ja.nusz 31.08.13, 10:49 Watykańskiej mafii na pewno się to nie podoba - a z mafią nie ma żartów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Cool 31.08.13, 11:20 Nie uzywaj slow, jakich nie rozumiesz. P.S. Nie mam na mysli slowa "cool". Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Cool 31.08.13, 12:46 maria421 napisała: > Nie uzywaj slow, jakich nie rozumiesz. > > P.S. Nie mam na mysli slowa "cool". Po pierwsze primo zarzut powinien brzemieć: "Nie uzywaj proszę slow, których nie rozumiesz". Po drugie primo - jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości o istnieniu mafiopodobnych struktur w Watykanie, to ja Ci nie jestem w stanie pomóc. Odpowiedz Link
maria421 Re: Cool 31.08.13, 13:04 ja.nusz napisał: > Po pierwsze primo zarzut powinien brzemieć: > > "Nie uzywaj proszę slow, ale ja wcale nie prosze... których nie rozumiesz". uzylam liczby mnogiej wiec "jakich" jest OK. > Po drugie primo - jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości o istnieniu mafiopodobny > ch struktur w Watykanie, to ja Ci nie jestem w stanie pomóc. Gdybys Ty mial konkretne wiadomosci na ten temat, to bys w ten sposob nie odpowiadal. Ale Ty naczytales sie w komentarzach pod artykulami GW o "mafii watykanskiej" (ktora wg. komentatorow rzadzi tez Polska) i bezmyslnie powtarzasz. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Cool 31.08.13, 13:20 maria421 napisała: > ale ja wcale nie prosze... Używanie słowa "proszę" nie jest obowiązkiem - to kwestia zupełnie inna. Nie wstyd Ci, że akurat taki cham jak ja, zwraca Ci na to uwagę? > uzylam liczby mnogiej wiec "jakich" jest OK. Bzdura - "setzen sechs"!! > Gdybys Ty mial konkretne wiadomosci na ten temat, to bys w ten sposob nie odpow > iadal. > Ale Ty naczytales sie w komentarzach pod artykulami GW o "mafii watykanskiej" ( > ktora wg. komentatorow rzadzi tez Polska) i bezmyslnie powtarzasz. Komentarzy wprawdzie nie czytałem, ale co to ma do rzeczy - a o machlojkach finansowych w Watykanie też nie słyszałaś? Może dzwony z kościołów zagłuszały, czy zapomniałaś zdjąć klapy z oczu? Odpowiedz Link
maria421 Re: Cool 31.08.13, 14:33 ja.nusz napisał: > Używanie słowa "proszę" nie jest obowiązkiem - to kwestia zupełnie inna. > Nie wstyd Ci, że akurat taki cham jak ja, zwraca Ci na to uwagę? Kiedy prosze, uzywam slowa "prosze". Kiedy nie prosze, nie uzywam slowa "prosze". Jasne? > Bzdura - "setzen sechs"!! Udowodnij. > Komentarzy wprawdzie nie czytałem, ale co to ma do rzeczy - a o machlojkach fin > ansowych w Watykanie też nie słyszałaś? Skarbie, nie wystarczy robic machlojki finansowe zeby byc mafioso. > Może dzwony z kościołów zagłuszały, czy > zapomniałaś zdjąć klapy z oczu? Janusz, dlaczego sie uparles zeby mi udowodnic ze nie masz za grosz polotu? :) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Cool 31.08.13, 15:02 maria421 napisała: > Kiedy prosze, uzywam slowa "prosze". > Kiedy nie prosze, nie uzywam slowa "prosze". > Jasne? Jasne było od początku, napisałem Ci przecież, że nie ma obowiązku. > Udowodnij. Oczywistej oczywistości nie trzeba udowawdniać. > Skarbie, nie wystarczy robic machlojki finansowe zeby byc mafioso. Nie nazwałem nikogo mafioso - wspomniałem jedynie o strukturach mafiopodobnych w Watykanie, a te są niezaprzeczalne. Nie oskarżam nikogo o zabójstwa w stylu Cosa Nostra - w Watykanie istnieje mafia gospodarcza - myślę, że oni wszyscy regularnie spowiadają się, dlatego właściwie problemu nie ma.... > Janusz, dlaczego sie uparles zeby mi udowodnic ze nie masz za grosz polotu? :) A w Ameryce murzynów biją. Odpowiedz Link
maria421 Re: Cool 31.08.13, 15:04 No to w koncu w Watykanie istnieja "struktury mafiopodobne" czy tez "mafia gospodarcza"? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Cool 01.09.13, 17:06 maria421 napisała: > No to w koncu w Watykanie istnieja "struktury mafiopodobne" czy tez "mafia gosp > odarcza"? Powiedz mi proszę jaka to różnica. Czy nie jest wystarczającym ten smutny fakt, że w Watykanie, który powinien świecić przykładem chrześcijańskich cnót, w ogóle są jakiś śmierdzące sprawy? Odpowiedz Link
maria421 Re: Cool 01.09.13, 18:13 ja.nusz napisał: > Powiedz mi proszę jaka to różnica. Ty mi powiedz, bo to Ty uzyles tych okreslen. > Czy nie jest wystarczającym ten smutny fakt, że w Watykanie, który powinien świ > ecić przykładem chrześcijańskich cnót, w ogóle są jakiś śmierdzące sprawy? Nie zmieniaj tematu, wyjasnij mi to, o co prosilam. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Cool 01.09.13, 18:36 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > Powiedz mi proszę jaka to różnica. > > Ty mi powiedz, bo to Ty uzyles tych okreslen. > > > Czy nie jest wystarczającym ten smutny fakt, że w Watykanie, który powini > en świ > > ecić przykładem chrześcijańskich cnót, w ogóle są jakiś śmierdzące sprawy > ? > > Nie zmieniaj tematu, wyjasnij mi to, o co prosilam. Nie użyłaś słowa "proszę" więc nie prosiłaś.;) Pomimo tego spróbuję Ci to wytłumaczyć na następującym przykładzie: Jakieś 15 lat temu odwiedził nas w firmie pewien rosyjski profesor, który miał jakiś kontrakt na uniwersytecie w Hamburgu. Chciał sobie dorobić i powiedział nam, że ma bardzo dobre kontakty w kręgach rządowych w Moskwie. Dodał jeszcze, że w Rosji to trzeba trzymać albo z rządzącymi albo z mafią. Kolega zapytał go grzecznie gdzie jest różnica - profesor obraził się i na tym rozmowy zakończyły się. Jeżeli uważasz,że Watykan jest jednak uosobieniem wszelkich cnót, to nie ma co dalej dyskutować. A tematu ani przez sekundę nie zmieniałem - cały czas chodzi o przestępcze układy w Państwie Kościelnym. Jedyne co pozostało, to modlić się za tych, którzy zboczyli z drogi wyznaczonej przez Pana....... Przyłączysz się do modlitwy, czy już ich rozgrzeszyłać? Odpowiedz Link
maria421 Re: Cool 01.09.13, 19:27 ja.nusz napisał: > Nie użyłaś słowa "proszę" więc nie prosiłaś.;) > Pomimo tego spróbuję Ci to wytłumaczyć na następującym przykładzie: > > Jakieś 15 lat temu odwiedził nas w firmie pewien rosyjski profesor, który miał > jakiś kontrakt na uniwersytecie w Hamburgu. Chciał sobie dorobić i powiedział n > am, że ma bardzo dobre kontakty w kręgach rządowych w Moskwie. Dodał jeszcze, > że w Rosji to trzeba trzymać albo z rządzącymi albo z mafią. > Kolega zapytał go grzecznie gdzie jest różnica - profesor obraził się i na tym > rozmowy zakończyły się. Prosilam o rzeczowe wyjasnienie, nie o anegdote. > Jeżeli uważasz,że Watykan jest jednak uosobieniem wszelkich cnót, to nie ma co > dalej dyskutować. Nigdzie nie napisalam ze uwazam Watykan za uosobienie wszystkich cnot. > A tematu ani przez sekundę nie zmieniałem - cały czas chodzi o przestępcze ukła > dy w Państwie Kościelnym. Konkrety prosze. > Jedyne co pozostało, to modlić się za tych, którzy zboczyli z drogi wyznaczonej > przez Pana....... > Przyłączysz się do modlitwy, czy już ich rozgrzeszyłać? Bla bla bla.... Odpowiedz Link