Dodaj do ulubionych

I komunia świeta

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.17, 10:20
Jestem zaproszona na uroczystość I komunii śwętej.Bede na takiej imprezie po raz 1-szy i nie bardzo wiem,jak to wszystko sie odbywa.Nie jestem chrzestną tylko ciocią dziewczynki.Czy życzenia składa sie jej osobiście / i jakie? / czy tylko wręcza kartkę z życzeniami i prezent? Czy robi sie to po mszy zaraz czy juz w domu? prosze o rady, za które z góry dziękuję :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: I komunia świeta IP: 171.25.230.* 29.05.17, 13:08
      Jak dobrze, że gimnazja są likwidowane!!!!
      • Gość: Kinga Re: I komunia świeta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.17, 13:28
        nie rozumiem,co Twoja odpowiedź ma do mojego zapytania...?
    • Gość: Chrzestna Re: I komunia świeta IP: *.dynamic.mm.pl 29.05.17, 13:38
      Proponuje zaobserwować jak zachowują się inni goście. Ja życzenia skladalam po kościele a drugi raz wraz z prezentem i kwiatami w domu bo przecież jak dziecko ma wszystko trzymać na raz.
      • Gość: Kinga Re: I komunia świeta IP: *.play-internet.pl 29.05.17, 22:57
        dziękuję bardzo ale mam jeszcze pytanie odnośnie życzeń bo wiadomo- na kartce jest juz jakiś odpowiedni gotowy tekst . Czego natomiast życzyć dziecku podczas składania życzeń osobiście?
        • pjekarnik Re: I komunia świeta 30.05.17, 09:15
          Żeby rodzice nie zajumali hajsu z komunii.
          • Gość: amen Re: I komunia świeta IP: *.dynamic.mm.pl 30.05.17, 14:42
            Żenujący jest poziom tubylców a potem dziwić się , że miasto stacza się po równi pochyłej. Do czego się tak "inteligentna" dziewczyna jeszcze za młodu nadaje to nie trudno się domyśleć a potem przekształca się opasły tabun, których w tym mieście mnóstwo. Tu likwidacja gimnazjów nic nie da, przyjęta zastała droga matołami znaczona , z jednym zadaniem : kiedy i na kogo głosować i żeby się nie wysilać to dobrodziej ściągawkę podyktuje.
    • Gość: Gość Re: I komunia świeta IP: *.146.76.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.05.17, 15:33
      Oj ciemny my naród i lud piastowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka