31.08.13, 10:49
Watykańskiej mafii na pewno się to nie podoba - a z mafią nie ma żartów.
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Cool 31.08.13, 11:20
      Nie uzywaj slow, jakich nie rozumiesz.

P.S. Nie mam na mysli slowa "cool".
      • ja.nusz Re: Cool 31.08.13, 12:46
        maria421 napisała:

> Nie uzywaj slow, jakich nie rozumiesz.
        >
        > P.S. Nie mam na mysli slowa "cool".

Po pierwsze primo zarzut powinien brzemieć:

"Nie uzywaj proszę slow, których nie rozumiesz".

Po drugie primo - jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości o istnieniu mafiopodobnych struktur w Watykanie, to ja Ci nie jestem w stanie pomóc.
        • maria421 Re: Cool 31.08.13, 13:04
          ja.nusz napisał:

> Po pierwsze primo zarzut powinien brzemieć:
          >
          > "Nie uzywaj proszę slow,

ale ja wcale nie prosze...

których nie rozumiesz".

uzylam liczby mnogiej wiec "jakich" jest OK.

> Po drugie primo - jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości o istnieniu mafiopodobny
          > ch struktur w Watykanie, to ja Ci nie jestem w stanie pomóc.

Gdybys Ty mial konkretne wiadomosci na ten temat, to bys w ten sposob nie odpowiadal.
          Ale Ty naczytales sie w komentarzach pod artykulami GW o "mafii watykanskiej" (ktora wg. komentatorow rzadzi tez Polska) i bezmyslnie powtarzasz.
          • ja.nusz Re: Cool 31.08.13, 13:20
            maria421 napisała:

> ale ja wcale nie prosze...

Używanie słowa "proszę" nie jest obowiązkiem - to kwestia zupełnie inna.
            Nie wstyd Ci, że akurat taki cham jak ja, zwraca Ci na to uwagę?

> uzylam liczby mnogiej wiec "jakich" jest OK.

Bzdura - "setzen sechs"!!

> Gdybys Ty mial konkretne wiadomosci na ten temat, to bys w ten sposob nie odpow
            > iadal.
            > Ale Ty naczytales sie w komentarzach pod artykulami GW o "mafii watykanskiej" (
            > ktora wg. komentatorow rzadzi tez Polska) i bezmyslnie powtarzasz.

Komentarzy wprawdzie nie czytałem, ale co to ma do rzeczy - a o machlojkach finansowych w Watykanie też nie słyszałaś? Może dzwony z kościołów zagłuszały, czy zapomniałaś zdjąć klapy z oczu?
            • maria421 Re: Cool 31.08.13, 14:33
              ja.nusz napisał:

> Używanie słowa "proszę" nie jest obowiązkiem - to kwestia zupełnie inna.
              > Nie wstyd Ci, że akurat taki cham jak ja, zwraca Ci na to uwagę?

Kiedy prosze, uzywam slowa "prosze".
              Kiedy nie prosze, nie uzywam slowa "prosze".
              Jasne?

> Bzdura - "setzen sechs"!!

Udowodnij.

> Komentarzy wprawdzie nie czytałem, ale co to ma do rzeczy - a o machlojkach fin
              > ansowych w Watykanie też nie słyszałaś?

Skarbie, nie wystarczy robic machlojki finansowe zeby byc mafioso.

> Może dzwony z kościołów zagłuszały, czy
              > zapomniałaś zdjąć klapy z oczu?

Janusz, dlaczego sie uparles zeby mi udowodnic ze nie masz za grosz polotu? :)
              • ja.nusz Re: Cool 31.08.13, 15:02
                maria421 napisała:

> Kiedy prosze, uzywam slowa "prosze".
                > Kiedy nie prosze, nie uzywam slowa "prosze".
                > Jasne?

Jasne było od początku, napisałem Ci przecież, że nie ma obowiązku.

> Udowodnij.

Oczywistej oczywistości nie trzeba udowawdniać.

> Skarbie, nie wystarczy robic machlojki finansowe zeby byc mafioso.

Nie nazwałem nikogo mafioso - wspomniałem jedynie o strukturach mafiopodobnych w Watykanie, a te są niezaprzeczalne.
                Nie oskarżam nikogo o zabójstwa w stylu Cosa Nostra - w Watykanie istnieje mafia gospodarcza - myślę, że oni wszyscy regularnie spowiadają się, dlatego właściwie problemu nie ma....

> Janusz, dlaczego sie uparles zeby mi udowodnic ze nie masz za grosz polotu? :)

A w Ameryce murzynów biją.

• maria421 Re: Cool 31.08.13, 15:04
                  No to w koncu w Watykanie istnieja "struktury mafiopodobne" czy tez "mafia gospodarcza"?

• ja.nusz Re: Cool 01.09.13, 17:06
                    maria421 napisała:

> No to w koncu w Watykanie istnieja "struktury mafiopodobne" czy tez "mafia gosp
                    > odarcza"?

Powiedz mi proszę jaka to różnica.
                    Czy nie jest wystarczającym ten smutny fakt, że w Watykanie, który powinien świecić przykładem chrześcijańskich cnót, w ogóle są jakiś śmierdzące sprawy?
                    • maria421 Re: Cool 01.09.13, 18:13
                      ja.nusz napisał:

> Powiedz mi proszę jaka to różnica.

Ty mi powiedz, bo to Ty uzyles tych okreslen.

> Czy nie jest wystarczającym ten smutny fakt, że w Watykanie, który powinien świ
                      > ecić przykładem chrześcijańskich cnót, w ogóle są jakiś śmierdzące sprawy?

Nie zmieniaj tematu, wyjasnij mi to, o co prosilam.
                      • ja.nusz Re: Cool 01.09.13, 18:36
                        maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                        >
                        > > Powiedz mi proszę jaka to różnica.
                        >
                        > Ty mi powiedz, bo to Ty uzyles tych okreslen.
                        >
                        > > Czy nie jest wystarczającym ten smutny fakt, że w Watykanie, który powini
                        > en świ
                        > > ecić przykładem chrześcijańskich cnót, w ogóle są jakiś śmierdzące sprawy
                        > ?
                        >
                        > Nie zmieniaj tematu, wyjasnij mi to, o co prosilam.

Nie użyłaś słowa "proszę" więc nie prosiłaś.;)
                        Pomimo tego spróbuję Ci to wytłumaczyć na następującym przykładzie:

Jakieś 15 lat temu odwiedził nas w firmie pewien rosyjski profesor, który miał jakiś kontrakt na uniwersytecie w Hamburgu. Chciał sobie dorobić i powiedział nam, że ma bardzo dobre kontakty w kręgach rządowych w Moskwie. Dodał jeszcze, że w Rosji to trzeba trzymać albo z rządzącymi albo z mafią.
                        Kolega zapytał go grzecznie gdzie jest różnica - profesor obraził się i na tym rozmowy zakończyły się.
                        Jeżeli uważasz,że Watykan jest jednak uosobieniem wszelkich cnót, to nie ma co dalej dyskutować.

A tematu ani przez sekundę nie zmieniałem - cały czas chodzi o przestępcze układy w Państwie Kościelnym.
                        Jedyne co pozostało, to modlić się za tych, którzy zboczyli z drogi wyznaczonej przez Pana.......
                        Przyłączysz się do modlitwy, czy już ich rozgrzeszyłać?
                        • maria421 Re: Cool 01.09.13, 19:27
                          ja.nusz napisał:

> Nie użyłaś słowa "proszę" więc nie prosiłaś.;)
                          > Pomimo tego spróbuję Ci to wytłumaczyć na następującym przykładzie:
                          >
                          > Jakieś 15 lat temu odwiedził nas w firmie pewien rosyjski profesor, który miał
                          > jakiś kontrakt na uniwersytecie w Hamburgu. Chciał sobie dorobić i powiedział n
                          > am, że ma bardzo dobre kontakty w kręgach rządowych w Moskwie. Dodał jeszcze,
                          > że w Rosji to trzeba trzymać albo z rządzącymi albo z mafią.
                          > Kolega zapytał go grzecznie gdzie jest różnica - profesor obraził się i na tym
                          > rozmowy zakończyły się.

Prosilam o rzeczowe wyjasnienie, nie o anegdote.

> Jeżeli uważasz,że Watykan jest jednak uosobieniem wszelkich cnót, to nie ma co
                          > dalej dyskutować.

Nigdzie nie napisalam ze uwazam Watykan za uosobienie wszystkich cnot.

> A tematu ani przez sekundę nie zmieniałem - cały czas chodzi o przestępcze ukła
                          > dy w Państwie Kościelnym.

Konkrety prosze.

> Jedyne co pozostało, to modlić się za tych, którzy zboczyli z drogi wyznaczonej
                          > przez Pana.......
                          > Przyłączysz się do modlitwy, czy już ich rozgrzeszyłać?

Bla bla bla....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka