Gość: Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 18:55 warto głosować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pamiętam Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 19:17 Radnemu Wrażeniowi przypisuję na plus fakt, że : - starał się poznać problem zanim było głosowanie na sesji, przychodził przygotowany, wiedział co się dzieje i nie spał tylko czynnie uczestniczył w sesji, ze potrafił zadawać pytania na sesji Rady Miasta Chełmna, często może wbrew woli ogółu spieszącego się pewno do domu gremium, często te pytania były może i niewygodne dla burmistrza i ten potrafił go nawet zbywać - jako jeden z nielicznych radnych próbował wyjaśnić i rozwiązać temat handlu na chełmińskim targowisku na rynku, zbadać, czy to tylko widzimisię rządzących, czy takie prawo; W rezultacie udowodnił, że zwalanie przez Burmistrza winy za nie działający rynek na Unię, Konserwatora nie jest prawdą i wywalczył, że na historycznym miejscu handlu w naszym mieście życie znowu zaczęło powoli powracać - wydaje mi się tez , że jako jedyny był za nieudzieleniem Burmistrzowi absolutorium w obecnym roku Ale sam muru nie mógł rozwalić skoro nikt nie stanął po jego stronie Uważam , że jako radny, raczej prosty obywatel Chełmna zrobił bardzo dużo i że warto na niego głosować, bo jego głos był wielokrotnie słyszalny na sesji, ale też niestety wielokrotnie zagłuszany przez samych radnych. Niektórzy nawet niesmacznie z niego ironizowali. Można zresztą popatrzeć na historyczne sesje Rady Miasta. Ja jestem ZA. Gdyby w radzie było więcej takich Wrażeni na pewno wiele głosowań nie przeszło by tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktr Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.158.219.191.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 19:31 Asfalt na ul. Kolonia Wilsona to głownie jego zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: 89.231.148.* 05.11.14, 21:05 to chyba żart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 21:34 Jak najbardziej dobra kandydatura. jeden z niewielu którym się chciało być aktywnymi na sesji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mieszkaniec Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.11.14, 21:43 Rady Wrazen jako jeden z niewielu potrafil sie przeciwstawic burmistrzowi.Dzieki niemu,Felsmannowi i paru innym prawdziwym Cheminiakom(burmistrza do nich nie zaliczam,pochodzi ze Swiecia) targowisko wrocilo pod ratusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mieszkańca Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: 89.231.148.* 05.11.14, 21:35 chyba się z tobą zgodzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 21:39 Dobry Radny, nie bezradny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.180.161.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.11.14, 21:47 jest sam jako rzemieslnik i zna sie na zeczy musi byc takich wiecej a sie cos zmieni na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajsss Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.14, 23:26 Radny powinien się potrafic wysłowić a nie tylko "wysoko rado" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysoka rado Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 08:28 Czy "wysokiej rady: nie wymyslil inny radny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 08:31 Dla mnie nie ma znaczenia że w sposób prosty się wyraża, takim człowiekiem pewno jest. Dla mnie najważniejsze jest ze potrafi się odzywać nawet pod obstrzałem kolegów - innych radnych by wyjaśnić załatwić wiele rzeczy. Wykształconych radnych tez mieliśmy i co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.kpsi.pl 06.11.14, 08:45 Jako jeden z kilku radnych doniósł "uprzejmie" do Urzędu Marszałkowskiego o tym, że na odremontowanej płycie Rynku występuje pomoc publiczna co z kolei uniemożliwia pobieranie opłat z korzystania z Rynku i parkingu. W wyniku kontroli przeprowadzonej przez Urząd Marszałkowski okazało się to informacją wyssaną z palca Radnych Odpowiedz Link Zgłoś
1chelminiak Do mieszkaniec 06.11.14, 22:40 Piszesz "z palca radnych" zgadzam sie z toba ,zapewne dla tego nic dla miasta nie robia .Majac 1 palec ciezko cos zrobic.Wrazen to co innego robi za 15 -stu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.chelmno.mm.pl 06.11.14, 13:21 nigdy na niego nie głosuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 18:12 Czy informowanie jawne o przekroczeniach uprawnień przez władzę samorządową jest donosem... czy w Polsce rzadzi prawo, czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przecież Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 19:04 Przecież, o ile mnie pamięć nie myli.. to pierwszy twierdził, że na rynek handel nie wróci bo Unijne przepisy o pomocy publicznej nie zezwalają. Nie wiem czy jego urzędnicy przed rozpoczęciem inwestycji za miliony takiego ważnego faktu nie ustalili??? Kolejne drobne NIEDOPATRZENIE To Miasto było inwestorem i powinno chyba sprawdzić co przyniesie REWITALIZACJA a nie marszałek Potem to niby KONSERWATOR zabrania handlu, co było przecież historyczną tradycją Chełmna... Oj bajki , bajki o donosach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakaz Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 19:11 Czyżby słowo marszałek było zakazane??? I wizyta u niego również ... Pamiętam jedną całą sesję Wysokiej rady burmistrz poświęcił na temat wycinków prasowych i plotek, slajdy kazał radnym oglądać, że ktoś z Chełmna niby pojechał do marszałka by rozmawiać o problemach miasta .. nie bardzo rozumiałem w czym rzecz ale chyba chodziło , jak mógł...... przecież tu wszystko OK.. A to OK widzimy i " podziwiamy" Dobrze, że mamy radnych jak Pan Wrażeń, którzy chcą dobra miasta Chełmna i jego mieszkańców. Jestem ZA Odpowiedz Link Zgłoś
1chelminiak Re: Radny Wrażeń dobry radny ? 06.11.14, 22:14 Wrazen to jedyny z radnych, ktory naprawde zasluzyl na to, by go ponownie wybrac. Takich wiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wysoko rado Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: 5.172.252.* 06.11.14, 23:54 Oczywiście, że warto. Pan Michał to porządny i uczciwy czlowiek i wiele dobrych ruchów poczynił. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewarto Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.14, 12:41 Nie warto głosować na pana Wrażenia. Koniec. Kropka. To nie jest człowiek tzw. merytoryczny. Takich jest wielu w "Twoim Chełmnie". Szkoda czasu na pana Wrażenia i podobnych mu. Co uzasadnia takie stanowisko? Proszę przeczytać, co napisał pan Wrażeń w swojej ulotce wyborczej, że chce zapewnić mieszkańcom POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA NA SKRZYŻOWANIU ... Pan Wrażeń tak myśli i mówi! On nie zapewni bezpieczeństwa realnego, tylko ... poczucie, że ludzie będą bezpieczni! Zresztą, kandydaci z "Twojego Chełmna" są tego nauczeni, bo mówią o "zaufaniu", "poczuciu" i "wrażeniach". Czytajcie ich ulotki, także Gamańskiego i Giżyńskiej programy, wszędzie pełno "systemów", "wprowadzania", "stwarzania" itd. Nic więcej! poza tym ulotki sygnowane przez "Twoje Chełmno" są nielegalne, brakuje im oznaczenia "komitet wyborczy wyborców". Jest to wykroczenie wyborcze i karane grzywną do wysokości 5.000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do niewarto Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.14, 23:58 Ty To jesteś chyba szkolony ale nie do końca , Jak chcesz kogoś obmawiać to pożycz sobie słownik ortograficzny ... Pan Wrażeń jak najbardziej za . Nie liczy się dla mnie do niczego nie zobowiązujący , jak widzimy z przeszłości PROGRAM WYBORCZY i do niczego nie zobowiązujące ulotki. Papier wszystko przyjmie. Liczy się działanie a Pan Wrażeń to DZIAŁAJĄCY radny. Jestem ZA . Ma Pan mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: 89.231.148.* 09.11.14, 10:16 Jeżeli oglądacie posiedzenia Rady miasta to nie kłamcie, że radny Wrażeń to osoba zatroskana o dobro miasta i działa dla dobra mieszkańców. Jest to nieprawda, wielokrotnie wykazał, że nie rozumie tego co sam mówi. Jego działania spowodowała wymierne straty dla budżetu miasta. Jest mściwy i zrobi wszystko nawet na niekorzyść miastu aby zaszkodzić Kędzierskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.14, 17:20 Dla mających wątpliwości proponuję poświęcić 10 minut na obejrzenie fragmentu XXI sesji Rady Miasta Chełmna z dnia 26-06-2012 r. dostępnej na stronie UM Chełmno. Należy zacząć od 18 minuty do 28 minuty 32 sek. kiedy to mówiąc " kolokwialnie" Jaśnie Pan Burmistrz bierze całą odpowiedzialność za "Inwestycję budowy nowego targowiska" na siebie. Trzeba tej przyszłej odpowiedzialności dopilnować. Jedynie p. Wrażeń dociekał prawdy w tym towarzystwie wzajemnej adoracji. Jestem za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakjak inni Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.centertel.pl 10.11.14, 20:05 jak inni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do saba Re: Radny Wrażeń dobry radny ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 20:50 Chyba by trza być opętanym , by stwierdzić, ze P. Wrażeń jest mściwy i "robi wszystko by zaszkodzić miastu i Kędzerskiemu " człowiek nawet do Warszawy jechał by ratować kupców i targowisko , potem chyba do konserwatora .. czy to na złość miastu???? a kochać burmistrza chyba każdy nie musi, zwłaszcza chłopcy Odpowiedz Link Zgłoś