IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 17:43
Zastanawia mnie, czy gdybym chciała wysłać paczkę kurierem to czy w Chełmnie jest taka możliwość? jeżeli tak to gdzie w Chełmnie kurier ma swoją "siedzibę" abym paczkę mogła tam zostawić do wysyłki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Komis koło bramki Re: kurier IP: *.tvgawex.pl 07.05.14, 21:24
      Serwis Sklep Max ul. Podmurna 1 (koło bramki) "komis z komórkami"
      Można nadać paczkę kurierską zwykłą jak również pobraniową.
      Kurierzy UPS, DPD
      Jest również możliwość, że zapakują towar

Spoko
      Polecam
    • doradcafurgonetka.pl Re: kurier 06.06.14, 16:58
      Witaj,

Aby szybko i sprawnie nadać paczkę kurierską nie musisz szukać w Chełmnie punków nadań. Wygodniej i łatwiej zamówić kuriera przez internet. Jestem Doradcą Furgonetka.pl - serwisu, z którego korzysta już 60 000 osób i który ma 12 000 pozytywnych opinii na Opineo.pl.

Cena paczki do 30 kg zaczyna się od 13,76 zł. Do wyboru masz kurierów DPD, UPS, K-EX. Możesz także nadać jeszcze taniej paczkę za pomocą paczkomatów InPost lub Paczki w RUCHu. Wystarczy, że zarejestrujesz się w serwisie, opłacisz przesyłkę, a następnego dnia podjedzie do Ciebie kurier odebrać przesyłkę.

Pozdrawiam,

Doradca Furgonetka.pl, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące przesyłek kurierskich. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
      monitoring@furgonetka.pl
    • Gość: qqqqqqqqqqq Re: kurier IP: *.tvgawex.pl 06.06.14, 20:23
      www.dhl.com.pl/
      www.siodemka.com/
      • fran_ces Re: kurier 17.06.14, 23:06
        A jakie firmy kurierskie są najbardziej rzetelne i oczywiście posiadające w miarę rozsądny cennik?
        • Gość: Zespół Sendit Re: kurier IP: *.static.chello.pl 20.06.14, 09:52
          Szanowna fran_ces,

zachęcamy do skorzystania z usług Sendit.pl. Jesteśmy serwisem należącym do grupy Allegro, oferującym bardzo korzystne ceny usług kurierskich realizowanych przez współpracujące z nami firmy DPD, UPS oraz usługę Paczkomaty 24/7 firmy InPost.

Nadanie paczki w naszym serwisie jest niezwykle proste. Wystarczy wejść na stronę www.sendit.pl zarejestrować konto (można wykorzystać posiadane konto w serwisie Allegro), wypełnić dane do wysyłki w zakładce "nadaj paczkę" i postępować według opisanych kroków.

Sendit nie wymaga deklarowania miesięcznej liczby nadawanych paczek. Za wysyłkę z firmą kurierską DPD Polska do 5 kg zapłaci Pan jedynie 15,24 złotych brutto. Ponadto otrzyma Pan bezpłatne ubezpieczenie paczki do kwoty 5 000 zł. Pełny cennik usług kurierskich dostępny jest na stronie: www.sendit.pl/oferta.

W razie pytań jesteśmy do Pani dyspozycji.

Zespół Sendit
          (pon-pt. w godz. 8:00-16:00)
          • fran_ces Re: kurier 22.06.14, 14:20
            Czyli, jeśli posiadam konto na allegro i czasami coś sprzedam to mogę automatycznie skorzystać z usług tych firm? Czy kurier przyjedzie do mnie po paczkę? czy muszę ją gdzieś dostarczyć? Na jakiej zasadzie działa to ubezpieczenie? Jeśli paczka zginie czy jak zostanie zniszczona?
            • Gość: gościu Re: kurier IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.14, 11:01
              Jeżeli ktoś chce zamówić kuriera do domu czy innego miejsca w Polsce to polecam allepaczki, na gwarancje zwracałem soczewki i kartę graficzną kiedyś i bez problemu
            • Gość: Zespół Sendit Re: kurier IP: *.static.chello.pl 24.06.14, 11:08
              Szanowna fran_ces,

posiadanie konta w serwisie Allegro ułatwia jedynie rejestrację w serwisie Sendit.pl. Z naszych usług może Pani skorzystać jednak zarówno przy realizacji sprzedaży przedmiotu oferowanego w serwisie Allegro, jak i przy wysyłce paczki nie będącą przedmiotem oferty w tym serwisie. Wystarczy, że wypełni Pani formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie sendit.pl/nadaj-paczke

Przy wyborze przesyłki z firmą kurierską DPD Polska lub firmą UPS przygotowana i odpowiednio oznaczona przez Panią paczka zostane odbierana przez kuriera z miejsca wskazanego przez Panią w formularzu zgłoszeniowym. Jedynie przy wyborze przesyłki z wykorzystamiem Paczkomatów 24/7 firmy InPost wymagane jest osobiste doręczenie paczki do paczkomatu.

Ubezpieczenie przesyłki wypłacane jest w sytuacji zgubienia paczki lub uszkodzenia przesyłanego przedmiotu.

W razie dodatkowych pytań jesteśmy do Pani dyspozycji.

Zespół Sendit
              • fran_ces Re: kurier 29.06.14, 13:45
                Czy cenniki w obu firmach, które obsługuje serwis są identyczne?
                • Gość: Zespół Sendit Re: kurier IP: *.static.chello.pl 02.07.14, 21:24
                  Szanowna fran_ces,

ceny usług Sendit.pl realizowane przez firmy DPD Polska i UPS są różne. Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółowym cennikiem naszych usług dostępnym na stronie sendit.pl/oferta

W razie wątpliwości lub chęci poznania dokładnej ceny przesyłki prosimy o pozostawienie informacji o wymiarach oraz sposobie zapakowania przesyłki.

Zespół Sendit
                  • fran_ces Re: kurier 04.07.14, 14:07
                    Paczki są lekkie, zazwyczaj jest to odzież, która nie wymaga specjalnego pakowania, bo jest małe prawdopodobieństwo, że coś ulegnie zniszczeniu. Która firma przy takim rodzaju przesyłek jest tańsza?
                    • doradcafurgonetka.pl Re: kurier 17.07.14, 14:53
                      fran_ces,

Na Furgonetka.pl możesz wymierzyć swoją przykładową paczkę, a następnie skorzystać z kalkulatora furgonetka.pl/kalkulator Wyświetlą Ci się wszystkie firmy i będziesz mogła wybrać najtańszą.

Pozdrawiam,

Doradca klienta Furgonetka.pl, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące przesyłek kurierskich. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.
                      doradcaklienta@furgonetka.pl
                      furgonetka.pl
    • Gość: xx Re: kurier IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.14, 11:00
      x
    • Gość: Monika Re: kurier IP: *.as13285.net 05.09.14, 14:02
      Słuchajcie jak chcecie wysłać kurierem najtaniej paletę EURO to wejdźcie na stronę www.e-palety.com . Skorzystałam z ich usług i mają mega niskie ceny na wysyłkę w całej Polsce
      • bbe.ataa Re: kurier 08.09.14, 19:48
        jesli chodzi o wysyłkę paletową to mój szwagier ostatnio wysyłał 4 ale razem z FastPost.pl na stronie jest 2 przewoźników, którzy mają bardzo konkurencyjne ceny. Tak czy inaczej na stronie jets kalkulator, można wyliczyć cały koszt.
      • danmacpl Re: kurier 16.10.14, 15:07
        Czy wiecie, że w Polsce pojawiła się nowa firma, która wysyłka wszystkie Palety EURO za mega niskie ceny? Wysyłam ok 50 palet w miesiącu i dali mi cenę 100 zł / netto ze wszystkimi opłatami! Odezwijcie się do nich i przekonajcie się sami!
    • bonnnie1 Re: kurier 13.10.14, 18:29
      również mogę polecić firmę FstPost.pl sama korzystałam z ich usług i byłam zadowolona. tanie przesyłki międzynarodowe i krajowe. Wolę dopłacić 2-3zł więcej i nie martwić się o to czy paczka dotrze na czas iw dane miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka