Dodaj do ulubionych

Pomocy opel corsa b

IP: 81.210.32.* 05.01.06, 12:49
Ludzie padła mi corsa motor chodzi jak traktor,kopci jak
lokomotywa.Powymieniałem pare części ale nadal żadnego efektu.Może miał ktoś
podobny problem i wie co może być,zabardzo nieufam mechanikom wolałbym to sam
naprawić i też zewzględu na koszty.Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Pomocy opel corsa b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:09
      nie mam corsy, ale być może masz coś z wtryskiem, jeśli kopci, to całkiem
      możliwe,że masz coś z cewką, ale mogę się mylić.

pozdro!
      • Gość: iwa Re: Pomocy opel corsa b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:17
        Moze sonda lamda
        • Gość: mechanik Re: Pomocy opel corsa b IP: 80.51.206.* 05.01.06, 19:21
          moze silnik wymnienic?
    • Gość: allah Re: Pomocy opel corsa b IP: *.pro-internet.pl 06.01.06, 11:40
      na jaki kolor kopci i co wymieniales?
      • Gość: kierowiec Re: Pomocy opel corsa b IP: 81.210.32.* 06.01.06, 15:12
        Z wydechu lecą sadze,raczej nieprzepala bo śmierdzi benzyną świeczki są
        mokre.Sonde wymieniłem nic niedaje komputer też nic nie pokazuje żadnej
        usterki,kabelki od cewki na świeczki są ok.niemają przebicia iskre sprawdzałem
        jest też ok.Paliwo wykluczam bo zawsze tankuje w tym samym miejscu od lat i
        zawsze było ok.
        • Gość: allah Re: Pomocy opel corsa b IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.01.06, 12:35
          jak pisał o świecach to raczej diesel to być nie może ;)
          uszczelniacze zaworowe (lub prowadnice) albo pierścienie padły.
          pierwsza opcja to drobna naprawa, druga już grubsza i kosztowna i sam nie dasz
          rady jej zrobić - trzeba wyjać silnik i rozebrać cały dół, natomiast
          uszczelniacze można wymienić bez zdejmowania głowicy jak sie wykarzesz sprytem,
          wtedy koszt praktycznie zerowy. nie chce cie martwic ale jesli silnik stracil
          przy okazji sporo na mocy to pewnie pierscienie. zmierz cisnienie sprezania z
          próbą olejową, wtedy sie wszystkiego dowiesz.
          • Gość: kolega Re: Pomocy opel corsa b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 12:59
            Moj znajomek ma corse prawda allah :) i tez sie sypie nieziemsko. Wlasnie teraz
            tez sie zepsulo przeniesienie napedu :)
            • Gość: allah Re: Pomocy opel corsa b IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.01.06, 13:37
              jo wszystko prawda tylko ze to nie jest zwykla corsa, tylko potwór o
              zatrważających osiągach, przed którym zwijają asfalt żeby go nie roztopił, wiec
              nic dziwnego, że czasem przegub w półosi nie wytrzyma :P
    • Gość: ja Re: Pomocy opel corsa b IP: 81.210.32.* 06.01.06, 13:30
      Po pierwsze!
      Co to za silnik??? diesel czy benzynka???
    • Gość: ja Re: Pomocy opel corsa b IP: 81.210.32.* 06.01.06, 13:36
      a może popytaj tutaj:
      corsa.ja.pl/forum/
      • Gość: art Re: Pomocy opel corsa b IP: *.dyn.optonline.net 07.01.06, 20:28
        zapytaj michala w sklepie na placu wolnosci.on pewnie ma adres do mechanika w
        swieciu co zna sie na opelkach.
        • Gość: hondscierafan Re: Pomocy opel corsa b IP: 82.146.230.* 08.01.06, 13:42
          sprzedaj corse i kup sierre 2.0 z prażonom kukurydzom z tylu albo honde civic z
          silnikiem od kosiarki albo pily lancuchowej chodzocym na zmiennych fazach
          rozrzadu
    • Gość: Thefi BMW Re: Pomocy opel corsa b IP: 81.210.32.* 09.01.06, 10:58
      Ja bym też obstawiał pierścienie. Chociaż z tego co pan pisze to dymek raczej
      nie jest niebieski (oznaka palenia oleju) a pozatym odrazu wszystkie 4 gary -
      jakoś nie chce mi sie w to wierzyć. Ale jak tu ktos pisał sprawdż
      ciśnieniomieżem wtedy 100% pewności. Co do TANICH napraw to jest warsztat pana
      w STAROGRODZIE i nazywa się KULCZEWSKI za naprawy bierze naprawdę MALUTKO. Ma
      on jednak jedną wadę - a mianowicie trzeba często zaglądać bo jak sępy z
      okolicy wyczają nowego klienta to sadzą do niego jak pszczoły do miodu. I
      zamiast roboty to WINA marki WINA. Cennik? za wymianę pierścieni uszczelki pod
      głowicą polerkę zaworw ustawienie gazu w silniku (też się zna ale tylko
      jednopunkt i gaz) w Fordzie SCORPIO wziął 80zł !!!!. Wymiana nagrzewnicy w AUDI
      80b3 (a trzeba rozebrać poł samochodu - kto miał Audi to wie) regulacja gazu
      wymiane koncowek drążkow, 2 amorow tył 100zł. Acha i robi żeczy niemożliwe tzn.
      jak padł mi silnilk od szyby w fordzie to wszyscy mechanicy - kupić nowy bo to
      jest nierozbieralne a on jakoś rozebrał coś naprawił złożył i chodziło.
      • Gość: kieowiec Re: Pomocy opel corsa b IP: 81.210.32.* 10.01.06, 20:50
        Dzięki za wszystko ale miałem wydech zapzhany i dlatego tak sie działo!Silnik
        jest ok.Ktoś mi go zapchał,trudno było do tego dojść ale to prawda.Dzięki za
        wszystko pozdrawiam!
        • Gość: allah Re: Pomocy opel corsa b IP: *.pro-internet.pl 11.01.06, 13:32
          bananami? :P
    • Gość: Thefi BMW Re: Pomocy opel corsa b IP: 81.210.32.* 11.01.06, 14:16
      Może?
      • crahs Re: Pomocy opel corsa b 07.02.06, 00:30
        może ktos wie gdzie w corsie b jest czujnik temperatury zawnetrznej... na
        zewnatrz jest - 10 a mi pokazuje ze tem. zewnetrzna to +30 :/ nie mam pojecia
        gdzie go nawet szukac, gdzies kolo silnika, zderzak, czy nadkole ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka