Dodaj do ulubionych

Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe

IP: 80.51.140.* 18.01.08, 22:51
jestem ksiedziem jednej z parafii. uważam że za nauke religii placa
nam za malo. Dostajemy wprawdzie wiecej niz przeciętny nauczyciel
ale my uczymy religii - najwazniejszego przedmiotu. Poczatkujacy
ksiądz ma tylko 2500 brutto na reke. czy nie uwazacie ze to skandal?
Kiedys rządziło SLD i nie mielismy nic, potem przyszła solidarnośc i
dala nam pensje i etaty, ale to niesprawiedliwe. To nic że w bibli
pisze ze za nauke wiary nie nalezy brac zaplaty i Chrystus tak
nauczal. Dzisiaj mamy potrzeby. Prosze uczniowie i grono
pedagogiczne poprzyjcie nasze rzadania ze mamy za malo!
Obserwuj wątek
    • Gość: .... Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 22:54
      to jakiś joke? :D
      • Gość: ... Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.08, 23:11
        biorąc pod uwagę ortografię to oczywiste, że to żart... wypowiedź
        ironiczna i chyba ma wywołać dyskusję... więc zobaczymy co będzie...
      • Gość: kto to pisal? Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.cpe.marton.net.pl 19.01.08, 13:42
        nie wierze,ze pisal to jakikolwiek ksiadz napewno tkos sie
        podszywa,zeby potem ludzie plotkowali,ze ksieza cha pieniedzy
        masakra ;/ duzo jak przegladam tych watkow tak jest zalozonych zeby
        komus dowalic,osmieszyc lub ktos za kogos zaklada ;/ skandal ;/
    • Gość: plus Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.gprs.plus.pl 18.01.08, 23:30
      Do gościa przedstawiajacego sie jako Ksiadz Pallotyn:
      Nie osądzaj innych po sobie.
      Nie ma takich naiwnych ksiezy, jak niski jest poziom twojej
      insynuacji - jak zalosnie probujesz wykrystalizowac to, co ci sie
      rai w twojej biednej glowie.
      Pewnie jestes tylko yntelygentym frustatem z niezrealizowanymi
      ambicjami.
      • Gość: Oli-f-ka Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 19.01.08, 10:51
        Fakt...potrzeby.maja.duze...Nie.starcza.na.utrzymanie.kochanek.i.dzie
        ci...
        • Gość: SFINKS Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 19.01.08, 11:40
          Wczoraj byl strajk nauczycieli w wawie ze za malo zarabiaja, nie
          wiem czy strajkowali takze ksieza? Moze ktos wie? Panowie ksiezowie
          a wy uwazacie ze zarabiacie za malo, w sam raz, a moze za duzo??? W
          koncu zarabiacie w szkole od niedawna bo od 1998 roku. Oczekuje
          odpowiedzi! Bo ja prawde mowiac wolalbym abym za te wasze etaty dac
          prace zwyklym ludziom. Tak zeby nie musieli jezdzic za chlebem do
          UK. A moze kosztem waszych pensji dac podwyzki nauczycielom? Co wy
          na to? A tak w ogole to nie wstyd wam brac kase za nauke religii w
          szkole?? Przeciez wy powinniscie robic to za darmo! No nie mam racji?
          • Gość: radek Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 11:44
            DO SFINKS: Pewnie że nie masz racji~!
            • Gość: Ksiądz Tomasz Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 19.01.08, 14:38
              Drodzy Parafianie! My dostajemy za naukę religii marne groszę! Ja na
              przykład mam etaty w trzech szkołach i wyrabiam na miesiąc ok 3500
              brutto! Przecież za to niewyżyję! Dla przykładu mój kolega, który
              jest kapelanem ma 8 tys. brutto i dostał 30 tys. odprawy! Dlaczego
              ja mam być pokrzywdzony! Też chcę tyle zarabiać!
              • Gość: Gosc Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 15:41
                Dobre dobre moze mazy sie limuzna jak rydzykowi wg mnie powinniescie nic nie zarabiac jak sam napisales za nauke religii nie powinno sie pobierac pieniedzy piszcie i mowcie dalej o kasie a wszyscy sie od was odwroca jak brakuje pieniedzy to idz do normalnej pracy i zobaczymy jak dostaniesz 800 zl na reke i wtedy mozesz marudzic na malo pieniedzy czy z tego wyzyjesz choc watpie przy waszych potrzebach to i 8000 tys by nie starczylo ja bym te etaty wam zabral ale to moje zdanie
                • Gość: Czarny Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 19.01.08, 16:29
                  Jestem księdzem w jednym z chelminskich gimnazjów. Zarabiamy marne
                  grosze a powinniśmy dużo dużo więcej. Teraz czekam na trzynaskę bo
                  też nam się należy! Na święta dawali talony, Ci co mają dzieci
                  dostali po 700 zł, a my tylko 500 zł! A przecież nam też się należy!
                  Na szczęscie większość nauczycieli nas popiera i są bardzo mili,
                  czasami aż wchodzą nam ... no nie powiem gdzie...
                  • Gość: ... Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.08, 17:33
                    zwała, jedna osoba pisząca posty jako ksiądz a dyskusja jakby nie
                    wiem co heh... trochę rozwagi :)
                    • Gość: radek Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 18:02
                      dla mniej kumatych!!!: wszyscy ktorzy sie wypowiadaja robia
                      sobie "jaja"...
                      • Gość: always Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 19.01.08, 18:09
                        jedyną prawdą jest tylko to, że klechy rzeczywiście w szkołach sporo
                        zarabiają
                        • Gość: luka Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 20.01.08, 10:46
                          To księża biorą kasę za naukę religii??????????? Nie wierzę!!!!!!!!
                          • Gość: pallotti Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.net-partner.pl 20.01.08, 20:39
                            dawniej jak brakowało tematu, to mówił się o pogodzie. A dzisiaj o
                            księdzu...bo nie będzie protestował, dyskutował, a my chociaż na
                            chwile poczujemy się wygodniej ze swoim karykaturalnym sumieniem.
                            Znam księży, którzy są super pedagogamii znają się na życiu. A może
                            od dziś się umówmy, że nikt nie będzie brał pensji za swoją pracę.
                            Pracujmy charytatywnie: nauczyciele, lekarze, księża itp. itd. etc.
                            Nie spotkałem nigdy biednego nauczyciela, czy lekarza - ale ubogiego
                            księdza już spotkałem.
                            • Gość: eng Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 20.01.08, 21:45
                              Jest tylko jeden mały problem, ksiądz nie ma pracować tylko ...
                              głosić Słowo Boże, a branie za to kasy to podobno grzech...
                              • Gość: BOGATY NAUCZYCIEL Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 20.01.08, 21:51
                                Domyślam się że „Pallotti” to któryś z księżulków. Trudno mi Ciebie
                                nie obrazić brakuje słów. Ja znam wielu nauczycieli – dziadów, bo
                                zarabiają około 1000 zł. Cynizm kleru nie zna już granic.
                                Rozpanoszyliście się w tym kraju. Nie dajecie ludzim normalnie żyć a
                                my bidujemy Waszym kosztem. Część o tym wie, inni się dowiadują. Ale
                                kiedyś ten ciemny naród przejrzy na oczy... A teraz chodzi tylko o
                                informację. Niech ludzie wiedzą ile za głoszenie Słowa Bożego
                                bierzecie szmalcu, bo część niedowierza...
                                No i jeszcze mała różnica. Nauczyciele i lekarze mają rodziny...
                                • Gość: pallotti Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.net-partner.pl 20.01.08, 22:22
                                  twoja wypowiedź bogaty nauczycielu jest bardziej cyniczna niż moja.
                                  wybierz się do psychologa za darmo. a księżom daj spokój. zajmij się
                                  wreszcie sobą i rodziną. I nie zapraszaj księdza na swój pogrzeb.
                                  pogrzeb sie sam, bo księżulo oskubie cię z kasy. Teraz moje słowa są
                                  cyniczne, ale mnie też przecież wolno, bo wolność słowa wymyślono.
                                  Nie dawaj czasem twoich bogactw na kościół - "uboga wdowa wrzuciła
                                  najwięcej 2 grosze czy jakoś tak!
    • Gość: polak Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.gprs.plus.pl 20.01.08, 23:14
      jak za mało zarabiacie klechy to wypad do angli na budowę lub na zmywak
      zobaczymy na ile was stać a nie głosić słowo boże i czekać na kopertę
      darmozjady!!!!!!
    • Gość: dsd Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 21.01.08, 07:50
      ja tez
      • Gość: kat. Re: KK tak ale bez Rydzyka i popierających go d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 16:37
        Dopóki kościół katolicki będzie tolerował p.Rydzyka nie powinien
        dostać od katolików obrażanych przez toruńską sektę w żadnej formie
        ani jednej złotówki.

• Gość: czarny Re: KK tak ale bez Rydzyka i popierających go IP: 80.51.140.* 21.01.08, 19:26
          Bardzo mądre słowa kat!!! I jedno stwierdzenie do księdza Pallotti.
          Co ma piernik to wiatraka? Co ma pogrzeb do brania kasy za naukę
          religii? Jesteście takimi samymi materalistami co większość
          społeczeństwa. Jak możecie porównywać głoszenie wiary do zawodu
          psychologa czy jakiegokolwiek innego? Do cholery, w innych
          wyznaniach mogą robić to za darmo a Wy musicie brać za to kasę???
          Wstyd!!!
        • Gość: czarny Re: KK tak ale bez Rydzyka i popierających go IP: 80.51.140.* 21.01.08, 20:39
          Bardzo mądre słowa kat!!! I jedno stwierdzenie do księdza Pallotti.
          Co ma piernik to wiatraka? Co ma pogrzeb do brania kasy za naukę
          religii? Jesteście takimi samymi materalistami co większość
          społeczeństwa. Jak możecie porównywać głoszenie wiary do zawodu
          psychologa czy jakiegokolwiek innego? Do cholery, w innych
          wyznaniach mogą robić to za darmo a Wy musicie brać za to kasę???
          Wstyd!!!
          • Gość: salmonella Re: KK tak ale bez Rydzyka i popierających go IP: 80.51.140.* 21.01.08, 22:38
            co za bzudrna dyskusja! przeciez Ksieza nie biora pieniedzy za nauke
            religii!!! Kto wypisuje to takie bzdury!!! Czego to ludzie nie
            wymysla! A to ze ludzie daja na tacę to inna sprawa. Przecież kiedyś
            religia byla w kosciele i wtedy nie brali kasy to dlaczego niby
            teraz mieliby brac??? Dajcie im spokój!!!
            • Gość: Radek:) "Żenuła:)" IP: 80.51.140.* 22.01.08, 01:19
              Proponuje zając się nauką, ponieważ niepotrzebne dyskusje na takie
              tematy, na poziomie Szalejących Gimnazjalistów i Licealistów
              doprowadzają do tego że chełminskie forum staję się
              czymś ”żenuła:)”- chodź juz tym jest... powiedzcie mi po co pisać
              tematy, które nie maja najmniejszego senu i nie macie o nich pojęcia
              i tylko wprowadzają do słownego niepokuj...Zastanówcie się moi drodzy
              • Gość: feniks Re: "Żenuła:)" IP: 80.51.140.* 22.01.08, 20:17
                Uwaga! Radek to kolejny ksiądz! Jakim prawem możesz oceniać czy
                dyskusuje są potrzebne czy nie? To sporządź katolog, że na ten temat
                warto biadolić a na ten nie. A może przejdź do merytoryki? Drodzy
                księża, a może ktoś z Was odda kasę zarobioną w szkole na jakieś
                charytatywne cele, np. schronisko dla zwierząt? A może odgórnie taka
                decyzja będzie co???
                • Gość: farsa Re: "Żenuła:)" IP: 80.51.140.* 22.01.08, 20:24
                  dochodzę do jednego wniosku przy tej dyskusji, ze mamy chorych
                  nauczycieli w tym kraju, jakis ksiadz ich obraza ze sa bogaci a tu
                  cisza, zaden madry sie nie odzywa. Ale nasi nauczycuiele tacy sa jak
                  ktos pluje to mowia ze deszcz pada,,,
                  • Gość: Radek:) Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 14:05
                    Nie jestem księdzem poprostu realnie spoglądam na to wszystko i na
                    wasze wypowiedzi, są to niewielkie kwoty wynagrodzenia, ponieważ
                    żadna szkoła państwowa nieda wielkich pieniedzy za kilka godzin w
                    tygodniu, pomyślcie zanim coś napiszecie, jedynym wyjatkiem są
                    szkoły prywatne które utrzymują nauczycieli z czesnego które płacą
                    rodzice by ich dzieci mogły sie uczyć tak zwanych prestizowych
                    szkołach,

Czekam na ripostę:)...
                    • Gość: ? Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 16:42
                      Kurde, panie Radek, daj pan spokój. To są takie same kwoty jak
                      pozostałych nauczycieli, a to że zarobko w szkole są do d... wszyscy
                      wiedzą, ale co to ma do sprawy, że księża zarabiają???
                      • Gość: Radek:) Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 18:14
                        Bo księża uczący w szkole są to tacy sami nauczyciele jak od języka
                        polskiego, czy też matematyki...poprostu uczą przedmiotu o nazwie
                        Religia lub Etyka, także oczywiście mogą uczyć ich tego katecheci.
                        To są tylko ludzie,a osadzanie zostaw Temu z Góry.
                        • Gość: fan Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 19:23
                          Ale mądra wypowiedź panie Radek. odkryłeś amerykę z tym że klechą
                          trzeba płacic jakże z tym że religia to taki sam przedmiot. Ale
                          religia to nie jest taki sam przedmiot co matematyka etc, bo po
                          pierwsze nie jest obowiązkowy... Ja uważame ze naszego państwa nie
                          stać na płacenie za naukę religi. Skoro do 1998 roku robili to za
                          darmo to mogli to robic nadal. Ale nie. Oni lubią kase...
                          • Gość: :) Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 22:04
                            Ja powiedziałeś od roku 98 zostało to wszystko uregulowane prawnie i
                            uznane jako przedmiot nieobowiązkowy, zasady zatrudniania katechety,
                            księdza, zakonnicy jest takie same jak byśmy zatrudnili nauczyciela
                            matematyki, to własnie nasze państwo doprowadziało do tego by stał
                            się to przedmiot nauczania w szkole i etat taki sam jak każdego
                            nauczyciela - widocznie było ich na to stać.Uparłeś się na
                            nauczyciela religii jako księdza, a są też katecheci i czy uważasz
                            że oni też powinni robić to za darmo,Zapamiętaj że "Jest Ksiądz i
                            jest Ksiądz" zastanów się może obrażasz uczucia duchownego który
                            dostaje te kilka groszy i oddaje komuś ponieważ ktoś jest w
                            potrzebie, nie możesz ocenić wszystkich jednakowo jak mówiłem a może
                            oddają to na szczytny cel, rozliczy go Ten z Góry za to co zrobił
                            czy nie zrobił nie ty !!!!!
                            • Gość: ends Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 22:18
                              Ja już postanowilem, wyprowadzam się z tego katostanu. Skoro ten
                              durny naród w którym większośc zarabia marne grosze toleruje to, że
                              na klechów wydaje się miliony to ok. Śmiać mi się tylko z Was chce.
                              W biblii jak BYK jest napisane, ze za nauke religii nie należy
                              pobierać żadnego wynagrodzenia, ale w Polsce kler jest tak pazerny
                              że szok. Przecież najuczciwyszym rozwiązaniem byłoby, gdyby Ci co
                              uczęszczając na religię sami za to płacili. Wtedy niech te barany
                              płacą nawet 100 zł od osoby za lekcję, ale nieuczciwe jest to ze ze
                              wspólnego budżetu panstwa finansuje się tych bogaczy.
                              • Gość: hm... Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 22:50
                                "Ja już postanowilem, wyprowadzam się z tego katostanu. Skoro ten
                                durny naród w którym większośc zarabia marne grosze toleruje to, że
                                na klechów wydaje się miliony to ok. Śmiać mi się tylko z Was chce."

Zastanawiam się i czytam co ty mówisz, aż mi wstyd za Ciebie -
                                pomyśl co powiedziałeś własnie o sobie o Twoich rodzicach o mnie to
                                właśnie my tworzymy ten durny naród i my się na to godzimy
                                wybierając sejm senat prezydenta najlepiej ucieć z karju i mieszkać
                                w innym jak najniższa warstwa społeczna popychana przez np
                                brytyjskich właścicieli ale powiem ci że tam trzeba płacić podatki
                                na kościół jeżeli chcesz być katolikiem wiec też bedziesz miał
                                pretensje
                                • Gość: ends Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 23:20
                                  A kto powiedział że ja jestem katolikiem? Człowieku zastanów się co
                                  Ty piszesz? Dziwię się tylko że kwestie wiary i sakrym sprowadzasz
                                  do zwykłego materializmu. Że nauczyciela religi porównujesz do
                                  nauczyciela religi. Że nawet nie wiesz jaka była idea wprowadzenia
                                  religi do szkół w 1989 roku. Że kościół katolicki w 1989 roku kiedy
                                  dostał od państwa przyzwolenie na nauke religi w szkole zobowiązał
                                  się że nie wezmie za to kasy. Dopiero prawie dziesięć lat później
                                  kiedy władzę objęła AWS rzucił się na tę kasę. Wtedy klechy w
                                  szkołach zaczęli zarabiac tak jak nauczyciele (kosztem m.in. ich
                                  podwyżek), w wojsku i policji wprowadzono wysoko opłacanaych
                                  kapelanów i tym podobne. Człowieku, przecież to jest nienormalne i
                                  nigdzie poza Iranem niespotykane na świecie. Na pewno to niemoralne.
                                  Kler i tak jest finansowany z państwa. Oprócz tego, że księża
                                  dostają za naukę religii (a w 89 zobowiązali się robić to za friko)
                                  dostają inne subwencje. Ale ten ciemny naród tego nie widzi. Myslę
                                  że 100 lat nam potrzeba a znormalniejemy i pójdziemy z postępem...
                                  • Gość: Ks Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 23:25
                                    Do Radek: popieram Twe poglądy, bronisz Nas i patrzysz na to
                                    racjonalnie, ale proszę, nie czyń z posługi kapłańskiej zawodu... To
                                    nie jest na miejscu...
                                    • Gość: Biolog Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 23.01.08, 23:30
                                      Jestem nauczycielem bologii. Mam na utrzymaniu rodzinę. Prosze nie
                                      porównywać mnie z żadnym księdzem. Każdy inny nauczyciel ma
                                      wychowawstwo. Księża uczący w szkołach nie dość że nie mają tego
                                      obowiązku to są traktowani ulgowo. Nie wnikam czy powinni zarabiać
                                      czy nie. Napewno jednak nie można ich porównywać z nauczycielami
                                      innych przedmiotów.
                                      • Gość: astronom Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: *.net-partner.pl 24.01.08, 00:02
                                        przepraszam Ciebie Biolog& pogubiły mi się wątki@ najpierw było o
                                        penjsjach księży , a teraz o jakimś wcieleniu?! ksiądz pochodzi z
                                        rodziny biologa, kolejarza i krawcowej, i rolnika, i jeszcze
                                        listonosza. Księża nie są traktowani ulgowo - oni są traktowanui jak
                                        nieproszeni goście. ksiądz jest dla mnie AUTORYTETEM> AMEN.
                                        • Gość: :) Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: 80.51.140.* 24.01.08, 10:55
                                          uważam, że X jak i nauczyciel biologi to jest taki sam człowiek,
                                          kształci się w określonym kierunku by nauczać, ty nauczasz biologi
                                          on naucza o bogu, ale popatrz sam powiedziałeś że nie muszą
                                          przyjmować wychowawstwa ale popatrz są to dodatkowe pieniądze i nie
                                          daża do tego by je mieć chodz niewielkie ale zawsze pieniądze, czy
                                          ty myślisz ze X niechciał by mieć stadka małych do wyprostowania i
                                          ukierunkowania uczniów, napewno jest to jego celem...To niech
                                          wszyscy wypiszą się z lekcji Religi wtedy nauczyciel religi bedzie
                                          nie potrzebny, i będziecie mogli swoje pociechy puszczać do
                                          kościoła, Jestem osobą której nie zalezy na pieniądzach ponieważ one
                                          właśnie prożniają jak w tym momencie, niema juz prawdziwej miłości
                                          tylko na spotkaniach rodzinnych obrabianie kto ile ma kto co kupił
                                          jest tak wielka pogoń za kasą że aż wstyd za grosza ludzie dadzą
                                          sobie dupe ogolić za funta zrobili by wszystko co realne lub nie
                                          relane, tych pieniędzy itak nie dostaniecie od skarbu państwa więc
                                          po co ta kłutnia, jak komuś trafiła się szansa by otrzymywać
                                          pieniadze fajnie, zawsze da to dodatkowy popis w swoich
                                          uczynkach....Ja na ten temat już kończe dyskusje...

I pozdrawiam
                                      • Gość: WIELKA ŚCIEMA Re: Ja i ksiądz w którym wcieleniu? IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.08, 23:36
                                        Niewiem czy zauważyliście ale koleś który zapodał ten temat chce
                                        wywołać jakąś dyskusje na temat zarobków księży i ogólnie podając
                                        sie za jakieś osoby typu KSIĄDZ PALLOTYN KSIĄDZ TOMASZ LUKA ENG
                                        CZARNY itd itd popatrzcie tylko na numer koło jego nicka jest ten
                                        sam chce wywolać jakiś spór konwersując miedzy sobą sprytne ale ci
                                        nie poszło bo ktoś to zauważył hehe nawet nie wiadomo co mialo to na
                                        celu mogłeś zapodać normalny temat a i propo sam twój tytuł"ja i
                                        ksiądz w którym wcieleniu" mówi sam za siebie hehe
    • Gość: bruuum Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 17:44
      Głupota nie zna granic... Kto to napisał.... Chociaż w sumie bardziej mnie
      ciekawi KTO W TO UWIERZYŁ?????????? Co do księży: jak jest, każdy widzi ale
      myślę że nie powinno się zamieszczać takich fake-ów tutaj...
      • Gość: /// Re: Uważamy że pensje ksieży w szkole są za małe IP: 80.51.140.* 16.02.08, 18:59
        Jest takie powiedzenie "czemus biedny bos głupi, czemus głupi bos
        biedny". jak ulal pasuje do polskiej ciemnoty. Nie dośc ze polowa
        Polakow to biedaki to jeszcze godza sie zeby z ich podatkow
        utrzymywac klechow. Glupota w tym wypadku nie zna granic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka