Gość: Anna IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 15:37 Jak podobal wam sie ten film?? :-):-):-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: l Re: "JESTEM" IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 08.12.05, 15:53 Szczerze mówiąc myślalem ze film bedzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alegoria Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:19 Film był nawet fajny, a rola Tomka Bekera nadaje się do Oskara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos znany chelmnu Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.12.05, 16:14 ja jeszcze nie oglądałam :/:/:/ :((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smooth Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 16:44 Ogólnie film nie był najgorszy, tylko zastanawiam się czy był on jakakolwiek promocją miasta... Społeczeństwo pokazane z najgorszej strony, alkohol, patologia, klej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: "JESTEM" IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 08.12.05, 16:52 "ja jestem ku**a porucznik Beker" <lol2> no bo sie obszczam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;d Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 19:14 beker zawsze mi na psa wygladal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 08.12.05, 19:23 film ogółem taki sobie myślałam ze bedzie lepszy . promocja miasta beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 19:28 Tego filmu nie powinno nazywac sie promocja miasta!!!!!!!!!!!!!zrobili z nas meliniarzy totalnych sam najgorszy syf pokazali!!!!!!!!!miasto cpunow i alkocholikow no jestem w szoku!Ludzie teraz juz w ogole nie beda chcieli do nas przyjezdzac heh.brawo..film hmm nudny z deka ale w miare w miare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 20:40 ej no nie przesadzajcie jezeli ktos wie o co biega to wie ze nie chodzilo o to eby pokazac jak jest w naszym miescie tylko zeby pokazac w jakim realiach zyl ten chlopak to nie byl film dokumentalny to bylo wszytsko rezyserowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyrek Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 20:42 Beznadzieja totalna a jesli chodzi o promocje miasta to przeciez tylko film. A co do roli Tomka b to byłem polany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gokata Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 08.12.05, 20:51 z całym szacunkiem do poprzedników--> jeśli chcecie promocji miasta oglądajcie "Swego nie znacie" na regionalnej 3 Kto WAm, przepraszam mówił wcześniej że to film kulturalny??? Myślicie,że przeciętnego oglającego interesuje, gdzie ten film był kręcony??? Wybaczcie ale NIE...Dlaczego analizujecie wątku? i tego o czym jest ten film- tak naprawdę???? Osobieście uwazam że film jest na najwyzszym poziomie, genialnie przedstawiona historia, rewelacyjna gra- było nie było totalnych laików- bo zawodowych aktorów było na planie 4... Film wzruszający, przejmujący do głębi, ukazujący niestety szarą , polską rzeczywistość a w tym wszystkim taka piękna, czysta ( wśród tego całego zepsucia,obojętności i beznadziei) miłość Z całego serca życzę dalszych sukcesów Myślę też,że film zasługuje na więcej niż Złote Żaby i nominacja do Złotych Globów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:17 również według mnie film jest dobry chociaż początkowo miałam wobec niego mieszane uczucia, teraz się do niego przekonałam. aktorstwo jest bardzo dobre, ale na mnie większe wrażenie wywołały piękne,niezwykle plastyczne zdjęcia - brawo dla operatora! prowadzenie kamery i gra światłem jest perfekcyjna. Chełmno wyglądało w tym filmie znacznie atrakcyjniej bo o wiele klimatyczniej niż w rzeczywistości. jeśli chodzi o promocje - czy po to powstał ten film? nie, pani reżyser szukała miejsca, w którym przekonująco przedstawiłaby na ekranie beznadzieje, biedę, pozorny bezsens egzystencji... i je znalazła - Chełmno sprawdziło się, co widać na ekranie. nie chodziło o zrobienie naszemu miastu promocji, od tego są filmy dokumentalne i programy na bydgoskim programie, hehe. przeciętnego widza nie interesuje gdzie ten film powstał. czy gdy nagrano "Władcę pierścieni" to chodziło o zaprezentowanie pięknych krajobrazów i przyrody Nowej Zelandii, ojczyzny reżysera? nie i zapewne niewielu się tym szerzej zainteresowało! co prawda "WP" i "Jestem" to dwa przeciwległe bieguny, ale ta sama sytuacja jeśli chodzi o miejsce, gdzie film powstał. co moge powiedzieć jeszcze o filmie... pewne szczegóły zostały chyba zbyt wyraźnie "wyłożone widzowi na tacy", ale "Jestem" nie jest przerysowany, patetyczny, ale autentyczny i przekonujący w swej prostocie. ponadto ilustruje pewną ponadczasową, niezaprzeczalną prawdę życiową - człowiek nie istnieje tylko dla siebie, nie jest samowystarczalny. sensem życia jest kochanie i bycie kochanym... każdy na to zasługuje... bo jest tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos taki Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 21:41 Ludzie gdzie wy widzicie pieknie pokazane Chełmnoe przeciez gdyby nie to ze wiem ze to tam było krecone i kilka uject to bym w zyciu nie powiedział ze to w Chełmnie było krecone. Dobre jest tez stwierdzenie ze prowadzenie kamery i gra swiatłem jest perfekcyjna, nie wydaje mi sie bo kamera była cały czas na jednym tylko aktorze i mowione było ze ludzie z Chełmne maja wystepowac a ja tam widziałem tylko kilku chełminian ktorzy cos chociaz mowili a tak to tylko na swoich aktorow zwracano wieksza uwage. Nie uwazam tez aby tam byly wzruszajace sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:04 sory, ale zorientuj się najpierw na czym polega prowadzenie kamery. "film nagrany w Chełmnie? nie, to za mało - my chcemy chełmnińskich aktorów!!!" rany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemas Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 23:19 beker sie wkrecił tata zapłacił rola była film do dupy dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton [...] IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 23:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: "JESTEM" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:00 Jak tak czytam te komentarze, to stwierdzam, ze spora czesc mieszkancow tego miasta ma konretnie zryte glowy. Film jest niezwykle prosty, ale swoja role spelnia. Obrazuje czy odzwierciedla jakas prawde i tyle. Jestem ciekawy czy mieszkancy innych miast, w ktorych sa nagrywane filmy tez tak sie przesadnie i irracjonalnie burza o to, ze ich miasto nie zostalo pokazane w taki sposob w jaki by oni sobie tego zyczyli...Najbardziej przykre jest to, ze wiekszosc z Was zamiast pomyslec nad sensem tego filmu, to wyrywa sobie wlosy z glowy, ze nie pokazali...sam nie wiem czego - rynku, bramki, czy tez przenajpiekniejszej fary??!! o co w ogole chodzi, dla mnie nonsens po prostu...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:10 prostactwo przejęło ster. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 09.12.05, 13:22 ale wy jestescie poje*** hehe zobaczyli znajoma twarz z cch w filmie i juz nie wiedza co zrobic to na forum pisza ;d zwala jest z was a nie z niego. jak chcecie wyrazic swoje opinie na temat jego roli osobiscie mu to powiedzcie a nie na forum kazdy madry!! nie wiem czy tu przemawia zazdrosc czy co... ale jestescie poprostu PROSTAKAMI!!! chcesz pogadac to sie przedstaw ;] a co do tego ze tata zaplacil ... o ja pier** lalam... inteligentny/a jestes ! osobiscie bym pogratulowala pustej glowki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:17 ja tam lubie tomaszkowi w dupcie i w usta wkladac penisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gokata Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 09.12.05, 21:43 aż przykro czytać...! wstyd- nic więcej...ludzie czy Wy nie potraficie odpowiedzieć na proste pytanie???? " Jak wam się podobał film?" nie znaczy "obsmarujcie swoich znajomków!!!!" troche inteligencji a przynajmniej wyczucia Batonie!!!! no nic- cieszyłam się ,że jakiś normalny temat został poruszony,że będzie mona podzielić się spostrzeżeniami z poniektórymi a tu....kicha.... aż przykro czytać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiedy? Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 09.12.05, 22:12 po pierwsze ten film nie jest o chelmnie ,takze nie piszcie ze nasze miasto slabo zarelkamowal,bo to nie jest dokument lecz dramat ,a po drugie wiecej myslcie i nie ogladajcie filmow powierzchniowo tylko wyciagajcie wnioski,zastanowcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: "JESTEM" IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.05, 22:25 tez tak myślę, a film mi się bardzo podobał, trzeba zrozumieć jego przesłanie a nie wyjść z kina i powiedzieć ze był głupi:} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 09.12.05, 22:25 Film był fajny,a rola Tomka mi sie podobała, tylko szkoda ze tak krótko zagrał,czego wy sie czepiacie lubie??? Zazdrosc przez was przemawia czy co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimp Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:50 to nie dramat to film fabularny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Girl;);) Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 10.12.05, 01:25 Szczerze mówiąc nudnyy był ten film...[...]myślałam że będzie lepszy;/;/;/ Pozdro:*:*:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =- Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 10.12.05, 12:02 POpieram!! Też myślałem że bedzie poruszony jakiś normalny wątek a tu... chełmińska inteligencja przejęła STAERY ( aten taki a ten taki ...) Ludzie dorośnijcie. A film mi się podobał lekko nudnawy ale fajny. A najlepiej wg. mnie zagrał BURMISTRZ :-) hehe dobre. Fajnie sie ogląda film jak grają w nim ludzie z Chełmna - nie ważne kto i kogo gra, ważne że coś sie dzieje!! POZDRO DLA CHEŁMIŃSKICH AKTORÓW POZDRO DLA GŁĄBÓW OBRAŻAJĄCYCH INNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.12.05, 12:52 a mi sie wydaje ze film nawet pokazał Chełmińskie realia.był troche nudny ale ciekawy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "JESTEM" IP: *.dclient.hispeed.ch 11.12.05, 14:20 niemialem okazji obejzec tego filmu bo mnie niema.czy mozna sciagnac go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.12.05, 16:52 ja próbowałem ale z kiepskim skutkiem;/ale moze za jakis czas bedzie mozna.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shiwa Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 17:02 Film podobał mi się.Chociaż był najdziwniejszym filmem jakim widziałam...Trochę mało dialogów.I faktycznie jest jakieś ale...Ogólnie film był ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem Jaka Jestem Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 11.12.05, 20:31 Ale przeżywacie , że pokazał Chełmno z jakejś strony yyy nie na tym polegało to by pokazać Chełmno a o tym by przesłąć przesłanie z tego filmu przekazać tą całą prawdę o życiu które płata czasem take figle ...Ukzał życie na realiach , nie wazne było to gdzie on był równie dobrze pógłby być w innych miastach ale był u nas ... a wy przezywacie .Przecież ile filmów w Warszawie jesr nagrywanych i tam nikt nie przeżywa w jaki spoósb była promocja miasta tu chodzi o treść i przekaz filmu a nie to gdzie był nagrywany...Życie ludzie Życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))) Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 11.12.05, 21:49 jeju co wy chcecie do tego filmu?? ten film pokazał życie ludzi nie wszystkich co prawda ale większości a wy sie rzejmujecie jaką oni reklame zrobili wiecie co no już przesadzacie takich ludzi jak pokazali jest mnostwo i nie tylko u nas w chełmnie czy polsce a wy patrzycie na to jak jest rozlekramowane nasze miasto chyba nie wszyscy zrozumieli sensu tego filmu. Mi film bardzo sie podobał :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 16:31 Film jest naprawdę świetny!!!aktorzy i zdjęcia fantastyczne, a co do Tomka B. to już nie macie się czym podniecać, chłopak dostał rolę, powiedział parę słow a Wy się grzejecie jak idioci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:02 Swietny film naprawde :) i mila rezyserka :)no i aktorzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:33 momentamy ten film był nieźle pojechany heh! Odpowiedz Link Zgłoś