.sitel.net.pl 17.01.12, 19:13
          sorki... przesadziłem z kwotą... w zł jest kosz z rzędu 2100-2300 zł
    • Gość: jaaa Re: zumba IP: 83.1.81.* 19.01.12, 09:37
      to ja nie wiem gdzie takie kursy robią chyba w chdeku hehe poniżej link
      do strony z cenami kursu :)
      za każdy poziom się płaci około 700$ a masz ich 6 co daję 15000zł do tego koszty dojazdu i stancji wyrzywnienia następne 2-3 tys co daje nam łącznie prawie 20 k zł :)
      • Gość: jaa Re: zumba IP: 83.1.81.* 19.01.12, 09:40
        www.zumbapolska.com/index.php/pl/szkolenia

są to polskie ceny . a jak jeszcze był to sport niszowy w polsce trzeba było jezdzić za granicę to koszty większe o 1/3
        • Gość: ja Re: zumba IP: *.chelmno.mm.pl 19.01.12, 12:59
          ja jednak bym chciała żeby takie zajęcia się u nas pojawiły fajna rozrywka i poprawa kondycji :)
          a jakiś aerobic fajny jest u nas w chełmnie wie ktoś?
      • Gość: cch Re: zumba IP: *.static.sitel.net.pl 19.01.12, 17:39
        "jaaa" zgadza się, ale żeby móc prowadzić zajęcia z zumby nie musisz mieć skończonych 3 poziomów, wystarczy jeden... Z tego co widzę te poziomy są dla osób, które w ogóle nie miały do czynienia z tańcem, bo na drugim poziomie zapoznajesz się z takimi rytmami jak belly dance, flamenco, tango i sambą... Jeśli jesteś tancerką to te rytmy nie są Ci obce, poza tym na kolejnych poziomach oprócz w/w rytmów poznajesz układy do danej muzyki. Znam kilku instruktorów zumby, którzy sami układają swoje układy bo z drugiej str ile można tańczyć ten sam układ ? Jeśli "biznes" z zumbą się rozkręci można nieźle zarobić, ale żeby mieć z tego konkretną w miarę kasę trzeba wypełnić co najmniej 5 dni w tyg po kilka godz. dziennie. Wtedy kasa z kursu Ci się zwróci i możesz sobie robić kolejny level. Gdybym mieszkał w cch to sam pofatygowałbym się na prowadzenie takich zajęć, bo to fajna sprawa ! Faktycznie poprawia kondycję, ale i sylwetkę również :D Każdemu kto ma okazję uczestniczyć w tego typu zajęciach - polecam !
    • Gość: zumbahee Re: zumba IP: *.180.126.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.04.12, 22:31
      Ja się w tej chwili przymierzam do zrobienia kursu w czerwcu b.r., tj dokładnie szkolenia, z tego co sie zorientowałam to w promieniu 25km od Grudziadza jest .. dwóch "oryginalnych"instruktorów.. Tancze już dość długo w Gdańsku, radość, pasja... to za mało, żebymnie określić ;) niestety bez certyfikatu raczej nikt tak z "ulicy" nie weźmie mnie za instruktora ;) Mieszkam miedzy Chełmnem a Grudziądzem, wiec kto wie, może w wakacje któraś z Was bedzie moją kursantką ;) ol66@wp.pl
      • Gość: ja Re: zumba IP: *.chelmno.mm.pl 03.04.12, 08:29
        fajnie ja bym chętnie spróbowała
        • Gość: :) Re: zumba IP: *.tvgawex.pl 03.04.12, 09:52
          Ja również bym była chętna na takie zajęcia!
    • Gość: S. Re: zumba IP: 89.231.149.* 12.04.12, 21:26
      Jest i zumba! :) www.fitnesscenterclub.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka