Dodaj do ulubionych

Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skarbowym

IP: *.centertel.pl 22.10.07, 20:25
Dlaczego w Urzędzie Skarbowym w Chełmnie dostają prace znajomi Pana Panka lub
dzieci jego kolegów?
Może ktoś zna ciekawą odpowiedź? Chętnie posłucham.
Obserwuj wątek
    • Gość: magi Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 20:32
      Co sie głupio pytasz? Przeciez sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie
      • Gość: a Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 20:49
        Na przykład kto?
        • Gość: ja Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.cpe.marton.net.pl 23.10.07, 21:31
          nie jest to fair ale co zrobic. pracuja tam doslownie cale rodziny. staze sa po
          "znajomosciach" tak jak zreszta w kazdym innym miescie. urzedy w ogole sa chyba
          pod tym wzgledem najbardziej bezsensowne.
          • Gość: likwidacja Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.torun.mm.pl 01.11.07, 20:19
            nie wiem czym sie martwicie, juz od dawna wiadomo ze niedlugo
            zostanie zlikwidowana ta placowka, modernizacja nic wiecej,
            wszystkie wieksze miasta beda obslugiwac urzedy, a rodzinnymi
            znajomosciami bym sie nie przejmowala, rodzinka cala nie zostanie
            przenisiona do innego urzedu, prota sprawa brak miejsc!!
    • Gość: on17 Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.cpe.marton.net.pl 23.10.07, 22:17
      hehe to jest logiczne chyba, jak Ty byś mial syna i bys mial
      możliwośc go wkręcic na dobry starz lub prace do swojej pracy, to
      wiadomo że byś tak samo uczynil jak teraz robia nasi urzędnicy to
      normalka!! zresztą to oni pierwsi wiedza ze jakaś osoba jest
      potrzeba na jakiś dzial..
      • Gość: Polka Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.centertel.pl 24.10.07, 00:49
        Kiedys pracowalam w US i nie jestem rodzina nikogo w urzedzie, ale
        faktycznie bylam jedna z niewielu.
        • Gość: sdr Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:50
          A ja pracuje w dużym mieście w Urzędzie Marszałkowskim i nie
          potrzebuje do tego znajomości ani Panka i rodziców na stanowiskach.
          • Gość: ja do on Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.cpe.marton.net.pl 24.10.07, 15:45
            • Gość: dzinks Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 17:39
              w BS też jest zwała pod tym względem - wykształcenie?? nieważne, może być i
              oceanografia - grunt to układ:) niedawno w kredytach zaczął pracować gostek co
              pieniądze liczył tylko w knajpie w anglii haha:)
              • Gość: tra Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.centertel.pl 24.10.07, 19:02
                100% prawda!
                • tealc_pl Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar 25.10.07, 09:32
                  niestety taka prawda.. ale moze faktycznie oni wygrywaja organizowane konkursy
                  (slyszal kots kiedys, badz widzial jakies ogloszenie o wolnym wakacie w US?).
                  Jesli nie to chyba nie jest to chyba jakos do konca zgodne z prawem.. W koncu to
                  "państwowa" fuszka..
                  • Gość: qzim Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.aria.pl 26.10.07, 10:12
                    ja tylko powiem o sytuacji jak miała miejsce jakiś czas temu. Moja
                    koleżanka podczas wakacji szukała pracy na 3 miesiace. Ponieważ jej
                    rodzice znali Panka no to udałą się do niego na kawę i dostałą pracę
                    na 3 miesiace (z opcją przedłużenia) na pol etatu za 800zł. Wówczas
                    (to było jakieś 3-4 lata temu) to byly spore pieniadze a bezrobocie
                    szalało na maksa. Wówczas nie zdawałem sobie z tego sprawy, ale
                    teraz widze jakie to beznadziejne i podłe. Tyle ludzi poszukuje
                    pracy, tyle kobiet ma dzieci i chciałyby je wychować w normalnych
                    warunkach, a tu p. Panek sobie zatrudnia po znajomosci osoby bez
                    żadnego doświadczenia...szkoda gadać. Za każdym razem jak wracam do
                    Chełmna to widze, że nic się nie zmienia. Na ulicach widze te same
                    osoby, ktore zawsze nei mialy pracy, a w urzedach tych wszystkich
                    ktorzy tam zawsze byli plus ich rodziny w postaci dzieci, synowych
                    itd. itp. W chełmnie brakuje kogoś kto by zmienił tę chorą
                    układankę. Może to brzmi zbyt jak hasło PISu (tfu), ale taka jest
                    prawda, ze w Chełmnie pod tym względem nic się nie zmieniło od wielu
                    lat...chciałbym kiedyś wrócić do Chełmna, ale widząc co się tam
                    dzieje jakoś nie mam ochoty...
                  • Gość: luśka Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.11.07, 20:28
                    to prawda, sama tam pracowałam. Tam pracuja sami znajomi Panka i
                    pani Warchoł!!!
              • Gość: hahahah Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 17:56
                no tak, żal ściska, a tak w woli doinformowania to ta przemiła
                osóbka po oceanografii skończyła też bankowość, a ten koleś z Anglii
                studiuje administrację, a ciekawe co Ty skończyłeś? może rachunek
                sumienia zacznij od siebie.........
                • Gość: dzinks Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 18:17
                  coś tam skończyłem i pracuję dlatego się śmieję z tego:) a ten koleś teraz zda?
                  po za pierwszym razem chyba nawet administrację polał na pierwszym roku:P
                  chełmińskie klimaty:)
                  • Gość: hahaah Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 18:49
                    no to może byś tak honor zwrócił jak miałeś odwagę bezpodstawnie
                    kogoś oceniać?pozdrawiam Cię serdecznie i życzę powodzenia
                    • Gość: dzinks Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 19:19
                      nie bardzo rozumiem - za co mam honor zwracać?:)
                      • Gość: hahahah Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:17
                        za to,że piszesz na kogoś nic o nim nie wiedząc...
                        trochę samokrytyki..proponuję....
                        • Gość: na marginesie Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 23:09
                          studiowanie administracji ma się nijak do pracy w banku - tam praktycznie nie ma
                          żadnych przedmiotów z tym związanych

a jeśli jest to jeszcze administracja na wyższej szkole zawodowej - czytaj
                          odpłatnej, prywatnej - to już w ogóle można nic nie robić
                          • Gość: znajoma Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 16:52
                            Z tego co wiem to ten gostek studiuje administracje na UMK i zdał I rok bez
                            problemow(, a nie jak kolega sugeruje)a czy tez stwierdza)
                            • Gość: ike Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 17:40
                              więc po co jechał do anglii - dali mu dziekankę na I roku na umk? no proszę
                              jednak się poprawiło:) a swoją drogą zaoczna administracja to ....yyyy no dobra
                              nie dokończę:P
    • Gość: PRACYK Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.cpe.marton.net.pl 25.10.07, 10:50
      CAŁA SODOMIA ZACZYNA SIĘ W URZĘDZIE PRACY , ZNAJDŻ SOBIE PRACĘ SAM A
      MY CIĘ NAMIEŻYMY I PRZYŚLEMY DECYZJE O WYKRESLENIU Z LISTY
      BEZROBOTNYCH , CHCESZ TEGO UNIKNĄĆ ? ZBIERAJ PODPISY W WYZNACZONYCH
      TERMINACH A STATUS BEZROBOTNEGO DO WIEKU EMERYTALNEGO !!! toć to
      wina systemu !!!! panie starosto w up nie ma miejsca dla tych ludzi!
      wszystkich zwolnić a sprawdzi pan jak są obrotni i szybko znajdą
      sobie nową pracę przecież mają wieloletnie doświadczenie w tym ...
      • Gość: ona Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: 80.51.140.* 25.10.07, 18:52
        a dokladnie wówczas na ich stanowiska przyszłaby młodsza kadra może
        mniej doświadczona ale wszystko da się nadrobić w przeciagu tygodnia
        i wówczas mogę sie założyć że nie byłoby takiego bałaganu, a napewno
        każdy załatwiłby to co ma do zrobienia szybciej przez co nie
        pozostawałoby zaległości
        • Gość: ? Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: 80.51.140.* 02.11.07, 01:19
          zrobisz laske komu trzeba i masz robote
    • Gość: anav Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.torun.mm.pl 05.11.07, 20:40
      urząd pracy w chełmnie jest żałosny ,praca tegoż urzędu itd. wstyd...
      • Gość: okej Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.07, 21:55
        wszyscy macie racje w Chełmnie posadki urzędnicze są po znajomości,
        tylko po co konkursy (tam gdzie są).
        Nie są ważne kwalifikacje, doświadczenie, stabilnośc zyciowa i
        zawodowa tylko nazwisko.
        I jeszcze jedno - PIS chciał to zmienić, a wszyscy zmienili PIS na
        PO, więc dalej tak będzie.
        • Gość: komentator Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 22:56
          jak PIS chciał to zmienić widać po tych urzędach, gdzie rządził - zobacz kto
          dostawał pracę w UW w Bydgoszczy w ostatnich dwóch latach - a też niby były konkursy
          więc o ich chciejstwie w tym zakresie nie zaciemniaj
          • Gość: gonzo do komentatora/agitatora IP: 89.122.137.* 04.12.07, 20:53
            mnie nie obchodzi kto dostaje, sa procedury i jesli sa dochowane tak
            dobrze na jak wysokim poziomie jest obslua w tym urzedzie to
            wszystko jest ok,
            ale ty komentator nie mozesz chyba zyc bez pisu, wysychasz jak
            roslina bez wody, albo jak swirus ktory nie ma swojego obiektu
            atakow, siedzisz i pierdzisz w stolek i piszesz takie bzdury ze ktos
            dostal niby po znajomosci prace w UW za 1000 na rękę, a skoro teraz
            bandyci od sawickiej przejeli wladze to moze znajda kogos na ten
            stolek ze swojej bandy, tylko ciekawe czy za ta kase, bo juz slychac
            ze chca podwyzszac wiec co to za bzdury o tanim panstwie niby byly,
            wnuk hitlerowca lata samolotem rejsowym a tutaj miliardy pojda i
            nawet sie nikt o tym nie zajaknie, a tak swoja droga to jestem
            ciekaw czy w ogole sie oplaci latanie rejsowymi (bo to tez nie za
            darmo przeciez) skoro rzadowe stoja w hangarach i niszczeja, tylko
            moze chodzi o to ze kaszub zbiera mile/punkty za przeloty dla
            rodziny, jestem ciekaw kto te bonusy zbiera?
            • Gość: komentator Re: do idioty - bo trudno cię inaczej nazwać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 21:33
              dyskutowanie z Tobą ubliża mojemu poziomowi intelektualnemu
              musiałbym położyć się na ziemi żeby Ci dorównać agitatorze PIS-owski

jak Pis robi to ok, jak inni to be

najlepiej nie zauważać tego co się dzieje we własnym gnieździe
              • Gość: gonzo do komentatora/agitatora IP: 89.122.137.* 05.12.07, 20:34
                i co agitatorze znowu obrazasz jak zwykly dresiarz, nitk ci nie kaze
                tutaj sie odzywac, zamilknij i nie pisz wiecej, i zacznij cos robic
                za nasze pieniadze a nie banialuki w necie pisac, bo i tobie
                nierobie sie do dupy dobiora
                • Gość: komentator Re: do agitatora Pisowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 21:38
                  o skleroza - zapominamy co się napisało. To przypomnijmy - "wiec pomysl
                  czasem, mimo że są to jak widać rzeczy wykraczające poza twoj
                  horyzont darmozjadzie jeden"
                  nie obrażające????

i nie zamilknę - bo podoba mi się jak 30-letni dorośli PISowcy kandydaci na
                  posłów i inne ważne stanowiska zamieszczają opinie na poziomie gimnazjalistów i
                  denerwują się jak je dezawuuję

nic nie muszę robić bo wasze państwowe pieniądze nie są moim źródłem dochodów -
                  to akurat ja płacę ciężkie podatki na diety takich politycznych darmozjadów jak wy
                • Gość: komentator Re: do komentatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 21:40
                  acha próbka nie obraźliwych stwierdzeń z twego postu powyżej

"le ty komentator nie mozesz chyba zyc bez pisu, wysychasz jak
                  roslina bez wody, albo jak swirus ktory nie ma swojego obiektu
                  atakow, siedzisz i pierdzisz w stolek i"

no faktycznie ... same pozytywne stwierdzenia... ha, ha, ha
    • Gość: PIK Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.cpe.marton.net.pl 05.12.07, 22:04
      niestety to prawda! prawdziwe i smutne! np. taka Sabina T. po
      terapii zajęciowej pracuje w US bo rodzice załatwilijej prace :(
      • Gość: synek Re: Kto dostaje prace w Chełmińskim Urzędzie Skar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 22:37
        za jeden z postow na tym watku na miejscu p.Panka wytoczylbym
        proces, chyba ze naprawde bylo jak tam ktos mowi - robota na kawie -
        Abstrahujac od tego - ktokolwiek trafi pod niego na pewno na tym nie
        straci - wymaga ale i uczy
        • Gość: gonzo do komentatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 10:16
          chyba znowu mnie z kims mylisz bo ja nie mam 30lat, nie kandydowalem tez, ale
          niewazne, jesli masz na kogos na mysli to napisz jego imie i nazwisko i bedzie
          wiadomo o kim mowisz,a ze napisalem ze piedzisz w stolek to nieporównywalne do
          wyzwisk od idiotów.
          A co do twoich podatków które pewnie ukrywasz i zaniżasz to nigdy z nich nie
          żyłem i nie mam zamiaru, wiec sie puknij w głowę zanim jakieś bzdury chamie
          napiszesz.
          Co pracy skarbówki to podtrzymuje moja wcześniejsza wypowiedz ze bardzo dobrze
          działa ten urząd"
          • Gość: do chama - gonza Re: do komentatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 18:49
            "A co do twoich podatków które pewnie ukrywasz i zaniżasz to nigdy z nich nie
            żyłem i nie mam zamiaru, wiec sie puknij w głowę zanim jakieś bzdury chamie
            napiszesz. "

Naucz się czytać teksty ze zrozumieniem, może twój PIS wyśle Cię na jakiś kurs
            dokształcający... bo piszesz tylko bzdury
            to z podatkami to jak rozumiem piszesz o sobie - możliwe że obracasz się tylko w
            kręgu takich osób
            • Gość: A! Re: do komentatora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 19:36
              O! znowu Gonzo! Jaki ten koleś jest wszechstronny! Każdym swoim wpisem sprawia,
              że dyskusja zaczyna się toczyć wokół Niego. Jakiś niedowartościowany chłopie
              jesteś, spełniaj się gdzieś,popilnuj dzieci sąsiadów, napisz coś do Czasu Chełmna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka