Dodaj do ulubionych

Telewizja + internet z Netia

IP: *.opera-mini.net 10.10.14, 22:39
Dobry jest internet z netii? jak wygląda to z pakietem telewizyjnym?
Obserwuj wątek
    • Gość: darocb Re: Telewizja + internet z Netia IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.14, 12:47
      Na 6 lat użytkowania ani razu mnie nie zawiedli. 40 pln i mam 20/2 MB. Co do tv nie wiem bo mam N. Warunek dobrego łączą to najlepiej na ich kablach.
      • Gość: 54 Re: Telewizja + internet z Netia IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.14, 13:18
        Internet mam kilka lat, działa bez problemów. Z telewizją gorzej, muszę mieć podłączono przez kabel to jest ok, jak połączenie przez wifi to kilka razy dziennie na kilka minut zawyło połączenie
        Ogólnie polecam.
        • Gość: gosc Re: Telewizja + internet z Netia IP: *.chelmno.mm.pl 11.10.14, 14:08
          Internet z Netii jest ok ale telewizja masakra.Maja dekodery z Wi fi ale faktycznie potrafia psuc sie czesto i czesto kilka razy na dzien potrafia gubic sygnal nawet jak dekoder stoi metr od routera.A czy nie warto sie zastanowic nad internetem z Multimedia ja obecnie ma 30 mb za 49.90 plus telewizje cyfrowa 98 kanalow za 29.90 .A w netii placiclam za internet 20 mb i tel cyfrowa -50 kanalow za 100 zlotych mimo ze bylam klientem pare ladnych lat.A promocje owszem netia ma ale tylko zawsze dla nowych klientow
          • Gość: darocb Re: Telewizja + internet z Netia IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.14, 15:02
            Dlaczego 100 cyfrówka ja za pełen pakiet NC+ bez HBO płacę 49.
      • Gość: ttt Re: Telewizja + internet z Netia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.07.15, 19:54
        Mam Internet i telewizję z Netii od 6 miesięcy w Poznaniu. Jestem mega zadowolony. Zero awarii.. rachunki niesamowicie niskie. A telewizja? jeszcze przez pół roku nie wykorzystałem wszystkich możliwości jakie daje. produkt niesłychanie innowacyjny. Sekretem Netii (dobrze działającej) jest to aby usługi były podłączone na ICH sieci a nie na np Orange. Jest róznica w jakości.. niebo a ziemia. mój sąsiad ma na sieci Orange ale w Netii i ma problemy. A ja mam na ich sieci.. i powiem zupełnie szczerze... NIE MA DLA MNIE LEPSZEGO JAKOŚCIOWO I CENOWO OPERATORA. Usługi kupiłem u ,,domokrążcy". na początku myslałem, ze mnie ściemnia... ale okazało się, że jest nawet lepiej niż mówił. Polecam każdemu ale weryfikujcie na jakiej sieci zostaniecie podłączeni !!!
    • Gość: jalka Re: Telewizja + internet z Netia IP: *.cli.nitronet.pl 21.12.15, 11:38
      JA mam w netii televizje i internet w pakiecie, jest naprawde spoko, bez zarzutu no i dobra cena 70 PLN. probowalam wieu pakietow od dawna ale teraz mam spokoj i zostaje w netii
    • druop22 Re: Telewizja + internet z Netia 21.07.16, 20:45
      Moja historia, pod rozwagę:
      - skuszony dość ciekawą ofertą Internetu(100Mbps) + IPTV (Netia player po WiFi) postanowiłem podpisać umowę i umówiłem się na montaż
      - monter podłączył i sam Internet śmigał super ale nie IPTV - tu jakość była dużo gorsza niż się spodziewałem, a mianowicie sygnał pseudo HD tzn. niby w rogu był znaczek HD ale obraz to nie była "żyleta" jakiej się spodziewałem (a mam porównanie bo nie wypowiedziałem jeszcze wówczas umowy od starego dostawcy)
      - pomiary "bitrate'u" z router'a Netii do Netia Player utwierdziły mnie że coś jest nie tak gdyż przesył był często w okolicach 2.5Mbps a powinien, według mnie być na poziomie stałym i to pomiędzy 5-6Mbps (tyle idzie z talerza SAT np. NC++)
      - monter nie był w stanie odpowiedzieć dlaczego tak jest, nie był w stanie ani on ani ja uzyskać jednoznacznej odpowiedzi po kontakcie tel. z tzw. działem
      technicznym
      - nie odebrałem usługi i nie doszło do aktywacji, straciłem ok. 3godz. łącznie
      - napisałem o tym na forum Netii i zapytałem dlaczego nie informują w ofercie że to pseudo HD jest i dlaczego nie podają stałego bitrate'u na główne kanały chociaż żebym wiedział wcześniej z jaką jakością będę miał do czynienia. Pan rzecznik Netii odparskął tylko na email prywatnie w stylu że czepiam się i że 99% użytkowników nie ma pojęcia co to video bitrate jest... no cóż ja wiedziałem akurat, mój pech...
      - postanowiłem się upewnić że umowa nie doszła do skutku i skontaktowałem sie telefonicznie z BOK, gdzie potwierdzono że usługa nie jest aktywowana wobec czego umowa jest automatycznie rozwiązana (podpisałem wcześniej z tzw. przedstawicielem który to potem umówił na montaż dopiero) i wszystko jest okay i nic nie musze robić (tzn. wysyłać pismo o rozwiązanie etc.)
      - po 3 miesiącach dostałem fakturę za sprzęt tj. 450zł za Netia player... Oczywista pomyłka pomyślałem i ponownie wykonałem telefon, informując że nie odebrałem przecież nic od Netii, a na pewno nie podpisałem żadnego odbioru więc nie wiem czemu mnie fakturują na 450zł
      - Pani na infolinii wyjaśniła że to pomyłka i że jest już okay
      - Po półtorej roku dostaję wezwanie do zapłaty od windykatora. Zgadnijcie za co ? Tak za Netia Player, 450zł.
      -Zadzwoniłem kolejny raz do Netii, Pani poinformowała że sprawdzi i szybko oddzwoni...
      -Jako że nie oddzwaniała zadzwoniłem raz jeszcze sam. Tym razem zapytałem na jakiej podstawie windykują i czy mają podpisany przeze mnie odbiór sprzętu. Pani powiedziała że nie, nie mają ale musi sprawdzić z magazynem co się stało z tym Netia Player'em... Zdębiałem i trochę skonfundowany stwierdziłem że mnie to za bardzo nie interesuje i to ich wew. sprawa jest ale dalej nie wiem dlaczego mnie windykują.. Suma summarum Pani łaskawie potwierdziła że może co najwyżej przyjąć reklamację która to zostanie rozpatrzona w 14 dni. Zażyczyłem sobie potwierdzenia na email ustaleń, numeru reklamacji aby przesłać do windykatora. Pani stwierdziła że to niemożliwe... Co najwyżej sms i faktycznie dostałem że reklamację przyjęto a tam ani numeru ani żadnej referencji w jakiej sprawie itp.
      -No cóż pomyślałem skoro firma sprzedaje pseudo usługę to i pseudo BOK mają który nie ogarnia podstawowych spraw i jest totalnie przypadkowy, nie mają żadnych procesów, żadnej informacji zwrotnej, żadnego potwierdzenia ustaleń, żadnej ciągłości sprawy, przypadkowe osoby i przypadkowe odpowiedzi.. normalnie ręce opadają. choć oczywiście jest na początku rozmowy że "może być nagrywana w celach poprawy jakości obsługi..."
      - Sprawa jest w toku i oczywiście nikt nie poinformował windykatora że klient złożył reklamację a ten dalej dzwoni...

Bardzo ciekawy business model i podejście do klienta prawda ?
      • Gość: ? Re: Telewizja + internet z Netia IP: 89.231.148.* 21.07.16, 20:58
        ?
      • Gość: były klient netii Re: Telewizja + internet z Netia IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.17, 22:11
        Witam serdecznie. pragnę jedynie zaznaczyć iż miałem bardzo podobną sytuację, w której to po trzech latach od zakończenia umowy z Netią, nadal otrzymuję faktury online i wiadomości o windykacji przedsądowej. Netia to ogromna porażka.. Nikomu nie polecam ich usług. To firma specjalizująca się w naciąganiu klientów.
    • malinka250 Re: Telewizja + internet z Netia 01.09.16, 12:09
      bardzo ciekawa oferty, tv do końca roku za darmo.
    • lo4u Re: Telewizja + internet z Netia 09.11.16, 22:53
      Ukryte opłaty za usługi. Brak jasnej i przejrzystej oferty. Z początku wszystko wygląda OK, ale jak przychodzi druga faktura to okazuje się że jest tam mnóstwo pozycji o których nie miałeś pojęcia. Brak panelu do zarządzania usługami - nie wszystko można wyłączyć on-line.
      Przenioslem numer z netii do netii - jak się poźniej dowiedziałem do inter-netii. Tym samy zaplacilem podwójną fakturę za telefon. Pani w BOK nic nie wie i nie może pomóc bo to dwie różne firmy w jednej. Stanowczo odradzam.
      • Gość: 4net Re: Telewizja + internet z Netia IP: *.tktelekom.pl 22.02.17, 13:51
        Mam od wielu lat w Netii telewizje, internet (100Mb) i telefon w pakiecie. Bez zarzutu to jest tylko telefon. Telewizja ma częste braki sygnału, zwłaszcza na kanałach z platformy Polsatu, internet na światłowodzie -słaby upload. No i cena - 130 zł/m-c dla stałego klienta!.
        W marcu 2017 kończy mi się 2-letnia umowa. I co oferuje mi Netia ? To samo za promocyjna cenę - 128, 50 zł/m-c !!!.
        Paradoks jest tym większy, że NOWY klient Netii ma ten pakiet za 45 zł przez pierwszych 12 miesięcy, a potem po 79,90 zł.
        Bardzo ciekawy business model i podejście do stałego długoletniego klienta. Kończę z Netią. Jako nowy klient Vectry będę miał ten pakiet 89,90 zł
    • mantra992 Re: Telewizja + internet z Netia 16.02.17, 08:14
      Osoby które korzystały z usług NETII zachęcam do podzielenia się swoją opinią z innymi na opinie.info.pl/opinie/netia-internet/127

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka