Gość: Inny sort IP: *.chelmno.mm.pl 17.12.15, 11:23 Dziś podczas kontroli drogowej, zostałem ukarany mandatem karnym za brak numeru sortu przy moim PESELU, podobno taki numer sort dopisują w urzędzie miasta, kolejki coraz dłuższe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anel01 Re: Numer sortu 17.12.15, 12:25 głupota kontrolujących, policja czy straż Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Numer sortu 17.12.15, 14:04 Publiczność nie rozumie twojego dowcipu, jak widać. I dobrze, bo jakbyś poznał cała wypowiedź Kaczyńskiego, wiedziałbyś, ze chodziło o zdrajców, ludzi donoszących na ojczyzne do wrogów, tychże wrogow pożytecznych idiotow. Tak, to jest genetyczne. Od pradziadka kwestionującego granice i prawa II RP do dzisiejszego wypierdka, ktory w niemieckiej prasie szczeka na demokratycznie wybrany polski sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nmk9 Re: Numer sortu IP: *.chelmno.mm.pl 17.12.15, 15:42 Ty to jesteś odpad poprodukcyjny i nie mozna zaliczyć cię do żadnego sortu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posortowany Re: Numer sortu IP: 89.231.148.* 17.12.15, 21:01 Szczekać ma prawo każdy. Pytanie czy szczeka dla samego szczekania, czy jednak coś w tym jest. Nie ma obowiązku zgadzania się na wszystko co proponują nowo wybrani. A tak na marginesie demokratyczny rząd powinien reprezentować szeroko pojęty interes kraju i obywateli. A póki co wygląda na to że dbają tylko o siebie i zachłystują się władzą. Dziwne sporo Polaków nie czuje się specjalnie urażonych wypowiedziami wypierdka no chyba że pochodzą z kółka różańcowego ojca dyktatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No Re: Numer sortu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.15, 14:24 Ja sam dopisałem sobie II i pasuje. Niektorzy wiedzą nawet co ludzie myśleli dy cos mówili. Ot inny sort Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy Re: Numer sortu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.15, 14:26 Czy I sort myśli. czy myśli ze myśli ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Numer sortu IP: *.tvgawex.pl 17.12.15, 14:35 PROSTAK JESTEŚ Z IQ MAŁPY I NIC POZA TYM ...............WŁĄCZ MYŚLENIE CHŁOPIE BO NIE BĘDZIE DLA CIEBIE RATUNKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Re: Numer sortu IP: *.chelmno.mm.pl 17.12.15, 16:34 Szacowni dyskutanci, jak czytam wasze wypowiedzi to odnoszę wrażenie, że chcecie w nich przebić elokwencją dzisiejszych posłów a na ich bazie nasuwa się takie spostrzeżenie: dawno temu polski wierszokleta średnich lotów i przyziemny moralnie pisał w "Weselu" , "... miałeś chamie złoty róg" i tekst ten należy zadedykować dzisiejszym , płaczącym krokodylymi łzami działaczom PO, których ich mecenasi, baronowie protegowani mający w ręku wszystko , byli tak nieudolni i zadufani dla siebie, że nie potrafili obronić Bulla a potem to już zadziałała kostka domina. Do kogo adresujecie dzisiaj pretensje, że jakiś człowiek ze Średniowiecza nie precyzyjnie formułuje swoje myśli? a 25 - go to poszliście głosować na jego ekipę? Powiecie, że jego to wybrali gdzie indziej, że nie mieliście wpływu? a tutaj Zbonikowskiego to też wam ktoś przyniósł w teczce? Mniej w tym wszystkim hipokryzji a więcej stąpania po ziemi. Kolejnych lat rządów Platformy nie dałoby się już przeżyć i słusznie ich nie będzie ale niezależnie od wyborczych preferencji, każdy głosujący powyżej plebsu miał złudzenie, że za nowej władzy będzie lepiej, normalniej, sprawiedliwiej. Nowa władza wzięła wszystko a wyborcom pozostały złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do poprzednika Re: Numer sortu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.15, 09:00 A ty kim jesteś ze takie sądy wydajesz, czy sprawdziłeś swoje IQ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Re: Numer sortu IP: *.chelmno.mm.pl 18.12.15, 09:53 Jak ci nie na rękę moje sądy to twój problem, zastanów się nad sobą i IQ twoich protoplastów. Jest rano, potem będzie dzień - masz dużo czasu , chyba że twoje szperacze uruchamiają się nocną porą. Posłuchaj radia i nocnych newsów - teraz to takie modne -a sposób twojej reakcji przypomina mi metodę uruchamiania uśpionych komórek państwa islamskiego. Ty chyba masz przesłanki i czujesz się wybranym sortem? Dokąd ten kraj zmierza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: true Re: Numer sortu IP: *.146.68.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.15, 08:05 Bardzo dobra puenta. Ja tylko zapytam od siebie, skoro ponad 50% głosujących skreśliło przedstawiciela PiS, to jakim cudem od wyborów nie spotkałem nikogo,kto tak głosował? Dodam,że moja praca polega na codziennym spotykaniu się z minimum 10-oma osobami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsyd Re: Numer sortu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.15, 21:21 Może im teraz trochę wstyd, bo są w innym sorcie.. a może czekali na 500 zł,na każde dziecko, czego nikt przecież nie kwestionuje jak walczymy o demorafię a to będzie .... miesiącami konsultowane społeczne, by .....odwlec w czasie??? Kwota wolna ... może w 2020 roku ??? Miało być opodatkowanie banków a to zrobiono najprościej, że pewno bank podniesie im rate kredytu... czy prowizje od wpłat Może czekali na darmowe leki -emeryci słuchający radia - a dowiadują się teraz ze .. nie wszyscy, nie wszystkie i tylko lekarz POZ może je wypisać, więc leki które zapisuje im specjalista - kardiolog ,urolog, geriatra - u którego sie rzeczywiście leczą - odpada, może czekali na reformę oświaty a skończy się, że mądre dzieciaki polskie nie jak na całym świecie pójdą się uczyć później , bo może ojciec od 8 dzieci tak uważa ze to lepiej ( dla niego??) a nie ze sami rodzice zdecydują czy chcą dziecko posłać do szkoły bo je znają i wiedzą ze się nadaje a może zamiast reformy programu zlikwiduje się gimnazja by tworzyć poważne zmiany. I że miały być zmiany na lepsze a jest skłócanie ludzi, dezinformacja, demonstracje i wśród nocnej ciszy tyle się dzieje ....... i nie jest to wcale Boże Narodzenie. Ludzie zwykle boją się niepewności, tajemniczości, pochopności .. tyle ustaw było w teczce a przez miesiąc wojna z trybunałem. Pewno myślą, że nie na to głosowali...Ja też myślałem ze będzie inaczej .. i czekam ż opadną emocje i będę zadowolony z władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodzący po ziemii Re: Numer sortu IP: *.chelmno.mm.pl 20.12.15, 22:23 Widząc co się dzieje, porzuć wszelkie nadzieje na normalność , przejrzystość działań władzy, a po dzisiejszym wywiadzie Szydło na zrozumienie oczekiwania normalności przez obywateli. Z jednym się zgadzam, że nowej władzy trzeba dać te 100 dni na spokojne działanie ( ale o czy tu mówić widząc wojnę z TK, a jeszcze takie tuzy jak Ziobro, Płaszak, Kamiński czy "wybitny minister" /zdaniem Szydło/ , nie skończyli nawet pierwszego zadania). Można się spodziewać, że zimową porą demonstracyjny kurz opadnie, przytłoczeni średniowiecznym kieratem ludzie będą przygnębieni ale jak na skutek gospodarczych działań rządu i klinczu ekonomicznego ze strony Niemiec i Putina zawita do nas Grecja , to całe to zamieszanie wróci ze zdwojoną siłą w postaci kryteriów ulicznych a w konsekwencji przedterminowych wyborów, gdzie ludzie zmiotą ze sceny politycznej zarówno PiS jak i rozpadającą się Platformę. Dziś za wcześnie spekulować co się wyłoni, na pewno ruchy typu grecka Siriza skutecznie załatwił Kukiz ze swoją ferajną. Pewnych rzeczy żal - w gospodarce i życiu publicznym osiągnęliśmy ( ze świadomością błędów tolerowanych przez ostatnie 8 lat) pewien europejski poziom a teraz perspektywa powrotu do średniowiecza i fundamentalizmu stawia je pod znakiem zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś