Dodaj do ulubionych

Kędzierski i TBS

IP: *.dynamic.mm.pl 17.01.17, 23:46
Panie burmistrzu kochany...
Gdzie jest ten obiecany TBS, gdzie te mieszkania komunalne, socjalne? Gdzie te grunty wydzielone, uzbrojone, no gdzie?
Znowu się nie udało? To po co gadać po próżnicy, gruszki na wierzbie obiecywać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Kędzierski i TBS IP: *.cust.tele2.se 18.01.17, 11:06
      P.o. to zeby ciemniacy znowu Go wybrali I sie udalo naprawde liczyles ze spelni swoje obietnice zalosne mial juz ladnych pare lat zeby pokazac Ile sa warte jego slowa
      • Gość: hehe Re: Kędzierski i TBS IP: *.dynamic.mm.pl 18.01.17, 11:23
        Masz racje.

Ciemny lud to kupił.
        • Gość: realista Re: Kędzierski i TBS IP: *.dynamic.mm.pl 18.01.17, 12:42
          Ameryki to wy nie odkrywacie! Pokażcie kto w wyborach robi inaczej? Teraz może trochę zamieszania wprowadziła nowa centralna ekipa rządząca, ale poczekajmy jaki rachunek zostawią nam wszystkim po sobie. W tak biednym kraju i ubogim społeczeństwie i oszołomach dorywających się do władzy, nie mam złudzeń co do istotnych rzeczywistych zmian a nie medialnej reźimowej sieczki.
          • Gość: najemca Re: Kędzierski i TBS IP: *.dynamic.mm.pl 29.01.17, 14:55
            Budownictwo komunalne jest potrzebne, chociażby po to, aby spadły abstrakcyjne ceny wynajmu (to już normy Gdańska czy Torunia)

www.olx.pl/oferta/kawalerka-do-wynajecia-CID3-IDk0vRr.html#fdb9033368

• Gość: pikok Re: Kędzierski i TBS IP: *.play-internet.pl 29.01.17, 18:15
              hehe to jakis zart :D ? W tej cenie lacznie z mediami) mam w Bydgoszczy 48m i z duzym balkonem.... internet wliczony :)
              • Gość: atp Re: Kędzierski i TBS IP: *.play-internet.pl 30.01.17, 10:35
                pewnie, budujmy mieszkania komunalne i rozdawajmy tym co nie pracują, bo wolą pić lub żadna praca im nie odpowiada. rozdawajmy zasiłki, 500+, dajmy mieszkania socjalne a garstka głupich niech chodzi do pracy i robi na to. Na paznokcie w salonach kosmetycznych petentek mopsu, na darmowe obiadki w szkołach dla ich dzieci, bo przecież mamusia nie pracuje, chodzi do kosmetyczki to kiedy ma zrobić dziecku obiad i za co? Skończmy karać ludzi za pracę i nagradzać za nieróbstwo i kombinatorstwo a wszystko samo wróci do normy. Pracujesz? to masz na paznokcie, nowe ciuchy i wyjazdy na wakacje. Nie chcesz pracować (pomijając tutaj skrajne przypadki osób chorych, samotnych matek, ale nie tych na papieże zmieniających konkubentów raz w miesiącu i mających każde dziecko z innym) to Twój wybór, ale nie proś mnie żebym oddawał Ci swoje pieniądze, albo dokładał do budowania mieszkań socjalnych dla Ciebie.
                • Gość: Trafnie Re: Kędzierski i TBS IP: *.play-internet.pl 30.01.17, 10:54
                  Chyba bardzo trafnie powiedziane. Rozdawnictwo naokoło , zarobki na czarno a dotacje się należą, 500 + się należy, alimenty od państwa się należą, obiadki też ( szkoda ze dzieciaki nie dostają w kanki obiadku dla mamusi i tatusia ) bo przecież przy gotowaniu paznokcie się mogą mamusi zniszczyć a tyle w nie zainwestowała..... Święta racja.... Te samotne matki... i tak większość zyje ze swoimi facetami tylko ślubu nie maja bo więcej kasy wyciągną. A o pracy to nigdy nie miały czasu ...nawet pomyśleć.... przecież tyle już osiągnęłą... ma faceta, dzieci... po co się wysilać wstawać rano i omijać te wszystkie ciekawe seriale ???? Zresztą czy w ogóle jest praca dla ludzi z jej wykształceniem ????

A niektórzy słyszałem długów narobią i cichaczem zagranicę jada z socjalu korzystać. Wydaje im się że są już nietykalni dla prawa polskiego./

Ale swoją drogą DLACZEGO PROGRAM WYBORCZY NIE JEST REALIZOWANY - może dobra zmiana będzie dobra w aspekcie skrócenia kadencji burmistrzów i mylenia pracy z rządzeniem radnymi i mieszkańcami i opowiadaniem obietnic wyborczych??? Po co obiecywać jak nie ma kasy, czy chęci, czy sensu??

No mieszkania miejskie w blokach rozdaliśmy już chyba za 5 % wartości. Jaki sens budować, remontować nowe mieszkania za 100% by potem rozdać za 5 % to ja nie wiem . W Swieciu słyszałem np. stosuje się ulge przy kupowaniu mieszkan miejskich jedynie 50 % ( a nie np. 95 % ) . Czyli " bogata gmina Świecie " jest bogata nie tylko chyba z podatków z celulozy jak się wmawia.
                  Może nowym się będzie chciało chcieć??????????
                  • Gość: gość Re: Kędzierski i TBS IP: *.dynamic.mm.pl 30.01.17, 12:32
                    Bo w Świeciu odpowiednik Kędzierskiego i radni nie zabiegają przede wszystkim o głosy tych, co nic im sie w życiu nie udało, ale tych, którzy chca mieszkac w nowoczesnym mieście, zadbanym,z dobrymi drogami, infrastrukturą. Z wizją i pomysłem na dziś i na przyszłość.
                    • Gość: komunalnik Re: Kędzierski i TBS IP: *.dynamic.mm.pl 15.10.17, 11:55
                      No to gdzie są te mieszkania, gdzie ten TBS. Kłamać to umiecie burmistrzu. I żadnego wstydu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka