IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 15:37
Jak podobal wam sie ten film?? :-):-):-)
Obserwuj wątek
    • Gość: l Re: "JESTEM" IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 08.12.05, 15:53
      Szczerze mówiąc myślalem ze film bedzie lepszy.
      • Gość: Alegoria Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:19
        Film był nawet fajny, a rola Tomka Bekera nadaje się do Oskara.
        • Gość: ktos znany chelmnu Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.12.05, 16:14
          ja jeszcze nie oglądałam :/:/:/ :(((((((
    • Gość: Smooth Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 16:44
      Ogólnie film nie był najgorszy, tylko zastanawiam się czy był on jakakolwiek
      promocją miasta... Społeczeństwo pokazane z najgorszej strony, alkohol,
      patologia, klej itd.
    • Gość: policjant Re: "JESTEM" IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 08.12.05, 16:52
      "ja jestem ku**a porucznik Beker" <lol2> no bo sie obszczam!!
    • Gość: ;d Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 19:14
      beker zawsze mi na psa wygladal...
    • Gość: :) Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 08.12.05, 19:23
      film ogółem taki sobie myślałam ze bedzie lepszy . promocja miasta beznadziejna.
      • Gość: ja Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 19:28
        Tego filmu nie powinno nazywac sie promocja miasta!!!!!!!!!!!!!zrobili z nas
        meliniarzy totalnych sam najgorszy syf pokazali!!!!!!!!!miasto cpunow i
        alkocholikow no jestem w szoku!Ludzie teraz juz w ogole nie beda chcieli do nas
        przyjezdzac heh.brawo..film hmm nudny z deka ale w miare w miare
        • Gość: ddd Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 20:40
          ej no nie przesadzajcie jezeli ktos wie o co biega to wie ze nie chodzilo o to
          eby pokazac jak jest w naszym miescie tylko zeby pokazac w jakim realiach zyl
          ten chlopak to nie byl film dokumentalny to bylo wszytsko rezyserowane
        • Gość: hyrek Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 20:42
          Beznadzieja totalna a jesli chodzi o promocje miasta to przeciez tylko film. A
          co do roli Tomka b to byłem polany :)
        • Gość: gokata Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 08.12.05, 20:51
          z całym szacunkiem do poprzedników--> jeśli chcecie promocji miasta
          oglądajcie "Swego nie znacie" na regionalnej 3
          Kto WAm, przepraszam mówił wcześniej że to film kulturalny??? Myślicie,że
          przeciętnego oglającego interesuje, gdzie ten film był kręcony??? Wybaczcie ale
          NIE...Dlaczego analizujecie wątku? i tego o czym jest ten film- tak naprawdę????
          Osobieście uwazam że film jest na najwyzszym poziomie, genialnie przedstawiona
          historia, rewelacyjna gra- było nie było totalnych laików- bo zawodowych
          aktorów było na planie 4... Film wzruszający, przejmujący do głębi, ukazujący
          niestety szarą , polską rzeczywistość a w tym wszystkim taka piękna, czysta (
          wśród tego całego zepsucia,obojętności i beznadziei) miłość
          Z całego serca życzę dalszych sukcesów Myślę też,że film zasługuje na więcej
          niż Złote Żaby i nominacja do Złotych Globów
    • Gość: * Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:17
      również według mnie film jest dobry chociaż początkowo miałam wobec niego
      mieszane uczucia, teraz się do niego przekonałam. aktorstwo jest bardzo dobre,
      ale na mnie większe wrażenie wywołały piękne,niezwykle plastyczne zdjęcia -
      brawo dla operatora! prowadzenie kamery i gra światłem jest perfekcyjna.
      Chełmno wyglądało w tym filmie znacznie atrakcyjniej bo o wiele klimatyczniej
      niż w rzeczywistości. jeśli chodzi o promocje - czy po to powstał ten film?
      nie, pani reżyser szukała miejsca, w którym przekonująco przedstawiłaby na
      ekranie beznadzieje, biedę, pozorny bezsens egzystencji... i je znalazła -
      Chełmno sprawdziło się, co widać na ekranie. nie chodziło o zrobienie naszemu
      miastu promocji, od tego są filmy dokumentalne i programy na bydgoskim
      programie, hehe. przeciętnego widza nie interesuje gdzie ten film powstał. czy
      gdy nagrano "Władcę pierścieni" to chodziło o zaprezentowanie pięknych
      krajobrazów i przyrody Nowej Zelandii, ojczyzny reżysera? nie i zapewne
      niewielu się tym szerzej zainteresowało! co prawda "WP" i "Jestem" to dwa
      przeciwległe bieguny, ale ta sama sytuacja jeśli chodzi o miejsce, gdzie film
      powstał.

co moge powiedzieć jeszcze o filmie... pewne szczegóły zostały chyba zbyt
      wyraźnie "wyłożone widzowi na tacy", ale "Jestem" nie jest przerysowany,
      patetyczny, ale autentyczny i przekonujący w swej prostocie. ponadto ilustruje
      pewną ponadczasową, niezaprzeczalną prawdę życiową - człowiek nie istnieje
      tylko dla siebie, nie jest samowystarczalny. sensem życia jest kochanie i bycie
      kochanym... każdy na to zasługuje... bo jest tutaj.
      • Gość: ktos taki Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 21:41
        Ludzie gdzie wy widzicie pieknie pokazane Chełmnoe przeciez gdyby nie to ze
        wiem ze to tam było krecone i kilka uject to bym w zyciu nie powiedział ze to w
        Chełmnie było krecone. Dobre jest tez stwierdzenie ze prowadzenie kamery i gra
        swiatłem jest perfekcyjna, nie wydaje mi sie bo kamera była cały czas na jednym
        tylko aktorze i mowione było ze ludzie z Chełmne maja wystepowac a ja tam
        widziałem tylko kilku chełminian ktorzy cos chociaz mowili a tak to tylko na
        swoich aktorow zwracano wieksza uwage. Nie uwazam tez aby tam byly wzruszajace
        sceny.
        • Gość: * Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:04
          sory, ale zorientuj się najpierw na czym polega prowadzenie kamery.
          "film nagrany w Chełmnie? nie, to za mało - my chcemy chełmnińskich aktorów!!!"
          rany...
          • Gość: przemas Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 23:19
            beker sie wkrecił tata zapłacił rola była film do dupy dziekuje
            • Gość: baton [...] IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 08.12.05, 23:24
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Tomasz Re: "JESTEM" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 14:00
          Jak tak czytam te komentarze, to stwierdzam, ze spora czesc mieszkancow tego
          miasta ma konretnie zryte glowy. Film jest niezwykle prosty, ale swoja role
          spelnia. Obrazuje czy odzwierciedla jakas prawde i tyle. Jestem ciekawy czy
          mieszkancy innych miast, w ktorych sa nagrywane filmy tez tak sie przesadnie i
          irracjonalnie burza o to, ze ich miasto nie zostalo pokazane w taki sposob w
          jaki by oni sobie tego zyczyli...Najbardziej przykre jest to, ze wiekszosc z
          Was zamiast pomyslec nad sensem tego filmu, to wyrywa sobie wlosy z glowy, ze
          nie pokazali...sam nie wiem czego - rynku, bramki, czy tez przenajpiekniejszej
          fary??!! o co w ogole chodzi, dla mnie nonsens po prostu...pozdrawiam
    • Gość: * Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 08:10
      prostactwo przejęło ster.
      • Gość: ;] Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 09.12.05, 13:22
        ale wy jestescie poje*** hehe zobaczyli znajoma twarz z cch w filmie i juz nie
        wiedza co zrobic to na forum pisza ;d zwala jest z was a nie z niego. jak
        chcecie wyrazic swoje opinie na temat jego roli osobiscie mu to powiedzcie a
        nie na forum kazdy madry!! nie wiem czy tu przemawia zazdrosc czy co... ale
        jestescie poprostu PROSTAKAMI!!! chcesz pogadac to sie przedstaw ;] a co do
        tego ze tata zaplacil ... o ja pier** lalam... inteligentny/a jestes !
        osobiscie bym pogratulowala pustej glowki ;]
        • Gość: baton Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:17
          ja tam lubie tomaszkowi w dupcie i w usta wkladac penisa
    • Gość: gokata Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 09.12.05, 21:43
      aż przykro czytać...!
      wstyd- nic więcej...ludzie czy Wy nie potraficie odpowiedzieć na proste
      pytanie???? " Jak wam się podobał film?" nie znaczy "obsmarujcie swoich
      znajomków!!!!"
      troche inteligencji a przynajmniej wyczucia Batonie!!!!
      no nic- cieszyłam się ,że jakiś normalny temat został poruszony,że będzie mona
      podzielić się spostrzeżeniami z poniektórymi a tu....kicha....
      aż przykro czytać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: kiedy? Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 09.12.05, 22:12
        po pierwsze ten film nie jest o chelmnie ,takze nie piszcie ze nasze miasto
        slabo zarelkamowal,bo to nie jest dokument lecz dramat ,a po drugie wiecej
        myslcie i nie ogladajcie filmow powierzchniowo tylko wyciagajcie
        wnioski,zastanowcie sie
        • Gość: smutna Re: "JESTEM" IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.05, 22:25
          tez tak myślę, a film mi się bardzo podobał, trzeba zrozumieć jego przesłanie a
          nie wyjść z kina i powiedzieć ze był głupi:}
    • Gość: ola Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 09.12.05, 22:25
      Film był fajny,a rola Tomka mi sie podobała, tylko szkoda ze tak krótko
      zagrał,czego wy sie czepiacie lubie??? Zazdrosc przez was przemawia czy co ??
      • Gość: pimp Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:50
        to nie dramat to film fabularny :)
        • Gość: Girl;);) Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 10.12.05, 01:25
          Szczerze mówiąc nudnyy był ten film...[...]myślałam że będzie lepszy;/;/;/
          Pozdro:*:*:*:*
          • Gość: =- Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 10.12.05, 12:02
            POpieram!! Też myślałem że bedzie poruszony jakiś normalny wątek a tu...
            chełmińska inteligencja przejęła STAERY ( aten taki a ten taki ...) Ludzie
            dorośnijcie. A film mi się podobał lekko nudnawy ale fajny. A najlepiej wg.
            mnie zagrał BURMISTRZ :-) hehe dobre. Fajnie sie ogląda film jak grają w nim
            ludzie z Chełmna - nie ważne kto i kogo gra, ważne że coś sie dzieje!!
            POZDRO DLA CHEŁMIŃSKICH AKTORÓW
            POZDRO DLA GŁĄBÓW OBRAŻAJĄCYCH INNYCH
            • Gość: Troll Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.12.05, 12:52
              a mi sie wydaje ze film nawet pokazał Chełmińskie realia.był troche nudny ale
              ciekawy.pozdrawiam
              • Gość: xxx Re: "JESTEM" IP: *.dclient.hispeed.ch 11.12.05, 14:20
                niemialem okazji obejzec tego filmu bo mnie niema.czy mozna sciagnac go?
                • Gość: Troll Re: "JESTEM" IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 11.12.05, 16:52
                  ja próbowałem ale z kiepskim skutkiem;/ale moze za jakis czas bedzie
                  mozna.pozdro
                  • Gość: shiwa Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 17:02
                    Film podobał mi się.Chociaż był najdziwniejszym filmem jakim widziałam...Trochę
                    mało dialogów.I faktycznie jest jakieś ale...Ogólnie film był ok:)
                    • Gość: Jestem Jaka Jestem Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 11.12.05, 20:31
                      Ale przeżywacie , że pokazał Chełmno z jakejś strony yyy nie na tym polegało to
                      by pokazać Chełmno a o tym by przesłąć przesłanie z tego filmu przekazać tą
                      całą prawdę o życiu które płata czasem take figle ...Ukzał życie na realiach ,
                      nie wazne było to gdzie on był równie dobrze pógłby być w innych miastach ale
                      był u nas ... a wy przezywacie .Przecież ile filmów w Warszawie jesr
                      nagrywanych i tam nikt nie przeżywa w jaki spoósb była promocja miasta tu
                      chodzi o treść i przekaz filmu a nie to gdzie był nagrywany...Życie ludzie
                      Życie!
                      • Gość: :))))) Re: "JESTEM" IP: 81.210.32.* 11.12.05, 21:49
                        jeju co wy chcecie do tego filmu?? ten film pokazał życie ludzi nie wszystkich
                        co prawda ale większości a wy sie rzejmujecie jaką oni reklame zrobili wiecie
                        co no już przesadzacie takich ludzi jak pokazali jest mnostwo i nie tylko u nas
                        w chełmnie czy polsce a wy patrzycie na to jak jest rozlekramowane nasze miasto
                        chyba nie wszyscy zrozumieli sensu tego filmu. Mi film bardzo sie podobał :))))
    • Gość: ... Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 16:31
      Film jest naprawdę świetny!!!aktorzy i zdjęcia fantastyczne, a co do Tomka B.
      to już nie macie się czym podniecać, chłopak dostał rolę, powiedział parę słow
      a Wy się grzejecie jak idioci...
      • Gość: Adrian Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:02
        Swietny film naprawde :) i mila rezyserka :)no i aktorzy :)
    • Gość: As Re: "JESTEM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:33
      momentamy ten film był nieźle pojechany heh!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka