Dodaj do ulubionych

Karta wędkarska

IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 14:56
Witam,
Chciałem się zapytać czy jest możliwość wykupienia pozwolenia na np. jeden dzień ? Nie chcę płacić za cały rok jak narazie, bo po paru latach dopiero zamierzam powrócić do starego hobby. Mam kartę wędkarską wyrobioną w kole miejskim (?) ale już dawno nie była opłacana. Orientuje się ktoś może czy jest taka możliwośc wykupu dniówek i ile to może kosztować ?
Obserwuj wątek
    • Gość: db Re: Karta wędkarska IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.12, 16:24
      jak na jeden dzień to chyba najlepiej na prywatne łowiska (jest ich kilka w okolicy), różnie sobie liczą, najczęściej 10 zł za dzień + stawka za złowioną rybę. Jak złapiesz bakcyla to wykupisz na rok, jak nie, niewiele stracisz.
    • Gość: wedkarz Re: Karta wędkarska IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 16:36
      Wszystko na PZW Okręg Toruń
    • Gość: karaś Re: Karta wędkarska IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 19:01
      na jeden dzień sie nie opłaca,wiem że drogo wychodzi więc zgadzam się z przedmówcą...lepiej na prywatne łowiska się udać i złapać bakcyla i wtedy opłacić roczną kartę w PZW.
      Połamania!!
      • Gość: koala Re: Karta wędkarska IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 19:44
        A ile teraz kosztuje karta na cały rok ? Na wszystkie wody + spining
        • Gość: xmen Re: Karta wędkarska IP: 89.231.149.* 05.06.12, 20:17
          349,00
        • Gość: wędkarz Re: Karta wędkarska IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 20:28
          Na cały rok 285 zł.i składka członkowska 64,w tym wody nizinne czyli wszystkie jeziora PZW (byłe woj. toruńskie a Wisełka przed Toruniem aż za Grudziądz do Nowego)wraz z Wisłą i w tym też łódż i spinning.koło miejskie czynne w pn. śr.15-18 i pt.15-17 a jak sie umówisz na telefon to możesz wykupić każdego dnia,
          • Gość: kolega po kiju Re: Karta wędkarska IP: *.play-internet.pl 06.06.12, 11:03
            Kolego po kiju z tego co wiem Koło Miejskie otwarte jest codziennie nie licząc sobót i niedziel od godz 10 do 17
            • Gość: zenek Re: Karta wędkarska IP: *.tvgawex.pl 06.06.12, 20:59
              A jakie łowisko prywatne w okolicy najlepiej polecacie???
              • Gość: r Re: Karta wędkarska IP: *.chelmno.mm.pl 06.06.12, 21:35
                Tu jest problem. Niby są wody gdzie można za 10-15 zł powędkować, ale serio nie warto ... jak już to polecam dalsze łowiska - okolice Cekcyna czy Golubia D. no chyba że chcesz pogrillować nad wodą, miło spędzić czas od czasu do czasu zmienić robaczka to w okolicy można :) Nic polecał nie będę z okolicy bo nie mam sumienia ;)
                • Gość: stary Re: Karta wędkarska IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.12, 22:07
                  serio ,nie warto...

pytanie co kto lubi????

Zenek powie nie warto , bo wychodzi z założenia "jak nie złapię 2 kg lina ,, albo 4 kg karpia,tudzież tak z 3 szczupaków po 1,5 kilo, to mam to gdzieś""

osobiście ,jak mam chęć zjeść rodzinnie rybę ,to wybieram się do sklepu lub hodowli :)

jak chcę powędkować, to nawet ukleją nie gardzę

i co Wy na to ??? wędkarze ???
                  • Gość: wędkarz Re: Karta wędkarska IP: *.play-internet.pl 07.06.12, 00:18
                    i tak trzymać.Z tym że niektórzy jeżdżą na ryby,a niektórzy po ryby.I jak słyszę że właśnie tym niektórym mięsiarzom karta się zwróciła ,to się pytam-nie będzie taniej w sklepie rybnym?mniej kłopotów,mniej wyjazdów i mniej narzekań że ryb nie ma.Tylko jak mają być jak wędkarze mięsiarze upychają nawet 25-cm.szczupaki po torbach.pokrowcach na wędki a nawet w woderach lub jak najszybciej do stojącego w pobliżu samochodu żeby tylko nikt nie widział.A do "kolegi po kiju",nie wprowadzaj innych w błąd

• Gość: stary Re: Karta wędkarska IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.12, 00:30
                      całe swoje życie nie jeździłem ani na ryby ,ani po ryby ...
                      może dlatego ,że nie wyjeżdżam nigdy na łowisko o godzinie 3.00 , by wrócić najpóźniej o 16.00
                      z połowem,, hehehe

ja wyjeżdżam drodzy memu sercu wędkarze o godzinie 3.00 w sobotę (czasem w piątek jak uda się wolne zrobić)
                      a wracam w niedzielę o 23.00 i często o suchym kiju :)

bo moi drodzy.. pomimo tego że płacimy za różne papiery , to zgodnie ze starym powiedzeniem : "bez trzody nie ma przygody"

pozdrawiam
                      • Gość: stary Re: Karta wędkarska IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.12, 22:13
                        jutro zasuwam w okolice Gądecza , druga strona Wisły , wracam pewnie w niedzielę koło południa ,wyprawa typowo wędkarsko-krajoznawczo- przyrodnicza ,,, no ale większość będzie oglądać 20 chłopa latających za kulką :)

no to przepraszam :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka