Gość: X5 IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.08, 21:20 Jakie fajne sportowe autka wedlug Was jeżdzą po naszym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 00:08 Zdecyduj się czy sportowe czy po tuningu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafran Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 00:37 Dobrze powiedziane... określ czy sportowe czy po tuningu... bo ja np widzę wielką róznice w tych 2 słowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnnnnnn Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 01:20 fajn autko to ma chrzan(TEGO GOLFA)hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Tuning w CCH IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 08:39 Widze ze koledzy mało inteligentni 1 z 2 się wiąże jak po tuningu to chyba też sportowe co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 12:49 Czyli Tomek jak tak twierdzisz to po tuningu Żuka on będzie sportowy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Div Re: Tuning w CCH IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 13:58 Jeżeli żuk by był po tuningu to moim zdaniem także zaliczany by był do aut typu sport.Chyba ze zrobisz tuning swojego samochodu i zaliczysz go do klasy typu klasyczne no to gratulacje może wpiszą cie do księgi ginesa.Więc po co te niepotrzebne wypowiedzi a poza tym to ludzie czy co drugi z Was musi się wymądrzać i robić z siebie jakiegoś wielkiego znawce.Autor tematu pyta "Jakie fajne S P O R T O W E autka według Was jeżdzą po naszym mieście?"Więc jeśli chcecie się wypowiedzieć to odpowiadajcie na pytania zawarte przez autorów.Bo inaczej przez takich ludzi jak wy to forum staje się banalne,bo nie odpowiadacie na te pytania które powinniście i wtedy robi się na tym wilkie zamieszanie no chyba że o to wam chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 14:56 żuk sportowy haha dobre, a jeśli chodzi o tuning i o fury sportowe to szału nie ma. Tuning : Kadet, golfI. Sportowy : TypeR. Jeśli chodzi o samochód po tuningu i sportowy to w CCH brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typer Re: Tuning w CCH IP: 80.51.140.* 06.02.08, 01:14 Honda civic typer jest po znaczacym tunningu tylko tego nie widac to jest praktycznie i sportowe auto i po tunningu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafran Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 15:02 wypraszam sobie mało inteligetnego... wieś tuning ( spojlery ciemne szyby i alusy ) w maluchu czy nawet w jakiejść hondzie czynią ją sportową?? sory wątpie... Jeśli mamy doczynienia z tuningiem mechanicznym to mówimy o sporcie a z tego co się orientuje to chełmiński tuning ogranicza sie do mnóstwa spojlerów które powodują opór powietrza i spowalniają auto... prawdziwe dobrze dopasowane spojlery upiekszają i dają mniejszy opór powietrza... więc takie teksty to wiesz do nieznającego sie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Tuning w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 17:18 spoilery nie są do stwarzania oporu i dla ładnego wyglądu tylko ich zadaniem jest zwiększenie przyczepności auta poprzez 'dociśnięcie" spowodowane ruchami powietrza łosiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafran Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 17:45 Też ale jeśli są dobrze dopasowane do auta i montowane w profesjonajlnym zakładzie a nie w domowym garażu... takie spojlery jakie mają CCH auta sprawiają dodatkowo opór bo zmieniają kształt nadwozia który producent sprawdzał w tunelach aerodynamicznych i uznał za opływowy i sprawiający jak najmniejszy opór powietrza... radzę zasięgnąc gdzieś lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Tuning w CCH IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.08, 21:43 BOżE ALE JA MIESZKAM WEW WIOSCE POZDRAWIAM CHEłMIńSKICH TUNING-OWCóW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 15:08 Jak czytam te wasze wypociny to się zastanawiam czy w CCH są sami debile tak jak w CSW czy akurat na tym forum wypowiadają się ludzie którzy niemaja zielonego pojęcia o tuningu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 05.02.08, 17:16 sa nawet fajne furki w naszym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki ;) Re: Tuning w CCH IP: 80.51.140.* 06.02.08, 01:18 Gwarantuje Ci to tylko to forum ;) jest wiele for tematycznych ale Ci ludzie pseudo fachowcy wypowiadaja sie masowo na tym forum zauwazylem a 1.8 90 ps w golfie 3 to juz szczyt mocy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafran Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 06.02.08, 02:25 1.8 w golfier zbiera się i to były dobre silniki... i można z nich coś nieco wyciągnąc... a propo Hondy Type R to sie zgodze... mamy przykład połaczenia tuningu i sportu... nie znam sie na hondach ale one takie z fabryki wyjeżdżały ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Tuning w CCH IP: *.netia.com.pl 06.02.08, 08:21 z 1.8 90ps VW g*wno mozna wyciagnac. totalnie nierozwojowa jednostka. jednopunktowa szpryca na wiele nie pozwala. rozwojowe to sa TDI albo 16v =) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafran Re: Tuning w CCH IP: *.cpe.marton.net.pl 06.02.08, 12:44 Mike napisałem coś nieco... czyli nie jakieś potworne moce tylko mniejsze;p dla chcacego nic trudnego ludzie z gorszych silników wyciągają duze moce np widziałem Tico z którego 85 ps wyciągnięto... czyli bardzo dużo bo podwojono moc... a Tico jest na monowtrysku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Tuning w CCH IP: *.netia.com.pl 06.02.08, 13:07 Spoko ja nie mowie ze sie nie da. Tylko ze ten 1.8 8v 90ps z VW to tam ciezko cos wydusic. Planowanie glowicy + obrobka gniazd zaworow + ewentualnie wieksze wtryski, sportowe wałki + do tego odpowiedni soft (czytaj chip) + caly wydech obliczony to by dalo ze 20koni. Ale po co ... 4 koła to kosztuje zeby porzadnie bylo a troche marne efekty :P Lepiej juz wymienic glowice na 16v i wtrysk digifant zalozyc to z definicji jest wtedy 112 kucy za koszty ponizej 1000zł. Mowie tylko i wylacznie o silniku w/w 1.8 90ps z VW (RP/ABS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Tuning w CCH IP: *.netia.com.pl 06.02.08, 13:15 sory zamotalem: 112kuni to ma 1.8 8v na digifancie. 1.8 z glowica 16v ma juz 129-139 ... do tego komputer inny i mozna latac... no te 1.8 8v 90ps na 1-punkcie to bez sensu rozbudowywac... jak pisalem: koszty w granicach 4000zł u świątka w bydzi - chcialem kiedys sie w to pobawic ale kosztowaloby mnie to tyle ile tamten samochod byl warty :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki ;) Re: Tuning w CCH IP: 80.51.140.* 07.02.08, 11:55 Dla mnie golf 1.8 90ps sie nie zbiera ale dla Ciebie moze tak i nie widze w tym silniku nic szczegolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki ;) Re: Tuning w CCH IP: 80.51.140.* 07.02.08, 11:58 Z fabryki CTR-y wyjezdzaly 200 ps ta juz ma duzo wiecej i legitymuje sie moca 250 ps nawet ladnie przyspiesza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
admin_armar Re: Tuning w CCH 07.03.08, 12:57 zapraszam wszystkich na nowe chełmińskie forum poświęcone tuningowi mozna zobaczyc fotki profesjonalnego tuningu jak i dla porównania wiejskiego www.phuarmar.pl - zakładka forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEDE Re: Tuning w CCH IP: 80.51.140.* 08.03.08, 10:26 dla mnie by stykło w tuningu NP ładny czarny kolor fury jakies wstawki chromowe NP lIstwy ładne fele ciemne szyby jakis wydech ale jezby ładnie wygladał i poprawił osiagi a nie buczał ze słychac go z Km.... ii NagŁosNienIe ;D PoZdRO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEDE Re: Tuning w CCH IP: 80.51.140.* 08.03.08, 10:26 dla mnie by stykło w tuningu NP ładny czarny kolor fury jakies wstawki chromowe NP lIstwy ładne fele ciemne szyby jakis wydech ale jezby ładnie wygladał i poprawił osiagi a nie buczał ze słychac go z Km.... ii NagŁosNienIe ;D PoZdRO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierol Re: Tuning w CCH IP: *.centertel.pl 08.03.08, 10:42 Dawno u was nie byłem bo ceny mieliście zawsze KOSMICZNE w porownaniu z Allegro nawet 2 lub zdarzało sie 3 razy drozej :) a przy cenie części od 100 do 200zł 2x..3x...to niemało. Widzę, że poszliście krok dalej, asortyment narazie ubogi ale podejżewam, że to dopiero początek działalności. Mam nadzieję że ceny będą jak w innych sklepach internetowych bo jeśli tak to macie klienta. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Tuning w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:25 Audi TT tylko w oryginale !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Tuning w CCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 21:35 TDI rządzi. hamownia + wtryski + IC + program i z 90km mośna osiągnąć koło 150km Odpowiedz Link Zgłoś