aniadzy 28.11.07, 20:48 szukam kobiet ktore rodzily w chelmnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Porod w Chelmnie IP: 80.51.140.* 29.11.07, 11:47 Ja rodzilam a co chodzi?Jeśli o opiekę to naprawdę na dobrym poziomie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnnie tylko Re: Porod w Chelmnie IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.07, 12:33 jezeli Twoja ciaża ma prawidłowy przebieg,bez żadnych zastrzeżen itd...to śmiało Chełmno,jednak jeżeli sa jakiekolwiek wątpliwości to odradzam.Ja osobiscie rodziłam w Chełmnie-nie narzekam,lecz mam znajomą,która ma do dziś problemy z dzieckiem-blad lekarzy,za długo ją przetrzymali,niedotlenienie itd...reszty można się domysleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościnnie tylko Re: Porod w Chelmnie IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.07, 12:36 dodam jeszcze ,ze tak naprawdę każda kobieta jest inna zarówno jak i jej ciąża,wiec tak naprawde trudno przewidzieć cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasisko Re: Porod w Chelmnie IP: 80.51.140.* 30.11.07, 11:23 Rodziłam w Chełmnie 2 razy i jestem bardzo zadowolona. Jedna uwaga (gdziekolwiek bedziesz rodzić) - słuchaj uważnie połoznej! Czasem wydaje się, że Jej polecenia są nie do wykonania, ale uwierz mi - kobieta duzo potrafi podczas porodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pacjentka Re: Porod w Chelmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 11:27 Nigdy i nikt mnie nie przekona do chełmińskiego szpitala. Odradzam najszczerzej i najmocniej, jak tylko potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadzy Re: Porod w Chelmnie 30.11.07, 16:22 Ja jestem z Grudziadza i rodzilam tam swoje pierwsze dziecko. Nie wspominam tego za dobrze, dlatego szukam jakiegos innego szpitala w obrebie Grudziądza. Slyszalam ze w Chelmnie jest ok ale teraz po waszych odpowiedziach mam metlik w glowie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzona w Chelmnie Re: Porod w Chelmnie IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.07, 16:53 Aniu,a może w Świeciu??? chyba godniejsze polecenia niż Chełmno,ale wybór należy do Ciebie....masz jeszcze Toruń,Bydgoszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Porod w Chelmnie IP: *.torun.mm.pl 05.12.07, 19:40 jeśli tylko rodzić to w Chełmży, mają specjalistyczny szpital, jeśli jest potrzeba to przy porodzie nie jest jeden lekarz ale i nawet 5, mają rygor do odwiedzin, fajna sprawa to sale, po porodzie każda mama lerzy ze swoim maluchem sama na sali.Ten szpital jest przyjazny matce, badania kontrolne kujawsko-pomo. wskazuja że to njalepszy szpital w województwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golka Re: Porod w Chelmnie IP: *.cpe.marton.net.pl 06.12.07, 10:20 dziecko powinno się rodzić tam gdzie było poczęte !chyba że połączysz z wczasami a to wtedy na majorkę ... poród to jak suknia ślubna raaaz i zapomnisz !wisi i co z tym zrobić po co tyle zachodu, tym rządzi natura ! chyba że podejżenie o powikłania wtedy? trzeba się zastanowić i wybrać optymalne rozwiązanie , radzę wam bądżcie aktywne seksualnie do końca , aktywnie zawodowo do końca , w miarę możliwości pracujcie fizycznie ,z dala od używek !!! papierochy , wóda ,prochy ,bo znam z doświwiadczenia iż, nie dbacie dziewczyny o swoje ciąże i o siebie ,a moment porodu przeżywacie jak ropuch grzmot ,życzę dobrych rozwiązań, w rozwiązywaniu problemów waszego rozwiązania ŚWIADEK SZEŚCIU PORODÓW WŁASNYCH DZIECI pa pa ... pitynki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listopadowa Re: Porod w Chelmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 09:58 Rodziłam tam w listopadzie. Naprawdę polecam - wiele daje przyjazna atmosfera jaką stwarza personel oddziału. POza tym, na oddziale średnio są 3 - 4 dzieciaczki (my przez pewien czas byliśmy nawet jako jedyni), co sprawia że pielęgniarki mają dużo czasu dla maluszków i mam, czego nie można powiedzieć o dużych szpitalach, gdzie rodzi się kilkanaście dzieci na dobę i pielegniarki nie są w stanie poświęcić ci wystarczającej ilości czasu. Tu przez tydzień mojego pobytu urodziły się 4 dzieciątka bodajże. Noworodkom serwowane jest z miejsca usg bioderek i badanie słuchu (owsiakowym sprzętem). Polecam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ Re: Porod w Chelmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 23:45 ja powiem tak ja stra....? pierwsze dziedzko i odradzam Odpowiedz Link Zgłoś