Gość: Mama IP: *.dynamic.mm.pl 01.04.16, 08:40 Obsługa idzie doskonale. Cztery Panie zajmują się przyjmowaniem wniosków. Ja praktycznie weszłam i wyszłam. Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ona Re: 500+ IP: 171.25.230.* 01.04.16, 09:00 Ach i co teraz. A ja zlozylam z konta banku . Nie potrzebowalam sie ubierac ani nigdzie latac. I poszlo blyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.16, 10:49 Ach, och nie posiadajcie się z tej ekstazy. A cóż w tym niezwykłego ? tak powinno być w załatwianiu każdej trywialnej papierowej sprawy w urzędzie. Ale jak chcesz z tego robić nabożeństwo, to nikt ci nie broni a jako memento przed zapomnieniem w czasie rozluźnienia idź w niedzielę do kościoła to usłyszysz każący palec czarnej władzy i sankcyjnie obwarowaną szansę na pomnożenie tych 500+. Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gt Re: 500+ IP: *.tvgawex.pl 01.04.16, 13:09 ...wszystkim rodzicom korzystającym z tego uprawnienia GRATULACJE!...A URZĘDNIKOM OBSŁUGUJĄCYM TEN PROGRAM DZIĘKUJEMY !...to miło że u nas ,,gra i buczy"!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [] Re: 500+ IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.04.16, 13:26 Potwierdzam - wniosek złożony szybciej niż "stojąc przy kasie w stące czy innym markecie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: 500+ IP: 171.25.230.* 01.04.16, 13:41 A ja już dostałem pieniądze z 500+. Szybciej niż wy razem wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.16, 14:29 Nie srajcie ogniem macie 3 miesiące! na złożenie wniosku. Nic nikomu nie przepadnie, a niezdrowe podniecanie się nikomu na zdrowie nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaczynalecwgruzach Re: 500+ IP: *.google.com 01.04.16, 14:14 .Hej Raduje się serce me, bo jest dobrze jak się chce.. Niedługo będziem jak te Greki, plaża wino dyskoteki. Już nie będzie trza pracować , tylko na pisiu wciąż głosować.. Jak zabraknie, też zmartwienie, będzie kasy cudne rozmnożenie. Bo u pisiu kasa bzyka, tam pieniądzy jest fabryka.. Sypną monet w worki wielkie, i wnet znikną troski wszelkie. Będzie kawior i zabawa, więc się módlmy za jarzbawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.16, 16:28 Masz dużo racji w tym wierszyku, choć dziś dzień nie stosowny do mówienia o twardej rzeczywistości. Po latach posuchy i zielonej wyspy dla swoich przyszedł ten promyk radości dla dużej części wówczas pominiętych a że stan państwa jest taki, że nas na to nie stać, to nie zmartwienie dzisiejszych beneficjentów. Pchali się do koryta , niech kombinują ale i z polityki wewnętrznej i z zagranicy nic dobrego nas nie czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welfron Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.16, 16:32 Pamiętam jak z becikowym było. Gadanie, że budżet się rozsypie i takie inne akcje. A teraz nikt o tym nie pamięta, tylko się rodzice cieszą bo na start coś jest. A 500 zł ? ... w sumie będzie na pieluchy. Zawsze coś. Tyle nam zabierają z wynagrodzeń, że bez skrupułów trzeba targać kasę. Kto zapłaci ? Niech płacą wielkie pany biznesmeny z roleksami na rękach co płacą najniższą krajową pracownikom. Za rok 500+ będzie tak oczywiste jak becikowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Krzychu Re: 500+ IP: *.google.com 01.04.16, 17:35 No nie wiem, czy te pany biznesmeny z roleksami będą dokładać do twojego pinset + co miesiąc. Ci co do tej pory odprowadzają do budżetu największe podatki mogą za chwilę rejestrować swoje firmy w rajach podatkowych. Albo masowo zwalniać pracowników, by wyjść na swoje. Natomiast zagraniczny wielki biznes może mieć dość polskiego haosu i niestabilnosci w prawie podatkowym. Już wolą robić interesy z naszymi przyjaciółmi z Międzymorza; Czechami, Słowakami, Litwinami, Węgrami, nawet Ukraińcami. I tam płacić podatki. W biznesie nie ma przyjaciół. Są interesy. A jak UNIA, co prawdopodobne, zniesie Polsce klauzule nadmiernego deficytu , to i euro z UNII będzie dużo mniej. Itp itd.. Inflację mamy za progiem... Do tego ; kasy coraz większej chcą ; frankowicze, górnicze nieroby, młode emeryty z ustawy 60 i65, kościół, rolnicy, tysiące pisowskich niedouków z spółek skarbu państwa itp itd... Także za rok twoje pinset może mieć wartość 50-.. Dobre i to. Będzie na pół litra.. Droga mamo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama 2 Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 01.04.16, 19:12 A mnie już wpłynęło na rachunek. Boże , jak ja się cieszę. Ale mam problem, ci nienawistni sąsiedzi już policzyli, jak się wzbogacę i komentują na klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: 500+ IP: *.google.com 01.04.16, 19:29 Olewaj sąsiadów. To pewnie wyborcy peło, gorszy sort, ubecy, sbecy, kodowcy i komunistyczni pogrobowcy. A ty jesteś lepszy sort. I wiedz komu zawdzięczasz pinset +. Zawdzięczas naszemu ukochanemu i umilowanemu przywódcy partii i państwa wielkiemu tow. Jarzbawowi. I pomódl się za zdrowie i pomyślność ukochanego przywódcy. Najlepiej daj na mszę. Bo kościół też popiera pinset +,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: 500+ IP: 171.25.230.* 01.04.16, 21:13 A w jakim banku masz konto ?? Bo wiele wnioskow juz rozpatrzono a kasa dopiero w przyszlym tygodniu. Hahahah wiec te tanie gadki wciskaj komu innemu ze juz masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: 500+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.16, 21:17 Szkoda że o takiej obsłudze nie można powiedzieć w kontekście PUP !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: 500+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.16, 21:19 Szkoda że o takiej obsłudze nie można powiedzieć w Kontekście PUP !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam Re: 500+ IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 01.04.16, 21:43 A gdzie składać wnioski w U. Miasta? Jaki pokój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: 500+ IP: *.tvgawex.pl 03.04.16, 22:16 Nie powiem bo człowiek się cieszy,że wpadnie dodatkowa kasa.W Moim przypadku 500zł.tylko na drugie dziecko.Ale szlak Mnie jasny trafia,że Ci którzy nie pracują i żyją z Mopsu teraz wogóle się nie wezmą do roboty i bedą śmiać się człowiekowi w twarz,że na wszystko ich stać i odpie...ne w najmodniejsze ciuszki będą chodzić po Grudziądzkiej. Człowiek uczciwie pracuje,okazuje normalne nie zaniżone dochody i nic mu sie nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jachu Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 03.04.16, 23:18 A mnie szlag trafia, ze pis kupił wasze głosy i dusze za pińset. Najdalej za dwa lata będą podwyżki podatków dla wszystkich. Zapłacą dla was ci co legalnie pracują i emeryci, renciści. Zyskają menele, wsioki i ci, co na czarno, także za granica. Skócił pis naród, nie tylko tym, ale to tez się nałoży. I dalej skłóca, kościołowi musi się odwdzięczyć za poparcie. Wilkiem będą ludziska patrzeć na siebie. Nienawiść i złość zapanuje w społeczeństwie . W blokach, w klatkach nie bedziecie mogli patrzeć na siebie. Poczekajcie, zobaczycie. Szczególnie dobrze to bedzie widać w takich pipidówach zapuszczonych, jak Chełmno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: 500+ IP: *.play-internet.pl 05.04.16, 08:36 Jestem tego samego zdania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: 500+ IP: *.google.com 04.04.16, 09:48 Pamiętamy jak jeszcze dwie kadencję sejmowe wstecz, niektórzy działacze Samoobrony przed wyborami kupowali głosy za 20 zł od drobnych pijaczków. Afera na cała Polskę i prokuratura plus wyroki. Z tym że oni kupowali głosy ze swoich pieniędzy. Przed tymi wyborami PIS podkupił narodek za pinset + wydając z naszych podatków ok 20 miliardów tylko w tym roku . Później będzie co roku krotność tej kwoty. W nagrodę dostał pełnię władzy, swoją prokuraturę by trzymać za mordę buntujacych się no i setki miliardów w państwowej kasie do obdzielania swoich co to tysiącami walą do państwowego koryta. Wg zasady mierny, bierny byli partii i wodzowi wierny. No i kolejne miliardy dla Kościoła za poparcie w wyborach. Nasi czyli swoi z pisiu w spółkach skarbu państwa, na urzędach w telewizji i gdzie tylko panstwowe korytko biorą średnio po 10 tys. Ludek dostał ochłap po pinset.. Ktoś już tu pisał. Za rok za dwa przy takim rozdawnictwie pieniędzy bez pokrycia w dochodach może dojść do totalnej rozpierduchy w finansach państwa, że Grecja to będzie mały pikuś. A jeszcze czekają na kasę górnicy, rolnicy, stoczniowcy, kolejarze, pielęgniarki, nauczyciele i kto tam jeszcze potrafi się w kupę skrzyknąć i strajkować. Już bardziej przewidujacy zamieniają oszczędności w złotówkach na Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do K Re: 500+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.16, 11:31 A ciebie boli, że nic nie dostałeś? Jeżeli pomoc rodzinie uważasz za przekupstwo to co powiesz o innych krajach europejskich w których te kwoty są jeszcze wyższe? Czy ich rządy też wten sposób "przekupiły" swoich wyborców? POMYŚL MYŚLENIE NIE BOLI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: 500+ IP: *.google.com 04.04.16, 16:41 Pomyślałem. Bogate kraje europejskie stać na to. Nas nie. Oni dorabiali się przez wieki ciężką pracą w kapitalistycznych i liberalnych gospodarkach. My natomiast dostajemy od nich unijną jałmużnę by utrzymać nasz socjalizm. Jeżeli w finansach państwa nastąpi wielkie pierdut (a nastąpi) -to nie będzie to wina mojego pomyślenia. Takie są niezmienne odwieczne reguły ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QREK Re: 500+ IP: *.tvgawex.pl 07.04.16, 15:54 ŻENUJĄCY JESTEŚ JAK PO.... BIEDNYM ZABRAĆ ,A BOGATYCH WZBOGACIĆ ....CHYBA OŚMIORNICZKA CI W GARDLE STANĘŁA Odpowiedz Link Zgłoś
karolina2139 Re: 500+ 04.04.16, 18:17 Watpie, zeby ktos tak szybko dostal pieniadze... Jak tu co nie ktorzy pisza, ze juz otrzymali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozdawnictwo Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 04.04.16, 18:29 Dla fanów łatwych pińset++++++ Z dzisiejszej prasy Minister finansów Paweł Szałamacha zapewnia, że już w przyszłym roku ponad 20 mld zł, które będzie corocznie kosztował program, będzie można pokryć z uszczelnienia starych i wprowadzenia nowych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: 500+ IP: *.tvgawex.pl 07.04.16, 17:36 nowe podatki to podatki bankowe i nie podjudzaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rozdawnictwo Re: 500+ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.04.16, 20:32 Czytaj artykuły z zrozumieniem a potem dopiero wyciągaj wnioski. A jeżeli już to zrobiłeś to podaj jakie to nowe podatki chcą wprowadzić i w jakiej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizja500 Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 06.04.16, 21:41 No jak jakie: rząd nie kryje się z tym że chce znacznie podnieść koncesję na wina, cyfry itp o kilkadziesiąt procent. Dodatkowo juz jest zapowiedziany dodatkowy podatek do paliw, nie zapominając o bankach dla których wprowadzono podatek tylko nikt jakoś głośno nie mówi w publicznej tv. że wszystkie banki co do sztuki juz w grudniu podniosły opłaty za nowoudzielane kredyty, konta, przelewy itp sam brałem kredyt hipoteczny niedawno koszty kredytu w porównaniu do grudnia dla kwoty 300000 tys zł różnią się o 36 tysięcy dla całego kredytu-ile to lat 500+???? Nie mam nic przeciwko takiej pomocy Państwa ale niech nie pieprzą głupot ze te pieniądze nie biorą się z naszych podatków -bardziej traktuje to jako ulgę w opłatach ponoszonych przeze mnie na rzecz państwa. .... A i jeszcze ulga podatkowa.... na którym to miejscu od końca na świecie z jej wysokością jesteśmy jakoś w granicach ostatniej 20..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEL Re: 500+ IP: *.tvgawex.pl 07.04.16, 18:35 kolego ty tu wpisałeś wszystko co wprowadziła PO, nawet nie sprawdziłeś dat artykułów.......dodatkowy podatek do paliw wprowadzony został w styczniu 2015 roku, banki co roku zmieniają opłaty, co rok to wyższe nie zauważyłeś ? internet to taka rzecz w której można wszystko sprawdzić kto powiedział ,kiedy i jaka gazeta ...a już o te wina to najbardziej się martwisz to poczytaj kto chce to wprowadzić( PARPA KRZYSZTOF BRZÓZKA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizja500 Re: 500+ IP: *.chelmno.mm.pl 07.04.16, 19:50 A czy ja kolego choć w jednym zdaniu napisałem o jakiejkolwiek partii - nie interesują mnie działania poszczególny Partii tylko rządu bo każda z nich miała swoją szansę i każda pokazała co potrafi, ale jak już pytasz: - podatek bankowy: podpisany 15 stycznia- ustawa autorstwa PIS www.rp.pl/Prawo/301169950-Ustawa-o-podatku-bankowym-opublikowana-w-Dzienniku-Ustaw.html#ap-1 - opłaty rzeczywiście wzrastają ale nie tak i nie w takiej ilości: www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/podatek-bankowy-kolejne-banki-podnosza-marze,248,0,1981432.html - działania banków tak jak wspominałem wyprzedzały uchwalony podatek - podatek religi- już raz uchwalony przez PIS , zniesiony przez PO wraca - aktualnie opracowywany w komisjach sejmowych moto.onet.pl/aktualnosci/podatek-religi-wraca-pis-robi-niespodzianke-kierowcom/1s62ny - podatek handlowy- chyba nie myślisz że sieci handlowe go zapłacą: - gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/517079,pis-podatek-handlowy-rzad-podatek-od-sprzedazy-detalicznej.html - kwota wolna od podatku np:zus.pox.pl/pit/kwota-wolna-od-podatku-w-polsce-jest-nizsza-niz-w--tanzanii.htm- Z tego co pamiętam podczas kampani PIS obiecał jej zwiększenie ale: wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/514205,wyzsza-kwota-wolna-od-podatku-pis-po-nowoczesna.html ITD Chodźi mi o to że rządy mydlą nam oczy, że dana partia da, w tym przypadku PIS da- tylko że Partia nie może Ci nic dać - oni tylko gospodarzą pieniędzmi, które Ty jako obywatel wpłacisz Ludźie zwłaszcza mniej wykształceni dostali marchewkę uwierzą że dostali kokosy a tym samy partia rządząca robi swoje- Ustawa o obrocie ziemi- rolnik nie może a ksiądz może sprzedać, dzieci - małżeństwo nie może in vitro , a ksiądz jak ma dziecko to zostaje przeniesiony do innej parafii a kuria płaci, O. tadeusz- i tak dostał 20 baniek :) , zmiany na stanowiskach( od zawsze) - ile w tych wszystkich projektach jest kasy , która mogła by pójść na nowe miejsc pracy, pomoc dla potrzebujących itp.???? Spójrz na koszty prowadzenia firmy i np w Anglii- ludzie boją się otwierać firmy.... Niech rząd w te tematy uderzy a nie w 500 + dając w dużej mierze osobom, które tych pieniędzy nie powinny dostać ale tak łatwiej bo kasa wróci najczęściej w akcyzie więc koszty zerowe , a dzieciak jak biedny tak biedny a kwota wolna od podatku już nie jest taką marchewką bo aby z niej korzystać trzeba pracować........ Sam mam 29 lat, trójkę dzieci buduję dom, jeżdżę nowym samochodem a pochodzę z biednej rodziny ale uczony byłem pracy i zaradności.....a nie liczenie na państwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEL Re: 500+ IP: *.tvgawex.pl 07.04.16, 20:31 twoja tektura to polskojęzyczne gazety które z góry zakładają że wszystko jest złe co się teraz dzieje....... niemiecka propaganda mnie nie interesuje ..... Odpowiedz Link Zgłoś
karolina2139 Re: 500+ 07.04.16, 14:07 Otrzymal juz ktos decyzje o przyznaniu 500+? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: 500+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.16, 15:23 Nigdy nie korzystalam z zadnej pomocy panstwa typu opieka,rodzinne,stypendium itp,becikowego nie bylo jak urodzilam moje dzieci.Chcialam zapytac czy w przypadku gdy moj syn ma 20 lat a corka 17 otrzymam na nia te obiecane pinset?w sumie jakby nie patrzec jest moim drugim dzieckiem,moze ktos ma podobna sytuacje i uchyli rabka tejemnicy.Moze choc przez rok cos dla niej skapnie w co watpie,i nie piszcie wez sie do roboty bo oboje z mezem pracujemy.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: 500+ IP: 171.25.230.* 07.04.16, 16:24 Syn jest juz pelnoletni wiec jest najstarszy i nie liczy sie juz jako pierwsze dziecko. W Pani sytuacji pod uwage brane bedzie najmlodsze tylko dziecko bo nie ma skonczone 18 lat. Tak wiec tutaj role beda brac zarobki a to juz musi Pani sama wiedziec czy miesci sie w przedziale ponizej 800 zl. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: 500+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.16, 17:08 Dziekuje za logiczny i normalny odpis,jeszcze tylko zapytam te 800 na osobe to netto liczone? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina2139 Re: 500+ 07.04.16, 17:54 Tak netto, dochody beda dzielone na wszystkich czlonkow rodziny, ktore pozostaja na pani utrzymaniu, rowniez dzieci pelnoletnie do ukonczenia 25 roku zycia Odpowiedz Link Zgłoś