Gość: Fiona;p IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:44 Dlaczego jest tak mało zespołów rasta? Przecież to taka piękna muza!!! Może znajdą się jacyś dobrzy ludzie co założą taki zespół co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: heh Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:19 naturalnie jestem za :D tyle że to trza być czarnym, a tu takowych brakuje. A jak na mnie biały robiący się na rastafarianina i śpiewający lub grający w zespole reggae nie jest naturalny i jest nie na miejscu... szkoda szkoda szkoda szkoda szkoda szkoda ale tak jest jak na mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona:P Re: Reggae IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:15 Ej dlaczego tak myślisz że czarni są najlepsi nie zgadzam się z tobą no tak nikt nie pobije Marleya ale przestań „biali” tez dają rade i ja zachęcam do pracy młodych utalentowanych;)pozdro dla ziomów rasta;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 13:16 sam Marley, czlowiek-legenda powiedział,że muzyke reggae mogą tworzyć nie ludzie o czarnym kolorze skóry, lecz ludzie miłości, radości i nadzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LenferDook Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:01 spoko muza,zajebisty klimat,pozdro hip-hop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Reggae IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 15:05 Bob Marley był jest i bedzie najlepszy ,ale jest też wielu ludzi białych którzy tworzą muzykę reggae całym sercem (czują tę muzykę w sobie ) i wychodzi im to zajebiście , np. Tilmann Otto z Gentelman ,czy Gutek z Indios Bravos ,fajny zespoł jest też z naszych okolic -Toruń -Paraliż Band ... i wiele wiele innych zespołów składających się z bialych wokalistów .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:43 dokładnie Doroto. uważam, że rozgraniczanie typu "tylko czarni MOGĄ tworzyć PRAWDZIWE reggae" świadczą o ograniczanych horyzontach kogoś kto tak twierdzi. ależ ja kocham stereotypy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona;P Re: Reggae IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:30 widze ze noramlni ludzie tez znajduja sie na forum:) pozdrawiam fanów rasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoinT Re: Reggae IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:42 W koncu postanowilem napisac cos na ten temat. Dobrze ze juz ktos napisal slowa Boba ze muzyke Reggae tworzyc moze kazdy - zgadzam sie z tym w 100 %. Jest to muzyka milosci ktora ma dawac szczescie i radosc innym ludzia i kazdy kto czuje w sobie pozytywna wibracje by mogl ja tworzyc, jesli by tylko chcial uszczesliwaiac ludzi i wychwalac PANA - JAH =P he. A szkoda ze u nas nie ma zespolu Reggae, sam bym chetnie pogral w takim zespole ale jakos nie mam zdolnosci muzycznych =P choc zawsze mozna sie nauczyc, a jak co to mozna grac na djembe, conga itd. =) Pozdrawiam Regowców =) Paraliż Band góra =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasta Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:00 i ja Ciebie również pozdrawiam. aby w Chełmnie powstał sqad reggae... to się nie zapowiada.eh. peace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: Reggae IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 16:22 hmmmmmmmmm i nadal nic reggae niema w CCh:( a moze ktos był na koncercie vavamuffin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modlicha Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:31 Jestem zwierzatkiem ze swiecia :p ale na VaVamuffin bylam WGdyni 13 sierpnia zespol super naprawde dobrze wypada na koncertach ale te buce z 3miasta nie ptrafia sie bawic przy takiej muzyce zresza to byla impreza coca coli z cyklu sundWave i bylam jedan z nielicznych osob ktora przyszla tylko na Vavamufiin i po ich koncercie wychodzila ale super bylo !!! mozecie mi zazdrosci ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foina Re: Reggae IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:51 masz racie zazdroszcze Tobie kurde tak chciałam jechac ale sie rozchorowałam fuck!!!!to fajnie ze było fajnie:) niewiesz moze gdziebeda jeszcze grali najbliszy koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modlicha Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:09 wszystkie info o Vavamuffin znajdziesz na www.vavamuffin.art.pl ja sie do warszawy na Warsaw Reggea Fest 2005 wybieram bedzie tam nie tylko Vavamuffin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: Reggae IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:43 Dziex Modlicha za stronke:) pozdrox Odpowiedz Link Zgłoś
losiolini Re: Reggae 23.09.05, 09:26 Więcej informacji na temat Warsaw Reggae Fest 2005 znajdziecie tutaj: www.warsaw-reggae.independent.pl. Faktem jest, że nie tylko Vavamuffin na tej imprezie wystapi. przewidujemy duzo, duzo atrakcji :-). Pozdrawiam w imieniu organizatorów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: Reggae IP: 81.210.32.* 22.08.05, 22:42 a wg mnie dobrze ze scena reggae jest tak mało popularna dzieki temu przynajmniej nikt nie bierze sie za tworzenie tego rodzaju muzyki dla pieniedzy. Bob mówił takze o sobie że jest nijaki przeciez jego ojciec tez był biały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciezko mi Re: Reggae IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 22:58 ciezki temat, ciezcy ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczochrany Łeb Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:36 HABAKUK Górą Polska kapela ale jak wymiata I co wy na to???? Pozdro!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!facet!! Re: Reggae IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 15:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol@ Re: Reggae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:17 nienawidze reegae to muza dla baranów i łosi, jak można czegoś takiego słuchać mi aż się żygać chce jak to słysze........najlepsza muza to TECHNO i CLAB oraz wiele podobnych tego gatunku.........naRKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Reggae IP: 81.210.32.* 10.10.05, 18:44 Żal mi Ciebie! nie jesteś nic tolerancyjny! równie dobrze My możemy powiedziec, że muzyka dyskotekowa jest do kitu! To jest kwestia gustu i uszanuj upodobania innych, a jeśli jesteś "trudnym przypadkiem" i nie zrozumiesz tego :D no to poprostu nie wchodz na wątki niedotyczące ciebie! pozdro dla fanów tej świetnej muzyki! :D i dla Ciebie też kolego!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Reggae IP: 81.210.32.* 10.10.05, 19:18 przestan sie osmieszac,nie wiesz co dobre,techno jest dla prostakow (umcy ,umcy) a reagge ma przeslanie ,ale nie zrozumiesz,jak nie posluchasz i nie zmadrzejesz Odpowiedz Link Zgłoś