Dodaj do ulubionych

Wymiana kabli od LPG

IP: *.tvgawex.pl 08.10.12, 13:00
Witam, orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana kabli od instalacji LPG? Strasznie mi śmierdzi w samochodzie gazem i wzrosło zużycie gazu bo pewnie ucieka. Czy przy wymianie od razu muszę zrobić przegląd instalacji gazowej, jeśli tak to ile by mnie to wyszło?
No i gdzie polecacie to zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: W Re: Wymiana kabli od LPG IP: *.tvgawex.pl 08.10.12, 15:00
      A jestes pewien, ze to kable? jedz do gazownika niech sprawdzi czujką czy są wycieki, a jak nie ma to pewnie membranki w parowniku juz stare są i gazu nie przepala ci auto
      • Gość: Ja Re: Wymiana kabli od LPG IP: *.tvgawex.pl 08.10.12, 17:07
        Tak jestem pewien, że to kable są już poprostu zmurszałe, zaglądał też do nich mechanik przy okazji naprawy samochodu i też powiedział, żeby koniecznie je wymienić. Dlatego zależy mi na odpowiedzi ile kosztuje sama wymiana a ile przegląd i czy jedno się z drugim wiąże :-)
        • Gość: W Re: Wymiana kabli od LPG IP: *.tvgawex.pl 08.10.12, 18:14
          Tyle ze gaz ze zbiornika do parownika podawany jest miedzianymi rurkami wiec co jest zmurszale? :)
          • Gość: Gość Re: Wymiana kabli od LPG IP: *.tvgawex.pl 08.10.12, 18:43
            Chciałbym poznać poprostu cenę
          • Gość: Gość Re: Wymiana kabli od LPG IP: *.tvgawex.pl 08.10.12, 18:48
            Od reduktora do mieszalnika bądź wtryskiwaczy prowadzą gumowe przewody gazowe a poza tym od zbiornika do komory silnika i reduktora są przewody metalowe, zabezpieczone przed korozją gumową powłoką.

Zresztą nawet jeśli masz rację muszę jechać do gazownika zrobić przegląd więc pytam gdzie mogę to zrobić (oprócz na grubnie) i za ile
            • Gość: W Re: Wymiana kabli od LPG IP: *.tvgawex.pl 08.10.12, 19:27
              Jedź do Unisławia ul Lipowa 13 (W. Janik), jeden z sumienniejszych osób zajmujących się gazem.
              • Gość: Gość Re: Wymiana kabli od LPG IP: *.tvgawex.pl 08.10.12, 19:33
                Dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka