IP: *.tvgawex.pl 26.09.12, 14:00
Załatwiam sprawy urzędowe od X lat. Byłem w różnych biurach ,spotkałem wielu ''Panów'' i ''Pań'' za biurkiem,ale jeszcze nigdy nie miałem okazji spotkać kogoś takiego jak niemiłej ,niesympatycznej ,nieżyczliwej a wręcz aroganckiej pani przyjmującej wnioski o świadczenie rodzinne. P.S. Pozdrowienia dla pana siedzącego obok. Może warto wziąć z niego przykład jak być po prostu "'ludzkim""...
Obserwuj wątek
    • Gość: holloy Re: Rodzinne IP: *.play-internet.pl 26.09.12, 23:46
      Masz na myśli MOPS? Rzeczywiscie, facet jest ok, cierpliwy, wytłumaczy wsio.
      • Gość: ja Re: Rodzinne IP: *.tvgawex.pl 30.09.12, 21:29

Prosze sie nie denerwowac,poniewaz te osoby niebawem zastapia komputery.
        • Gość: artur Re: Rodzinne IP: *.ip.netia.com.pl 01.10.12, 09:00
          Jedna i jedyna rada dla założyciela wątku - nie lej żali tylko tu na forum... Zrób jeden możliwy krok na przód - idź "wylej żal" do któregoś z radnych bądź burmistrza - pod którego MOPS podlega.
          Ja miałem również przygodę z MOPS-em - nierzetelną i totalnie niekompetentną obsługą, krótka rozmowa z Zastępcą Rady Miasta poskutkowała wizytą burmistrza i "falą przeprosin". Widzę jednak że lekcja na długo się nie przydała - choć jak będzie Nas więcej to któregoś dnia, ktoś wreszcie zrobi z nimi (MOPS) porządek - Oni są tam dla Nas wszystkich i utrzymywani są z Naszych pieniędzy - a nie siedzą tam za karę - a tak to niestety wygląda. Zero kompetencji, po informacje odsyłają do internetu ("bo ona nie wie, jakie tam są warunki do spełnienia - poszukajcie w internecie.." - słowa zastępcy kierowniczki ) Gdy to usłyszałem miałem dość.
          Zróbmy hałas - wszystkie nieprawidłowości i brak kompetencji tych "pseudo- urzędników" zgłaszajcie do miasta - najlepiej burmistrza, tak dalej być nie może...
          • Gość: ONA Re: Rodzinne IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.01.14, 23:04
            a tak w ogóle to MOPS w Chełmnie nie ma "zastępcy kierowniczki" !! tłumoku!
          • Gość: ONA Re: Rodzinne IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.01.14, 23:04
            także łżesz jak pies
          • Gość: Johny Re: Rodzinne IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.01.14, 23:10
            Właśnie ludzie czasami głupoty opowiadają. Jak czasami widzę np. w banku spółdzielczym jak niektórzy rzucają się na pracowników, niesłusznie zresztą, to tylko myślę sobie o tych ludziach co ich obrażają że są to niewyuczone bez kultury osobistej ludziska.
    • Gość: r2d2 Re: Rodzinne IP: 89.231.148.* 23.01.14, 07:52
      A mi zwyczajnie było by WSTYD brać socjal. Czy wy honoru nie macie ?
      • Gość: Basia Re: Rodzinne IP: *.free.aero2.net.pl 23.01.14, 12:21
        Sory, ale jestes nie mozliwy człowieku! Ja tam osobiście z sociala nie korzystam, nie mam dzieci i wgl, ale kto wie co będzie kiedys?
        Co mają zrobić samotne matki, które nie mogą w tej dziurze Chełmnie znaleźć pracy, a dzieci karmić chyba musza co nie?
        Się nie wypowiadaj, skoro nie wiesz w jak ciężkiej sytuacji niektórzy ludzie się znajdują. A gdybyś ty był na ich miejscu?
        Prawda jest taka, że człowiek dla swojego dziecka zrobi wszystko, nawet sprzeda swoje ciało, byleby dziecko miało co jeść. A korzystanie z sociala to nic złego! Nikomu w ten sposób krzywdy nie wyrządza i zachowuje tak swą dumę i homor, niżby miało stać np przy drodze 91.
        Inaczej sprawa ma się z pijusami, którzy żerują na MOPSie chcąć od nich kasy, bo przecież są chorzy- są alkoholikami. Szkoda tylko że kase z opieki właśnie na alkohol wydają. Takim ludziom kasy dawać nie powinni! Ale co innego kiedy ludzie mają dzieci i są w ciężkiej sytuacji finansowej. Ktoś powie- niech ruszy d..pe do roboty a nie na opiece żeruje! Zgodzę się z tobą w 100%, ale weź im daj tę prace! Skoro u nas ludzie z wieloletnim doświadczeniem i dobrym wyksztaceniem pracy znaleźć nie mogą!
        A zapewne nie jedna osoba korzystająca z MOPSu wolała by do pracy pójść niż prosić się o te grosze które opieka daje.
        Moja koleżanka, która jest zmuszona korzystać z opieki, powiedziała, że wstyd jest jej z opieki korzystać i gdyby tylko miałą jakąs prace, nawet taką za 600-800zł to by wcale z tej opieki nie korzystała, bo tylko ludzie się krzywo gapią i gadają.
        Przemyśl coś zanim coś napiszesz... nie byłeś w takiej sytuacji, nie wiesz jak to jest, więc proszę nie oceniaj..
        • Gość: r2d2 Re: Rodzinne IP: 89.231.148.* 23.01.14, 15:17
          Basiu zwyczajnie jeżeli ktoś nie wykonał jakieś pracy to dlaczego ma dostawać pieniądze z podatków, kogoś kto "je" wypracował ? Socjal uzależnia, kaleczy i demoralizuje. Gdyby nie było socjalu każdy znalazł by robotę. Z kolei kasa która idzie w studnie bez dna jakim jest klientela socjalu spokojnie mogła by iść na rozwój małych i średnich firm. Pomyśl zanim coś napiszesz Basiu ;)
          • Gość: Basia Re: Rodzinne IP: *.free.aero2.net.pl 23.01.14, 16:19
            nie to ty pomyśl, o prace bardzo cięzko, bardzo duże bezrobocie, a dzieci mają być głodne? bo ty chcesz żeby kasa szła na małe firmy, czyli np na twoją firmę? nie nie nie! Co prawda to prawda, że niektórzy wykorzystują MOPS nagminnie, no mówią po co mam iść do roboty, jak z opieki dostane, przykład moja ciotka.. w domu odje... jak w rezydencji.. wszystko nowe, a z opieki korzysta.. to akurat jest absurd! Ale wiele ludzi nie ma wyboru! i kasa z opieki to ich jedyne źródło utrzymania niestety. Jak im odbierzesz te pieniądze, to co będą jeść ich dzieci? Nie interesuje cię to no właśnie.. Lepiej byłoby gdyby opieka zamiast wypłacać zasiłki poprostu ludziom albo załatwiała prace, albo jakoś pomogła tą prace znaleźć, wtedy nie byłoby "darmozjadów" co z opieki korzystają, a MOPS wkońcu zrobiłby coś dobrego, wtedy wszyscy chyba byliby zadowoleni nie uważasz? ale realia są takie jakie są - pracy nie ma.
            • Gość: r2d2 Re: Rodzinne IP: 89.231.148.* 23.01.14, 18:05
              Basiu a Ty znowu o tych dzieciach :) Jeżeli nie jest ktoś w stanie wyżywić dziecka, to się takowego nie robi. Mam wrażenie, że właśnie ów cudowny socjal jest rozwiązaniem dla niepracujących. Roboty nie ma - a co tam, zrobie sobie dzieciaka bo dostane zasiłek. Potem drugie, trzecie i czwarte. I masz później bandy na ulicy, którymi nikt się nie zajmuje. Tzw. dzieci socjalu. Taka prawda Basiu.
              • Gość: :) Re: Rodzinne IP: *.chelmno.mm.pl 23.01.14, 19:23
                Dokładnie!!! Święta prawda.....uważam identycznie :) chociaż przyznaję też, że nie wszyscy się w tej kategorii mieszczą i Ci mogą się czuć pokrzywdzeni w osądzie...
    • Gość: KASIA Re: Rodzinne IP: *.dynamic.mm.pl 24.01.14, 14:59
      a trafiłam na przemiłego młodego Pana,naprawdę człowiek jest miły,uczynny.Tacy ludzie powinni pracować w MOPSIe poprostu życzliwi
      • Gość: mama Re: Rodzinne IP: *.play-internet.pl 25.01.14, 10:40
        Pan który pracuję w wydziale świadczen rodzinnych jest bardzo sympatyczny i zasługuje na dużą pochwałę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka